Sejur in Larnaca, Cipru? De vizitat!

 

Daca va petreceti sejurul in LarnacaCipru, trebuie sa stiti ca in afara de frumoasele plaje cu care v-a obisnuit litoralul mediteranean, aici va puteti bucura de nenumarate alte atractii turistice care va vor "asezona" concediul. De aceea, merita sa inchiriati si o masina!

Fortul din Larnaca

Ramasitele fortului medieval, construit la inceputul secolului al XVII - lea de otomani, se afla in continuarea promenadei.

Fortul din Larnaca

Puteti admira fortul de pe plaja Finikoudes sau chiar puteti sa il vizitati: in prezent gazduieste un mic Muzeu al Evului Mediu, care expune cateva colectii de arme si fotografii vechi. Pe timpul verii, in curtea fortului sunt organizate evenimente culturale si artistice.

 

Biserica Agios Lazaros

In Larnaca puteti vizita Biserica Sfantului Lazar, care - spune legenda - ar fi trait in Cipru inca 30 de ani dupa inviere.

Biserica Agios Lazaros

Biserica a fost contruita in secolul al IX - lea de imparatul Leon al VI - lea, iar apoi a fost restaurata in secolul al XVI - lea. In interior, vizitatorii pot admira obiecte de arta religioasa veche, dintre care cele mai importante sunt icoanele.

Plaje!

Daca sunteti cazati in Larnaca, aveti cel putin patru plaje pe care sa va destindeti. Cea mai apropiata este plaja Finikoudes, amplasata de-a lungul promenadei principale.

Plaja Kastella Larnaca Cipru

Desi usor accesibila, in sezon poate fi destul de aglomerata. De aceea, ar fi o idee buna sa incercati si plajele din jurul orasului. Plaja Mackenzie se afla la 2 km sud de Larnaca si este mult mai generoasa din punct de vedere al spatiului si al perspectivei. Daca ati inchiriat masina, atunci va veti putea aventura si pe plaja Cape Kiti (la 15 km sud de Larnaca) sau plaja Perivolia (1 km de Cape Kiti). Aceste plaje sunt mai linistite si se afla intr-un cadru natural incantator.

Manastirea Stavrovouni

Potrivit legendei, manastirea ar fi fost intemeiata in secolul al IV - lea de Sfanta Elena, mama Imparatului Constantin cel Mare.

Manastirea Stavrovouni Cipru

Se afla la 40 de km de Larnaca, fiind construita in varful unei stanci care se inalta la 750 m deasupra nivelului marii. O priveliste fabuloasa va va rasplati pentru efortul facut pentru a va deplasa pana aici.

Crama Ktima Christoudia

Crama se afla pe dealurile pitoresti ale satului Kato Drys, la aproximativ 45 km de Larnaca.

Crama Ktima Christoudia

Turistii pot face un tur al domeniului si cramei, pentru a fi apoi invitati la o degustare de vinuri, "asortata" cu branzeturi locale. Desi nu este foarte aproape de oras, este o excursie de o zi pe care nu trebuie sa o ratati daca alegeti un sejur in Larnaca!

Vezi ofertele de vacanta in Larnaca
Sejururi cu plecare din Bucuresti, Cluj-Napoca sau Iasi
Cere o oferta!