Oferte vacanta Albania

 

Plaje idilice, vreme calda, istorie bogata, peisaje montane spectaculoase si preturi avantajoase – par a fi elemente imposibil de gasit simultan in aceeasi destinatie europeana. Totusi, Albania indeplineste aceste criterii si mai adauga cateva calitati. In ultimul sfert de secol, tinutul balcanic a iesit treptat de sub influenta comunista si turistii au inceput sa il viziteze.

<font color="#1b71a0"><b>Oferte vacanta Albania</b></font>

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Tirana
Tirana

Tirana

Capitala, Tirana, este un loc original si cosmopolit. Nenumaratele blocuri cu apartamente din epoca trecuta au fost insufletite cu pete de culoare stralucitoare, iar in unele parti ale orasului acestea stau alaturi de arhitectura otomana si italiana. La intrare, pare un oras dezordonat, dar aparte.

Albania plaja
Albania plaja

Litoral

Unul dintre atuurile Albaniei este granita cu Grecia, litoralul adriatic. Plajele de aici atrag multimi semnificative de iubitori ai soarelui, in timpul lunilor iulie si august. Astfel ca, daca lasi prosopul deoparte, sunt destul de multe alte lucruri care te vor bucura: in orasele din apropiere poti explora, respectand condtiile de calatorie, istoria greaca, turca si rusa. De remarcat ar fi buncarele cu cupola, acum deteriorate si ocazional restaurate, construite din ordinul fostului conducator, Enver Hoxha.

Albania munte
Albania munte

Munte

Traseele pietruite de drumetie se impletesc cu muntii decolorati de soare, unde satele indepartate ofera o primire calduroasa oricarui vizitator curios. Chiar daca drumurile si strazile fac accesul in interiorul tarii destul de dificil, intotdeauna exista mancaruri pregatite cu drag, vin gustos si localnici ospitalieri.

Despre vreme si sezon. Cand sa mergi in Albania?

Vremea ideala:
Iunie
La intrarea in Albania, bucura-te de climatul mediteraneean si de plajele pustii. Ideal!
Vreme buna: 
Aprilie, Mai, Septembrie, Octombrie. 
Temperaturile sunt placute, confortabile.
Iulie – August
Plajele sunt pline de turisti, dar vremea iti ofera un moment excelent sa explorezi muntii, respectand conditiile de calatorie in tara.
De evitat:
Decembrie – Februarie
Vremea este rece, cu precipitatii abundente si temperaturi scazute.
 
Regimul climatic anual in Albania
Daca vrei sa calatoresti in Albania si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Albania, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.

Luna
Temperatura
medie
Cantitate
precipitatii
Ianuarie 11°C 122mm
Februarie 12°C 120mm
Martie 14°C 107mm
Aprilie 18°C 102mm
Mai 23°C 88mm
Iunie 27°C 59mm
Iulie 31°C 43mm
August 30°C 48mm
Septembrie 27°C 98mm
Octombrie 22°C 134mm
Noiembrie 16°C 159mm
Decembrie 12°C
149mm
 
Avion + Cazare in orice oras din Albania
Destinatie
Cere o oferta!