Top 10 festivaluri in Barcelona (1)

 

Este imposibil sa va plictisiti in Barcelona: in fiecare saptamana, orasul gazduieste cel putin un eveniment, fie ca este vorba de un concert, o expozitie cu caracter artistic sau o sarbatoare populara care umple strazile de culoare, arome apetisante si voie buna! Iata cateva dintre cele mai importante festivaluri din Barcelona de-a lungul anului.

Festa de Sant Medir
Cand: martie
Unde: 
districtul Gracia, intre Carrer de San Salvador si Gran de Gracia

 

Festa de Sant Medir

In fiecare luna martie a fiecarui an are loc Festivalul Sant Medir, cunoscut si drept Festivalul dulciurilor mele. Peste 26 de formatii de parada se aduna in zona Vila de Gracia, pentru a intra apoi pe strada Carrer de San Salvador in cea mai dulce procesiune a anului. Acestia le arunca participantilor asezati de o parte si de alta a rutei peste 60 de tone de dulciuri... gratis!

 

Festa de Sant Jordi
Cand: 23.04.2016
Unde:
 Las Ramblas

 

Sant Jordi

Este o sarbatoare foarte populara in Barcelona, deoarece in aceasta zi se celebreaza patronul spiritual al orasului -- Sfantul Gheorghe. De asemenea, este aniversat si Miguel de Cervantes, care s-a stins din viata in aceeasi data. In aceasta zi, considerata a fi cea mai romantica din an, barbatii cumpara iubitelor trandafiri, in timp ce femeile daruiesc barbatilor carti. Feliç Diada de Sant Jordi!

 

Primavera Sound Festival
Cand: 2-4.06.2016
Unde: 
Parc del Forum

 

Primavera Sound Festival

Primavera Sound Festival este unul dintre cele mai tari festivaluri de muzica din Europa. Timp de trei zile au loc concerte live de grungerock, muzica electronica, pop, funk si extreme rock. Anul acesta sunt prezente trupe si nume cunoscute precum: Radiohead, PJ Harvey, Sigur Rós, Animal Collective, Savages, Deerhunter, Kamasi Washington, DJ Koze, Dâm-Funk, Hudson Mohawke (DJ), Wild Nothing, DJ Richard.

 

Degustari de tapas
Cand: 
pe tot parcursul anului, intre orele 19:00 si 21:00.
Unde: districtul Horta-Guinardo

 

Tapas

Pe tot parcursul anului, districtul Horta-Guinardo isi deschide strazile doritorilor de tapas. Peste 28 de restaurante si baruri imbie turistii cu o mare varietate de tapas si pinxo, la un pret derizoriu: tapas + o bautura, doar 1,95 Euro.

 

Festivalul de chitara
Cand: februarie - 18 iulie 2016
Unde:
 Festivalul se desfasoara pe doua dintre cele mai faimoase scene din Barcelona: Palau de la Música Catalana si Auditori.

 

Festivalul de chitara Barcelona

Cu o istorie de peste un sfert de veac, este un festival celebru de muzica, apreciat atat de spanioli, cat si de turisti. In afara de numele de artisti spaniole si catalane prezente in cadrul festivalului (Luis Eduardo Aute, Rozalen, Adria Punti), acesta este onorat si de prezenta unor formatii sau artisti cunoscuti la nivel mondial: Noel Gallagher, James Bay, Buena Vista Social Club, Tindersticks si Yann Tiersen. Ritmuri garantate de rock, alternativ, bossanova si flamenco.

Cere o oferta!