Oferte vacanta Bodrum, Turcia

 
Localizare
Bodrum este un oras situat in Turcia pe coasta marii Egee cunoscut in latina sub numele de Halicarnas. Este situat in Peninsula Bodrum, aproape de intrarea in Golful Gokova si se afla la 800 km distanta de capitala Turciei, Ankara.
 
 
Istoric
Bodrum a fost de-a lungul timpului sub stapinire romana, bizantina si apoi otomana. A fost cucerit de Alexandru cel Mare dupa lupte inversunate, folosit ca si baza de catre cruciati si stapanit de catre Suleiman Magnificul dupa ce a invins cruciatii. In 1923 odata cu fondarea Republicii Turcia orasul a fost redenumit in Bodrum.
 
 
Cai de acces
Aeroportul din Bodrum se afla la 35 km departare de oras. De aici se poate lua un taxi sau opta pentru un shuttle service. Pina in centru se fac aproximativ 45 minute. Se mai poate ajunge cu barca din Kos sau Rhodos. Exista ferry zilnic vara. O alta optiune poate fi autobuzul, exista legaturi cu principalele orase din Turcia: Izmir, Antalyam, Ankara, Bursa etc.
 
 
Atractii turistice
Aici se afla una din cele 7 minuni antice, Mausoleul din Halicarnas. Putini sunt cei care stiu cum a aratat candva, dar fiind cunoscut ca celebrul sulptor Skopas a fost responsabil de decoratiuni a fost precis extravagant. Astazi vizitatorii pot vizita doar ruinele antice ale teatrului. Tot Bodrum a fost locul de nastere a celebrului Herodot, parintele istoriei. O alta atractie este  Castelul Sf. Petru, datand din secolul XV si care a servit mult timp cavalerilor crestini drept refugiu. De-a lungul timpului a fost baza militara, inchisoare si, in final, a ajuns muzeu.
 
 
 
Cultura
Muzeul Zeki Muren – contine obiectele personale ale unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai Turciei.
Muzeul de Arheologie – se afla in castelul Bodrum si adaposteste colectii valoroase printre care si sigiliu din aur al reginei Nefertiti.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

De unde pleci?

Pachete vacanta Bodrum
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Cere o oferta!