Spania + tapas = love!

 

Tapas sunt binecunoscutele mici portii de mancare, pe care daca nu esti foarte atent le poti confunda cu niste sandvisuri... descoperite. Asta desi tapa (la singular) provine din verbul tapar, care inseamna a acoperi. De ce? Se spune ca pe vremuri, bautorii de sherry din tavernele andaluze obisnuiau sa-si acopere paharele, intre sorbituri, cu... tapas. In prezent, tapa a devenit aproape sinonim cu Spania si a evoluat culinar intr-o varietate incredibila, de la banalele tapas cu jamon la cele gourmet. In continuare, va prezentam cateva dintre cele mai bune locuri pentru a savura tapas in Spania.

LOGRONO

Este capitala provinciei La Rioja si unul dintre cele mai importante orase pe ruta El Camino (pelerinajul la Santiago de Compostela, el insusi avand o traditie de 1000 de ani). Dar Logrono este faimos si pentru lucruri mai... lumesti, cum ar fi tapas! In oras exista doua strazi care gazduiesc cele mai bune localuri cu tapasCalle Laurel si Calle San Juan. Acestea merg cel mai bine cu vin de cea mai buna calitate, asa ca nu uitati sa faceti si turul cramelor!

Longrono, Spania

Unde? In nordul Spaniei, la 90 km sud-vest de Pamplona; 138 km sud de Bilbao; 170 km nord-vest de Zaragoza; 329 km nord de Madrid.

 

Cand? Oricand puteti gasi un pretext pentru tapas! 11 iunie (Festivalul San Bernabé), 21 septembrie (Festivalul Recoltei Strugurilor), 18 decembrie (Sarbatoarea Virgen de la Esperanza).

SAN SEBASTIAN

San Sebastian este orasul tapas-urilor gourmet: asadar, fiecare tapa este speciala, sofisticata, plina de imaginatie si de savoare. In plus, San Sebastian este una dintre destinatiile europene preferate ale gurmanzilor de orice fel. Daca ati venit pentru tapas, atunci centrul vechi este tinta finala, in special strada Calle 31 de Agosto. Atentie, insa: aici tapas se numesc, de fapt, pintxos!

 

Daca nu va descurcati prea bine in spaniola, puteti merge intr-un tur tapas (San Sebastian Pintxos Tour), in care ghidul va comanda pentru dumneavoastra, sau puteti achizitiona asa-numitul Pintxo Passport, care include anumite tipuri de tapas / pintxos si bauturi.

San Sebastian

Unde? In nordul Spaniei, la 83 km nord de Pamplona; 100 km est de Bilbao; 263 km nord de Zaragoza.

 

Cand? Puteti merge vara, deoarece San Sebastian are cateva plaje excelente (La ConchaOndarettaZurriola). Daca preferati vremea racoroasa si va plac filmele, puteti merge si toamna: intre 22 si 30 septembrie 2017 este Zinemaldia (editia cu nr. 65 a festivalului international de film), iar intre 28 octombrie – 3 noiembrie 2017 este Festivalul de film horror si fantasy.

GRANADA

In majoritatea localurilor din Granada, tapas sunt gratis si acompaniaza in mod fericit bautura comandata. Cu cat comandati mai multe pahare, cu atat calitatea si numarul de tapa va creste. Cea mai buna strada pentru tapas este Calle Elvira si Calle Navas.

Granada, Spania

Unde? In sudul Spaniei, la 123 km nord-est de Malaga; 200 km sud-est de Cordoba; 250 km est de Sevilla.

 

Cand? Dat fiind ca este in sudul Spaniei, puteti vizita Granada din primavara pana toamna tarziu. Nu uitati sa rezervati din timp bilete pentru a intra in Alhambra, cea mai spectaculoasa citadela araba din Spania si simbol al Granadei.

SEVILLA

Sevilla este un oras spectaculos, plin de culoare si viata, si una dintre cele mai interesante destinatii culinare din Spania. Adeseori asociata cu flamenco, Sevilla este renumita si pentru Castelul Alcazar si Plaza de Espana, construita in anul 1928.

Sevilla, Spania

In Sevilla sunt sute de baruri cu tapas, cele mai bune fiind concentrate in AlfalfaCalles Mateas GagoSanta Maria la BlancaPlaza San SalvadorPlaza del Duque. Bineinteles, este mai comod sa achizitionati un Tapas Tour in Sevilla sau in Triana, cartierul in care s-a nascut flamenco.

 

Unde? In sudul Spaniei, la 200 km nord-vest de Malaga; 140 km sud-vest de Cordoba; 530 km sud-vest de Madrid.

 

Cand? Sevilla se afla in sudul Spaniei, iar toamnele sunt calduroase, inclusiv in octombrie!

Cere o oferta!