Top 5 cele mai sigure tari din lume

 

Desi stirile in timp real par sa ofere o imagine destul de tulbure a lumii in care traim, trebuie sa stiti ca exista intotdeauna locuri foarte sigure si accesibile in care va puteti petrece o vacanta frumoasa. Institutul pentru Economie si Pace, o organizatie independenta cu sediul in New York, publica in fiecare an un Index Global al Pacii, care identifica cele mai sigure tari din lume.

Clasamentul este realizat pe baza unor date concrete, oficiale, de ordin social, politic si militar, astfel ca rezultatele au un grad mare de obiectivitate.

In continuare va prezentam primele 5 tari in topul global al sigurantei, intreaga lista putand sa o consultati aici.

 

#1 Islanda
Islanda este o tara fara conflicte interne, cu o rata a criminalitatii foarte scazuta si care, in plus, este o insula – deci nu are tensiuni cu "vecinii".

Islanda

Tocmai de aceea se situeaza pe primul loc in acest top. Islanda este apreciata de turistii care isi doresc o aventura intr-un cadru natural iesit din comun: munti, vulcani, ghetari, rauri, lacuri si ape termale. Evident, Islanda poate fi interesanta si pentru cei care apreciaza confortul intr-unul din hotelurile din Reykjavik sau care vor sa descopere arta culinara traditionala, bazata pe carne de peste si miel.

 

#2 Danemarca
De obicei aflandu-se in topul tarilor cu cei mai fericiti locuitori, Danemarca este si unul dintre cele mai sigure locuri din lume.

Danemarca

Probabil ca Danemarca este si destinatia cu cei mai fericiti turisti, fie ca aleg un city break in Copenhaga, fie ca exploreaza regiuni mai putin cunoscute, atrasi de activitati inedite: plimbare pe poduri, labirinturile din Them, inot cu rechinii in Aarhus, escaladarea dunei de nisip din Skagen, copacii "muzicali" din Aalborg sau gigantii sculpati din Esbjerg.

 

#3 Austria
Situata in inima batranului continent, Austria este un veritabil "loc in care se intalneste Europa" si a jucat intotdeauna un rol important in istorie.

Austria

Austria are un standard de viata foarte ridicat si o bogatie culturala pe masura, fie ca este vorba de muzica, arhitectura sau literatura. Este una dintre cele mai ofertante destinatii pentru turisti: city break la Viena sau Salzburg, schi, arta culinara austriaca, muzee si palate impunatoare, Concertul de Anul Nou de la Viena, trasee culturale si tematice, drumetii si ciclism.

 

#4 Noua Zeelanda
Noua Zeelanda este o tara linistita, neimplicata in conflicte internationale si fara tensiuni politice interne.

Noua Zeelanda

Este un veritabil paradis pentru cei care doresc putina aventura sau doar sa vada si sa fotografieze peisaje incredibile. Desi mai putin cunoscute, plajele salbatice din Noua Zeelanda sunt spectaculoase. Un lucru este sigur: ca turist nu ai cum sa te plictisesti in aceasta tara, datorita nenumaratelor activitati disponibile: tururi cu ghid, mountain biking, pescuit, golf, ski, calatorii cu trenul, explorarea naturii salbatice sau a culturii maori.

 

#5 Portugalia
Este una dintre tarile europene care apare foarte rar "la stiri", iar atunci cand o fac, este datorita cresterii numarului de turisti.

Portugalia

Portugalia este o tara sigura, cu nenumarate frumuseti naturale si cu o zona foarte intinsa de litoral, care atrage anual foarte multi turisti englezi, germani si, incepand cu acest an, chiar si romani. Pe langa bine-cunoscuta Lisabona, cu statiunile din jurul sau (Cascais si Estoril), Portugalia este faimoasa pentru regiunea de sud, Algarve, cu plaje superbe, hoteluri foarte bune si o mare varietate de activitati.

Cere o oferta!