Top 5 destinatii… mai putin cunoscute pentru turismul de aventura

Turismul de aventura este din ce in ce mai popular, deoarece turistii sunt in permanenta in cautarea destinatiilor putin batute sau aglomerate, care sa le ofere o vacanta unica. Adventure Travel Trade Association si Tourism-Review.com va prezinta top 5 destinatii europene de aventura mai putin cunoscute. Topul acestora a fost realizat pe baza unui studiu la care au participat mai multi touroperatori si care a luat in calcul urmatoarele aspecte economico-sociale: dezvoltare sustenabila, sanatate, resurse naturale, siguranta, infrastructura si atractii culturale.

 

1. Letonia
Aceasta mica tara are un litoral de aproximativ 563 km. In apropiere de Jurmala, cea mai populara statiune de pe litoralul baltic, se afla Parcul National Kemeri.


Biking in LetoniaIn aceasta padure densa turistii vin pentru a observa diferite specii de pasari din turnuri de observatii special construite pentru aceasta. Intr-un astfel de foisor se ajunge printr-o veritabila retea de poduri de lemn suspendate deasupra mlastinilor. Pentru cei interesati de cultura acestei tari, principalul punct de atractie este Muzeul Etnografic in Aer Liber din Riga, capitala Letoniei. Muzeul este unul dintre cele mai vechi si mai mari din Europa si contine 118 ansambluri arhitectonice. Aici, vizitatorii pot invata sa faca paine sau chiar sa pescuiasca la copca.

 

2. Romania
Desi Romania nu se afla in topul economiilor europene, turismul este in plina dezvoltare, sustinand cresterea economica. Nenumarati turisti vin anual in Romania pentru a descoperi Muntii Carpati, manastirile pictate din nordul Moldovei si orasele medievale, precum si satele romanesti traditionale.


Delta Dunarii

Evident, Romania este renumita pentru Delta Dunarii, un loc unic in Europa, precum si pentru Transilvania, locul de nastere al legendei lui Dracula.

 

 

3. Slovenia
Pe vremuri parte din Iugoslavia, Slovenia se afla intre Italia si Croatia, intinzandu-se de la Alpi pana la Marea Mediterana.


Slovenia

Este destinatia potrivita pentru ciclism, trasee montane si sporturi nautice precum raftingul. Slovenia este renumita si pentru cele 8000 de pesteri care pot fi explorate individual sau in grupuri, cu ajutorul unui ghid atestat. Turistii se pot caza atat la hoteluri, cat si in ferme, de unde pot pleca in circuite la bisericile vechi, raspandite pe tot teritoriul tarii.

 

 

4. Bulgaria
Iarna, Bulgaria este locul perfect pentru schi, iar vara, pentru un sejur pe litoralul Marii Negre.


Bulgaria - Bansko

Zona muntoasa este ideala pentru alpinism si hiking; aici are loc in fiecare an o cursa de biking pe teren accidentat de 1200 km. Tot in Bulgaria turistii pot descoperi urmele civilizatiei trace si romane, atat in ansambluri in aer liber, cat si in muzee.

 

 

5. Estonia
In 2010, numarul turistilor din Estonia (o tara mai mica decat New Hampshire si Vermont impreuna) l-a depasit pe cel al locuitorilor. In Estonia se ajunge usor cu avionul sau cu ferryboat-ul, in caz ca inainte ati facut un ocol prin Finlanda.


Estonia

Jumatate din teritoriul sau este acoperit de paduri, lacuri, rauri si parcuri nationale. Linia de coasta este alcatuita din stanci de calcar, plaje retrase si peste 1500 de insule. Deoarece este situata in nordul Europei, noptile de vara sunt mai lungi in Estonia. De remarcat ca in Estonia beneficiati de locuri de campare gratuite, sustinute de stat.

Sursa: Tourism-review.com

Solicita oferta