Calatoreste ca un seic in Dubai

 

O destinatie cosmpolita si exclusivista, Dubaiul combina opulenta arhitecturii cu sarmul traditional al cartierelor si ospitalitatea debordanta a lumii arabe. Intinderi nemarginite de nisip, mangaiate de valurile transparente ale marii, plaje neexplorate, stradute romantice parfumate, cladiri stravechi si extravaganta molipsitoare a unitatilor de cazare, sunt cateva dintre atributele care imping acest colt de lume catre atingerea perfectiunii. 

Vacanta petrecuta in sanul acestui loc al contrastelor poarta calatorul de-a lungul celor mai reprezentative experiente: itinerarii culturale la muzeele si palatele seicilor, un safari memorabil pe drumurile serpuitoare ale desertului, practicarea sporturilor nautice sau explorarea vietatilor subacvatice.

Incepe-ti calatoria de initiere in centrul comercial Dubai Mall, savureaza panorama grandioasa de la inaltimea celei mai inalte cladiri, zgarie-norul Burj Khalifa, si asigura-te ca nu ai trecut cu vederea muntele Jebel Hafeet, un teritoriu rezervat izvoarelor termale. Nu rata nici insulele artificiale in forma de palmieri si Moscheea Jumeirah, dupa ce ai facut o incursiune in timp la Muzeul din Al Fahidi, detinator al unor colectii de artefacte si comori inestimabile. 

Jurnalul calatoriei in Dubai continua cu un tur culinar incitant, care presupune experimentarea unui melanj de influente pestrite: mirodeniile picante ale indienilor, specialitatile levantine, ingredientele persane, impletite cu stilul beduinilor.

Restaurantele sofisticate si bucataria de tip street food intampina vizitatorii cu specialitati gastronomice create dupa retete traditionale, ca Al Machboos si Khuzi, dar si o varietate de preparate imprumutate de la alte popoare. La acestea se adauga aroma placuta si imbietoare a cafelei arabe (gahwa), pregatita dupa un intreg ritual, servita alaturi de prieteni in una dintre cafenelele stradale.

Mai departe, lasa-te invaluit de puterile miraculoase ale naturii in acest oras al diversitatii: porneste intr-o scurta explorare a paradisului aranjamentelor florale din The Miracle Garden, cutreiera desertul plimbat de camile si fa cunostinta cu lumea marina a Acvariului din Dubai.

Incheie aventura in inima orasului, bucurandu-te de traseele provocatoare din parcul acvatic Yas Water world, o locatie ideala care inveseleste atat copiii, cat si orice iubitor de distractie.

Dubai: Un oras stralucitor, cu o paleta extinsa de patrimonii si atractii, care merita vizitat cel putin o data in viata de catre toti calatorii in cautare de momente de rasfat si confort total. 

 

Cere o oferta!