Top 5 atractii turistice in Germania

 

Pentru cei mai multi, Germania este sinonima cu puterea economica si nivelul ridicat de viata al rezidentilor. Germania este, insa, si una dintre cele mai interesante destinatii europene, cu atractii turistice variate, fie ca este vorba de parcuri de distractie, casteluri sau catedrale.

Catedrala din Koln

Catedrala, a carei piatra de temelie a fost pusa in 1248, a fost cea mai mare cladire din lume pana spre sfarsitul secolului al XIX-lea.

Catedrala din Köln

In prezent, este una dintre cele mai apreciate atractii turistice din Germania, cu aproximativ 6 milioane de vizitatori anual. Este construita in stil gotic, are o inaltime de 157 de metri si poate fi vazuta din aproape orice punct al orasului. Este un veritabil miracol ca a ramas in picioare, desi a suferit distrugeri serioase in urma bombardamentelor din al doilea razboi mondial.

Lacul Bodensee

Desi in engleza si franceza denumirea lacului este Constance, provenind de la Konstanz, cel mai mare oras de pe malul lacului, in germana numele are o sonoritate mai... teutona: Bodensee.

Bodensee

Este o destinatie cautata in orice anotimp, datorita nenumaratelor modalitati de relaxare si distractie: inot, navigatie, sporturi nautice, drumetii montane, ski si ciclism. Lacul este amplasat pe teritoriul a trei tari, care inca isi disputa... pasnic granita exacta: Germania, Elvetia si Austria.

Europa - Park

Este un parc tematic situat in Rust, Germania, la doar 60 km sud de Strasbourg (Franta) si 171 km sud-vest de Stuttgart.

Europa-Park Rust

Europa - Park este al doilea ca marime dupa mai cunoscutul Disneyland Paris si poate primi aproximativ 60 000 de vizitatori in fiecare zi. Cu siguranta nu va veti plictisi aici, gratie celor 13 montagne russes, un cinema 4D, castele fermecate, locuri de joaca, precum si nenumarate zone tematice.

Heidelberg: Castelul si orasul vechi

Burgul de pe malurile raului Neckar este unul dintre cele mai romantice si mai linistite orase din Germania.

Heidelberg toamna

Heidelberg  este recunoscut nu doar pentru Universitatea cu acelasi nume, fondata in secolul al XIV - lea si una dintre cele mai vechi din lume. Castelul si orasul vechi au propria faima, care atrage in fiecare an peste un milion de turisti din toata lumea.

Calea ferata miniaturala (MiWuLa), Hamburg

Calea ferata miniaturala

Este cel mai mare sistem de cale ferata miniaturala din lume, in cadrul caruia sunt recreate tari, cu tot cu orase, gari, parcuri si peisaje specifice. Constructia a inceput in anul 2000, iar acesteia i se vor adauga noi sectiuni pana in anul 2026.

Cere o oferta!