Top 5 cele mai bune orase in care sa traiesti

 

De cativa ani, grupul media Monocle, prezent la nivel global, realizeaza periodic un top al celor mai bune orase in care sa locuiesti. Acest top are la baza Indexul de calitate a vietii, care este prezentat in cadrul unei conferinte anuale, tinute de obicei pe continentul european. In continuare va prezentam primele 5 orase din acest clasament, topul complet incluzand 25 de asezari urbane.

#1 Tokio, Japonia
Capitala Japoniei este unul dintre cele mai mari megalopolisuri asiatice, cu o populatie de aproximativ 13 milioane de locuitori.

Tokio

Orasul este conectat la nivel global prin circa 135 de zboruri internationale si are un transport public foarte bine pus la punct. Tokio are o economie puternica si standarde de viata pe masura, desi preturile nu sunt tocmai mici. Este un oras cu viata de noapte vibranta, dar care acorda importanta si entertainment-ului mai elevat (muzee, teatre, peste 1300 de librarii independente).

 

#2 Berlin, Germania
Capitala Germaniei ocupa locul 2 in acest top, remarcandu-se printr-un transport public excelent, un sistem rutier foarte bun, precum si prin nivelul de trai ridicat.

Berlin

De asemenea, desi orasul nu este spectaculos, cum este, de exemplu, Barcelona sau Sevilla, ofera nenumarate posibilitati de divertisment, fie ca este vorba de spectacole, festivaluri, muzee celebre (Pergamon), concerte sau de restaurante cu specific local sau international.

 

#3 Viena, Austria
Orasul in care Mozart si-a castigat celebritatea este una dintre cele mai cautate destinatii turistice de city break din Europa.

Viena

Insa Viena este si un loc in care multi si-ar dori sa traiasca, din nenumarate motive (intemeiate): de la transport public relativ ieftin si conexiuni aeriene cu cele mai importante capitale, la arhitectura urbana si stil de viata, concerte si festivaluri, precum si arta culinara sau zone de shopping.

 

#4 Copenhaga, Danemarca
Este ideal pentru cei care doresc sa traiasca intr-un oras cu aer curat, cu arhitectura prietenoasa si departe de marile aglomeratii urbane.

Copenhaga

In Copenhaga nu veti auzi claxoane si nici nu veti vedea demaraje puternice la semafor: majoritatea locuitorilor folosesc bicicleta pentru a se deplasa. In Copenhaga nu te vei plictisi: muzee, concerte, festivaluri, restaurante si cafenele, mari magazine si, evident, un nivel de trai foarte ridicat.

 

#5 Munchen, Germania
Cunoscut in toata lumea drept capitala Bavariei si a berii germane de calitate degustate de Oktoberfest,

Munchen

Munchen este si unul dintre cele mai bogate orase ale Germaniei. Orasul ofera transport public de calitate si este conectat cu peste 230 de destinatii internationale; are colegii si universitati foarte bune si o arta culinara specifica, apreciata de toti vizitatorii.

Cere o oferta!