Top 5. cele mai spectaculoase carnavaluri din Europa

 

Festivalurile populare, care exista inca de la inceputul secolului al XIX-lea, au fost dintotdeauna motiv de bucurie si sarbatoare. Comunitatile din diverse colturi ale lumii isi dau intalnire in fiecare an pentru a marca momente importante din existenta lor, prin parade, muzica, reprezentatii si petreceri. In continuare, va propunem sa descoperim cele mai spectaculoase carnavaluri din Europa, impreuna cu Tourism-review.com.

 

Carnavalul Nothing Hill
Locatie: 
Londra, Marea Britanie


Nothing Hill Carnival
Tinut in fiecare an in ultima duminica si lunea imediat urmatoare din august, acest carnaval este considerat de multi drept cel mai spectaculos. Evenimentul atrage peste un milion de oameni care urmaresc spectacolele puse in scena de 50 de mii de artisti.

Prima zi a festivalului (duminica) este dedicata copiilor, iar cea de-a doua (luni) adultilor. Pe strazi sunt peste 40 de statii unde se poate asculta muzica si nenumarate standuri de unde puteti cumpara preparate specifice Caraibilor (pui condimentat, pateuri etc.).

 

Carnavalul Santa Cruz de Tenerife
Locatie:
 Santa Cruz de Tenerife, Tenerife


Carnaval Santa Cruz de Tenerife
Carnavalul, care dureaza doua saptamani, are loc inainte de Miercurea Cenusii. Deoarece sunt peste 100 de formatii care intretin atmosfera (murgasrondallascomparsas), multi sustin ca doar carnavalul de la Rio ar fi mai spectaculos. Coso (parada principala) are loc in ziua de marti care precede Miercurea Cenusii, iar sambata se danseaza pe scene instalate in cele doua mari piete din oras.

Pe tot parcursul sarbatorii, oamenii sunt imbracati in costume de carnaval si canta, danseaza, asista la parade si focuri de artificii. Punctul culminant al evenimentului este concursul pentru desemnarea Reginei Carnavalului si este transmis chiar si la TV. De obicei, carnavalul nu tine doar doua saptamani: dupa petrecerea de final de 24 de ore, multi continua sa se distreze si sa petreaca inca o luna.

 

Carnavalul de la Venetia
Locatie:
 Venetia, Italia


Carnavalul din Venetia
Evenimentul are loc inainte de Miercurea Cenusii si dureaza 20 de zile, cea mai spectaculoasa parte a acestuia desfasurandu-se in ultimele doua saptamani. Mii de oameni participa la petreceri publice si private care sunt nu doar elegante, ci, de multe ori, chiar extravagante. Carnavalul, renumit pentru costumele si mastile participantilor, anima pentru cateva saptamani spiritul, stilul si obiceiurile vechii Venetii.

 

Festivalul de la Koln
Locatie: 
Koln, Germania


Festivalul din Koln
Festivalul are loc in saptamana de dinainte de lasata secului pentru Postul Craciunului si incepe in mod oficial la ora 11:11 dimineata, in data de 11 noiembrie. La carnaval participa peste un milion de oameni si fiecare zi are un program special.

Duminica si luni sunt parade, joia este dedicata femeilor, iar marti oamenii se imbraca in costume de carnaval si participa la parade si petrecerile din cartierele orasului. Un element inedit il constituie reprezentarile caricaturale ale politicienilor din intreaga lume, realizate din hartie.

 

Carnavalul de la Nisa
Locatie:
 Nisa, Franta


Carnavalul de la Nisa
Festivalul de 15 zile are loc la mijlocul lunii februarie. In cadrul evenimentului au loc 11 parade sustinute de 1000 de dansatori si muzicieni din toata lumea. Din carele alegorice se arunca spre participanti 100 000 de flori.

Sursa: Tourism-review.com

Cere o oferta!