Top 10 lucruri de vazut in Roma (2)

 

Un veritabil muzeu in aer liber, Roma este una dintre cele mai frumoase destinatii turistice europene, in orice luna din an. De aceea, un city break in Roma este intotdeauna o alegere inspirata, in care veti trai o experienta de neuitat.

Fantana Trevi
Cum ajung: 
cea mai apropiata linie de metrou: Barberini, pe magistrala A
Intrare:
 deschisa publicului in permanenta

Fantana Trevi

Fantana Trevi dateaza din secolul al XVIII-lea si il infatiseaza pe zeul Neptun, intr-un car in forma de scoica. Trevi este un monument – simbol al Romei, care atrage in fiecare an mii de turisti, dornici sa arunce o moneda in fantana, pentru a fi siguri ca se vor reintoarce in Orasul etern. Suma colectata zilnic din fantana este destul de importanta si este folosita pentru ajutorarea locuitorilor saraci ai Romei.

Galeria Borghese
Cum ajung:
 Piazzale del Museo Borghese 00197
Intrare: marti – duminica, intre orele 8:30 – 19:30; pentru rezervari: info@tosc.it

Muzeul Borghese

Este unul dintre cele mai spectaculoase muzee din Roma si expune opere ale unor artisti de calibru, precum Bernini, Correggio, Rafael, Rubens si Caravaggio. Cardinalul Scipione Borghese (sec. XVI – XVII), cel caruia i se datoreaza existenta acestui muzeu, a fost un colectionar si iubitor impatimit al artei. El  a facut orice pentru a-si largi colectia, mergand pana la a ordona arestarea proprietarilor care nu doreau sa-i vanda sau sa-i cedeze panzele mult-ravnite. Vizitarea muzeului trebuie planificata cu mult timp inainte, deoarece sunt admisi doar 360 de vizitatori la fiecare doua ore.

 

Forul lui Traian
Cum ajung: 
cinci minute de mers pe jos de la statia de metrou Colosseo, pe magistrala B
Intrare: Columna lui Traian este deschisa publicului in permanenta; orar Muzeul Forului Imperial: zilnic, cu exceptia zilei de luni; bilet de intrare 6,5 Euro (4,5 Euro redus)

Columna lui Traian

Forul a fost construit de Traian intre anii 107-112 d.Hr. pentru a celebra victoriile pe campul de lupta, in special pe cele impotriva dacilor. Punctul central al Forului este Columna lui Traian, inalta de aproximativ 30 de metri si realizata din 18 blocuri de marmura. Columna este o veritabila cronica a razboaielor dacice, compusa dintr-o suita de basoreliefuri care se succed in spirala. La sfarsitul secolului al XVI-lea, la ordinul Papei Sixtus V, in varful Columnei este asezata statuia Sfantului Petru.

 

Panteonul din Roma
Cum ajung:
 cele mai apropiate statii de metrou, la 1,5 km de Panteon, sunt Barberini (magistrala A) si Colosseo (magistrala B)
Intrare: 
gratuita

Panteonul din Roma

Construit initial de Marcus Agrippa in anul 25 d.Hr., distrus de marele incendiu din 80 d.Hr., iar apoi reconstruit complet de Imparatul Hadrian in 125 d.Hr., Panteonul este una dintre cele mai cunoscute si bine pastrate monumente din vechime. De-a lungul secolelor, a servit ca templu pentru zeii Romei, dar si ca biserica. Cupola, cu a sa deschidere circulara in partea superioara (oculus), este poate cel mai cunoscut detaliu al acestei constructii monumentale.

 

Castelul Sant'Angelo
Cum ajung: 
cea mai apropiata statie de metrou este Leptano (magistrala A)
Intrare: bilet de intrare 5 Euro la casa de bilete; zilnic, cu exceptia zilei de luni, intre orele 9:00 – 19:00.

Castelul Sant'Angelo

Destinatia initiala a cladirii, finalizata candva spre anul 140 d.Hr., era de mausoleu al lui Hadrian, cel de-al paisprezecelea imparat al Romei. De-a lungul secolelor a fost folosit ca cetate, inchisoare si chiar loc de refugiu papal (de altfel, intre Castelul San Angelo si Vatican exista un coridor secret). In prezent, aici se afla un muzeu, care deapana propria istorie vizitatorilor care-i trec pragul.

 

Solicita oferta