Skiathos – micuta bijuterie a Sporadelor

Autor: Cristina Pacurar

Sursa: Amfostacolo.ro

 

In urma cu doi ani, doua insule micute din Sporade, Skiathos si Skopelos, mi-au furat definitiv inima, ajungand foarte repede pe primele locuri in topul personal al destinatiilor grecesti pe care le-am vizitat. Si, cum viata este plina de surprize, in luna mai a acestui an, pasii m-au purtat din nou spre una dintre ele, in cadrul unui mic circuit care a inceput in Atena, a continuat in Kamena Vourla, avand ca destinatie finala insula Skiathos.

02 Plaja Koukounaries

 

Chiar daca de data asta am stat doar trei zile, abia asteptam revederea, eram curioasa cum voi percepe frumoasa insula atunci cand o voi vedea a doua oara, ce voi simti cand voi ajunge din nou in unele locuri care mi-au fost foarte dragi si mai ales ce ne va oferi nou Skiathos-ul, avand in vedere ca este totusi o insula micuta, pe care am colindat-o in lung si in lat data trecuta.

 

Taverna Platanos, Skiathos

 

Desi am mai scris despre Insula Skiathos acum doi ani  si am povestit atat despre frumoasele plaje pe care le-am vazut cat si despre Skiathos Palace, hotelul la care am stat atunci, dar si de aceasta data, voi incerca totusi sa scriu un nou articol despre aceasta micuta insula cosmopolita si verde, in care sa descriu experienta din acest an, reluand cateva aspecte care mi se par importante pentru cineva care doreste sa isi faca o imagine de ansamblu.

Plaja Mandraki - Skiathos

 

INSULA SKIATHOS

Skiathos este o insula din Marea Egee, care impreuna cu SkopelosAlonissosSkyros si alte cateva insule mai mici formeaza arhipelagul Sporadelor de Nord. Desi micuta, masurand doar 12 km lungime si 6 km latime, Skiathos este insula cea mai cunoscuta si mai vizitata din arhipelag, in primul rand datorita faptului ca are aeroport, fiind astfel mai usor accesibila, dar si pentru ca s-a dezvoltat foarte rapid fata de celelalte insule, oferind nenumarate posibilitati de cazare si de petrecere a timpului liber.

Cere o oferta!