Top 10 lucruri de vazut in Roma (1)

 

Roma este un oras spectaculos, care isi apara cu mandrie supranumele de "Orasul etern": oricate imperii s-au ridicat si s-au prabusit, Roma continua sa dureze, de peste 2500 de ani, pastrandu-si intacta mostenirea arhitectonica si in acelasi timp acel buon vivere tipic italian.

Colosseum
Cum ajung: 
Colosseumul are o statie de metrou (linia B) dedicata: Colosseo 
Intrare:
 intrarea la Colloseum costa aproximativ 12€

Colloseum

Vespasian a inceput constructia Colosseumului, acesta fiind inaugurat cu mare pompa de Titus in anul 80. Colosseumul, care avea o capacitate de 50000 de spectatori, este un simbol al maiestriei arhitectilor si constructorilor romani. Aici aveau loc luptele dintre gladiatori sau dintre gladiatori si animale salbatice, la care asistau atat nobilii, cat si plebea.

Forumul Roman
Cum ajung:
 coborati la statia de metrou Colosseo, de pe linia B
Intrare: deschis publicului in permanenta

Forumul roman

Niciun city break la Roma nu este "complet" fara o vizita la Forumul Roman. Construit in secolul VII i.Hr., Forumul Roman a fost pentru o foarte lunga perioada centrul in jurul caruia gravita viata politica si religioasa a Republicii si a Imperiului. Desi cladirile si-au pierdut grandoarea de odinioara, inca mai puteti vedea constructii importante sau ramasitele acestora: Columna lui Traian, Templul lui Saturn, Arcul lui Titus, Arcul lui Septimius Severus, Templul lui Cesar si Bazilica lui Maxentius.

Colina palatina (Palatino)
Cum ajung: 
coborati la statia de metrou Circo Massimo, de pe linia B
Intrare:
 pentru 12€ puteti achizitiona un bilet cu care puteti vizita Colina palatina, Forumul Roman si Colosseumul

Colina Palatina

Una dintre cele 7 coline ale Romei, Palatino este considerat "locul de nastere" al Romei. Conform legendei, o lupoaica a adus aici doi gemeni, Remus si Romulus, pe care i-a crescut. Acestia au intemeiat o asezare, insa in lupta pentru stapanirea ei, Romulus l-a ucis pe Remus, devenind astfel primul conducator (mitic) si dand numele orasului Roma. In Roma antica, Palatino era una dintre cele mai bogate zone rezidentiale. In prezent, aici inca mai puteti vedea temple si casele unora dintre cei mai puternici conducatori romani: Casa lui Augustus, Casa Liviei, Palatul lui Septimius Severus, Pestera Lupercala, Templul lui Apollo, Templul lui Cybele. De asemenea, tot aici puteti vizita Muzeul Palatin.

 

Muzeele Vaticanului
Cum ajung:
 statia de metrou Ottaviano, de pe linia A
Intrare: 
15 Euro bilet intreg / 8 Euro bilet redus; intrare gratuita in ultima duminica a lunii (9:00 – 14:00), cu ultima intrare la 12:30.

Capela Sixtina

Un city break la Roma fara a vizita Muzeele Vaticanului este un adevarat... sacrilegiu. Initial, aici erau palatele papale; in prezent, ele gazduiesc o serie de galerii care adapostesc una dintre cele mai impresionante colectii de arta si artefacte din lume. Aici veti putea descoperi relicve etrusce si egiptene sau admira colectii de pictura si sculptura romane si grecesti. Evident, nu putem sa nu omitem piesa pe care multi o considera cea mai valoroasa: Capela Sixtina, cu fresca Judecata de Apoi, pictata de Michelangelo intre 1535-1541.

Bazilica Sfantul Petru
Cum ajung: 
statia de metrou Ottaviano, de pe linia A
Intrare: gratuita; 6 Euro pentru urcarea in dom (7 Euro cu liftul) si 4 Euro vizitarea Tezaurului

Bazilica Sf. Petru

Prima bazilica a fost construita de Imparatul Constantin, in secolul al IV-lea, deasupra presupusului mormant al Apostolului Petru. Actuala bazilica a fost construita pe parcursul a mai mult de 100 de ani, fiind terminata in secolul al XVII-lea. In interiorul bazilicii puteti admira celebrul grup sculptural Pieta, realizat de Michelangelo.

Solicita oferta