Restaurante europene: Zanzibar Cafeteria, MSC Fantasia

Autor: Grig Bute

Sursa: catavencii.ro

 

De la Il Cerchio D’Oro, restaurantul select în care am cinat în prima seară pe MSC Fantasia și săptămîna trecută la rubrica de recomandări, trecem astăzi pentru celelalte mese ale zilei, în Zanzibar Cafeteria, un restaurant cu autoservire întins pe jumătate din Puntea 14 permanent aglomerat, în care, în anumite momente, odată intrat pe ușă, te pomenești antrenat într-un imens furnicar uman, parte a unei mișcări browniene de sute de guri fămînde care mișună continuu cu tava în mînă în căutarea mîncării preferate și, apoi, a unui loc liber unde să-și consume prada.

Zanzibar Cafeteria

Deschis non-stop pentru apă, ceai, cafea și cu program de masă de la 6 a.m. la 2 a.m. (seara tîrziu e disponibilă doar o zonă de Make your own sandwich), acest bufet cu decorații tribale și atmosferă de cantină internațională cuprinde și bistroul L’Africana, un spațiu de consum ceva mai mic situat în prelungirea celui principal, cu mese desfășurate pe partea din spate a navei, lîngă ferestre – într-o dimineață, am mîncat aici un mic dejun cu ochii mai mult pe siajul lăsat de vas decît pe feliile din farfurie.

Familie Zanzibar Cafeteria MSC.2jpg

Zecile de metri de vitrine calde sau reci sînt niște expoziții culinare complete, cu exponate sub formă de supe, sosuri, fripturi, paste, deserturi; există, desigur, și mîncare de fast-food (cartofi prăjiți, burgeri, hot-dog, pizza proaspătă, făcută chiar în fața ta), dar și bar de salate, pentru vegani, dolofani în cură de slăbire și alți oameni cărora nu le e foame. Un corn al abundenței all inclusive, nerecomandat bulimicilor, din care ...

 

Cere o oferta!