Oferte vacanta Croatia

 

Situata in sud-estul Europei, Croatia este unica din punct de vedere geografic. In forma de semiluna, prezinta munti josi si dealuri inalte langa Coasta Adriaticii, campii plane ce imbratiseaza granita cu Ungaria si o multitudine de insule.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Croatia Pula Arena
Croatia Pula Arena

Istorie

Primii croati s-au stabilit pe teritoriul prezent in jurul anului 500 d.Hr. Au decis sa devina parte a Imperiului Ungar in 1091. Cand Imperiul Otoman a inceput sa se extinda in secolul al XV-lea, locuitorii au devenit ingrijorati de o viitoare subjugare, astfel ca s-au alaturat Imperiului Habsburgic. In 1868, Croatia a reintrat sub stapanirea Ungariei, fapt ce a durat pana in cel de-Al Doilrea Razboi Mondial, cand a devenit parte a Iugoslaviei. La inceputul anilor 1990, comunismul s-a prabusit in toata Europa de Est, astfel ca tara si-a declarat independenta fata de Iugoslavia – a urmat un razboi civil. In 1995 s-a semnat Acordul de la Dayton, fapt ce a adus pacea in zona.

Lozovac Sibenik Knin Croatia
Lozovac Sibenik Knin Croatia

Diversitate geografica

In regiunile muntoase iernile sunt reci si pline de zapada, iar verile sunt blande. Zonele de coasta ale tarii au un climat mediteranean, cu veri calde si insorite si ierni blande. Peste o mie de insule se gasesc in larg. Aici se afla multe zone de interes turistic pe care va recomandam sa le vizitati, respectand in prealabil conditiile de calatorie,  inclusiv Coasta Dalmata.

Ansamblul Lado Croatia
Ansamblul Lado Croatia

Diversitate etnica

Multe grupuri etnice diferite pot fi descoperite in cadrul Republicii. Croatii sunt majoritari, sarbii find cea mai numeroasa minoritate. Pe langa croati si sarbi, exista grupuri mici de musulmani, bosniaci, maghiari, italieni si sloveni, precum cateva mii de albanezi, austrieci, bulgari, cehi, germani si alte nationalitati.

Scoica protejata Croatia
Scoica protejata Croatia

Habitate

Regiunile georgrafice variate ale Croatiei – campii, paduri montane si zone de litoral – se reflecta in fauna deosebit de bogata. Iepuri, vulpi, mistreti, pisici si oi salbatice se gasesc in zonele de campie, in timp ce lupii si ursii se gasesc in paduri. Viata acvatica in Marea Adriatica este, de asemenea, abundenta – multe recife de corali si pesteri servesc drept habitate.

Despre vreme si sezon. Cand sa calatoresti in Croatia?

Vremea ideala:
Iulie - August
Varful de sezon turistic aduce cea mai placuta vreme. Insula Hvar, urmata de Split, primesc cel mai mult soare. Nici Insula KorĨula si Dubrovnik nu se lasa mai prejos.
Preturile sunt ridicate, iar multimea turistilor ce respecta conditiile de calatorie este una considerabila.
Vreme buna: 
Mai, Iunie, Septembrie
Un moment minunat din an in care poti vizita coasta - Marea Adriatica este suficient de calda pentru inot si sporturi acvatice, iar turistii sunt mai putini. Tariful unitatilor de cazare scade.
Primavara si la inceputul verii, mistralul (un vant specific zonei, puternic) face ca navigarea sa fie excelenta. 
De evitat:
Octombrie - Aprilie
Iernile sunt reci, iar tarifele unitatilor de cazare scad considerabil. De asemenea, programul de functionare a feriboturilor este redus.
Craciunul si Anul Nou sunt sarbatorite cu mult zgomot si lumini in orasele mari. De asemenea, sunt practicate sporturile de iarna. 

Regimul climatic anual in Croatia
Daca vrei sa calatoresti in Croatia si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Croatia, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna
Temperatura
medie
Cantitate
precipitatii
Ianuarie 3°C 50mm
Februarie 5°C 47mm
Martie 11°C 55mm
Aprilie 16°C 66mm
Mai 21°C 82mm
Iunie 24°C 97mm
Iulie 27°C 82mm
August 26°C 84mm
Septembrie 21°C 86mm
Octombrie 15°C 91mm
Noiembrie 9°C 83mm
Decembrie 4°C
64mm
 
Avion + Cazare in orice oras din Croatia
Destinatie
Cere o oferta!