Restaurante europene: iTapa, Barcelona

Autor: Grig Bute

Sursa: catavencii.ro

 

E o zi de miercuri înnorată în Barcelona, pe la prînz. După un tur pedestru de oraș care a cuprins și Casa Batlló a lui Gaudi, șase jurnaliști de turism flămînzi, coborîți dimineață de pe vasul de croazieră MSC Fantasia, vor să mănînce ceva în mare viteză, înainte de urcarea în shuttle-ul spre aeroport. Ca să înțelegeți cam cît de flămînzi, e suficient să spun că, la apetitul pe care-l aveam, celebra întrebare“Cine a fost (comandat) primul: porcul sau găina?” ar fi primit răspunsul “Și, și.”.

 

restaurant ITapaGhinionul e, însă, că foamea ne-a luat fix în locul cel mai nepotrivit posibil, chiar în centru, printre puhoaiele de turiști care invadează non-stop Plaça de Catalunya, piața survolată de porumbei din care pleacă spre mare celebra și supraevaluata La Rambla, și, mai ales, că n-aveam cînd să căutăm altceva mai departe de masa din cortul-terasă al lanțului de restaurante iTapa întins pe trotuarul dintr-un lateral al pieței.

 

restaurant itapa

Timpul foarte limitat nu ne permitea nici măcar să ne așezăm înăuntru, unde, cu 13,95 euro de persoană, te servești din vitrinele calde sau reci, în regim open buffet – all you can eat: era cam aglomerat și, dacă ne-am fi apucat de ciugulit de prin toate felurile expuse, riscam să plecăm cu avionul următor. Din același motiv am sărit și peste paginile cu paella, paste sau pizza și l-am rugat pe chelner (Bogdan, un tînăr constănțean care și-a început recomandările din meniu cu avertizarea că, în zonă, dacă nu ești atent, te fură și pe tine, cu tot cu portofel) să ne aducă rapid doar specialitatea casei – tapas, gustările tradiționale spaniole. Niște scumpe tapas astea: pentru cîteva antreuri subțirele (un platou cu jamon și cașcaval, o canțarolă de cartofi mînjiți cu sos de maioneză, o farfurie cu felii de baghetă trecute prin mujdei) și o carafă de sangria, cîrciuma asta de drumul mare ne-a ...

 

Cere o oferta!