Atunci cand calatoriti intr-o destinatie noua si doriti sa descoperiti cultura locala, trebuie sa faceti cunostinta cu arta culinara specifica. De fapt, exista turisti care aleg sau evita anumite destinatii in functie de bucataria locala si calitatea restaurantelor.
Natura a fost nespus de darnica si atenta cu Republica Dominicana pentru ca a ales sa ii transfere atribute valoroase, care sa o diferentieze de majoritatea destinatiilor de vacanta si sa o pozitioneze in topul preferintelor turistilor. Situata in nordul Marii Caraibelor si purtand amprenta descoperii istorice a lui Cristofor Columb, Republica Dominicana se mandreste cu ce are mai de pret: peisaje montane fascinante, plaje exotice marginite de palmieri eleganti si stanci impunatoare, cascade spectaculoase, paduri tropicale, arhitectura coloniala si o arta culinara remarcabila.
Nu te-ai imaginat niciodata ca porti o palarie sombrero si canti pe note de mariachi la chitara, inconjurat de cactusi sfidatori si dune serpuitoare? Poate ca deja ai experimentat spiritul mexican si energia vibranta in cadrul unei petreceri cu prietenii, dar nu se poate compara cu trairile autentice si senzatiile care te cuprind in Mexic, habitatul natural al traditiilor si obiceiurilor ce se impletesc uniform si capata forme captivante.
Situata in nordul Americii Centrale, la intrarea in Golful Mexicului, Cuba se prezinta ca fiind cea mai mare si mai frumoasa insula din Caraibe. Este binecuvantata cu plaje spectaculoase, lanturi muntoase si campii fertile, o istorie bogata si o cultura contrastanta, ce imbina mai multe stiluri si influente. Cuba este un melanj de culori, traditii si specialitati culinare, iar muzica cubaneza este recunoscuta oriunde in lume, avand un impact major asupra dezvoltarii jazului, salsei, tangoului si a noului flamenco.
Pasiunea pentru gastronomia dominicana si pentru specialitatile culinare poate fi valorificata la cel mai inalt nivel in aceasta tara, pentru ca exista sansa de a incerca fuziunea de gusturi si arome noi si de a descoperi secretele culturii locale, un amalgam interesant de influente spaniole, africane si indigene. Folosirea ingredientelor si produselor naturale arata stilul de viata al locuitorilor, dar si inclinatia acestora catre bucataria traditionala, simpla, denumita comida criolla. In restaurantele din Punta Cana iti vei surprinde simturile si papilele gustative cu cele mai savuroase feluri de mancare.
Nu poti intelege si aprecia suficient de mult cultura mexicana daca curiozitatea nu te impinge sa ii savurezi specialitatile culinare inconfundabile. Bucataria mexicana este un cumul de ingrediente si combinatii din mai multe colturi ale lumii, rezultat vizibil al imaginatiei si creativitatii de care dau dovada mexicanii. In localurile traditionale din Cancun ai sansa de a experimenta gustul mexican, in timp ce iti delectezi auzul cu sunete de mariachi, intr-un cadru romantic si un decor de poveste.
Varietatea gastronomiei cubaneze rezulta dintr-un ansamblu complex de interactiuni ale culturii spaniole, africane si asiatice. Avalansa de texturi, arome si culori dezvaluie simplitatea bucatariei cubaneze si gustul nemaintalnit al ingredientelor proaspete si pline de savoare. Restaurantele de top ale orasului Havana nu doar ca iti vor oferi o experienta culinara autentica, ci te vor tine conectat in permanenta cu atmosfera locala si cu spiritul creativ al cubanezilor. O trasatura dominanta a mesei traditionale cubaneze este servirea in acelasi timp a tuturor tipurilor de mancare, fie ca sunt gustari sau feluri principale.