Autor: Grig Bute
Sursa: Catavencii.ro
Daca reusiti sa gasiti fara GPS restaurantul asta din Guia, suburbia Albufeirei autodeclarata “Capitala puiului piri piri”, aveti tot respectul meu: inseamna ca posedati natural la bord un simt al orientarii deosebit. Sau ca v-ati mutat de ceva vreme in zona.
Pe noi, grupul de 30 de jurnalisti si agenti de turism al deplasarii in Algarve, la Ramires ne-a dus autocarul, pentru o cina la care am fost invitati de Andre, reprezentantul partenerului portughez al Aerotravel, organizatorul excursiei de documentare.
Dupa ce a parcat in apropierea stradutei pavate cu macadam pe care ar fi incaput doar daca ar fi ras cu oglinzile fatada cladirilor, ne-a lasat la vreo cateva zeci de metri de mocheta verde de la intrare, farfuriile si canile de lut de decor de pe pereti si scara spre salonul de la etaj ale localului in care s-a inventat, cica, faimoasa reteta a puiului piri piri introdus in poveste anterior (desde 1964, scrie pe servetelele personalizate), un fel de Caru cu bere al Guiei de neratat, daca ajungi aici si vrei sa mananci traditional local.
Pe masa ne asteptau deja sticlele de vin portughez Monte Velho, alb si rosu, si un starter de ametit foamea – paine, unt, branza, masline, pasta de ton. Vedeta meniului (pe care, apropo, il primesti by default pentru ca lumea comanda foarte rar altceva) a venit ceva mai tarziu...