Oferte vacanta Egipt

 
Cairo este capitala Egiptului si cel mai mare oras din lumea araba si din Africa. Situat in apropiere de Delta Nilului, a fost fondat in anul 969 AD.  Poreclit "orasul celor o mie de minarete" pentru preponderenta sa de arhitectura islamica, Cairo a fost mult timp un centru al vietii politice si culturale din regiune.
 
Cairo a fost intemeiat in jurul anului 960 I.Hr. pe locul orasului Fustat. De la sfarsitul secolului IX pana astazi, o serie de conducatori arabi si-au pus amprenta asupra orasului: Ibn Tulun a construit orasul regal el-Qatai, Fatimidii au construit orasul-cetate el-Qahira, de unde vine si numele orasului Cairo. In secolul XIII, Mamelucii, o casta a soldatilor-sclavi turci, au venit la putere. Nasterea orasului modern a avut loc in 1863, cand conducatorul Ismail a extins orasul pe malurile Nilului, in stilul marelor orase europene.

<font color="517c65"><b>Oferte vacanta Egipt</b></font>

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cairo Piramide Giza
Cairo Piramide Giza

Piramide si mult mai mult

Cu morminte acoperite cu nisip, piramide austere si temple faraonice deosebit de inalte, inca de la intrare, Egiptul expune personalitatea exploratului, aflata latenta in fiecare turist. Respectand conditiile de calatorie spre Egipt, vizitati Valea Regilor, unde a fost descoperit mormantul lui Tutankhamon. Urcati la bordul unei nave pe Nil pentru a vizita Dendara, Edfu sau unul dintre temple, traversati Lacul Nasser pentru a admira capodopera lui Ramses al II-lea din Abu Simbel, ori pentru a calca in desert, pe urmele taberelor comperciale romane. Nu stii niciodata cand magarul pe care esti ar putea sa se poticneasca intr-o alta descoperire arheologica, intrucat asa au fost realizate multe dintre descoperirile anterioare.

Plaja Egipt Hurghada
Plaja Egipt Hurghada

Plaje si soare

Acea plaja linistita, libera, in mijlocul careia se afla doar o masa plina cu lumanari si stralucirea coralilor in apele marii,va asteapta aici. Coasta, de-a lungul Marii Rosii, are o frumusete specifica deasupra valurilor, iar in adancuri, o vibratie continua – ce alegi: plimbari lungi de explorare sau snorkelling de-a lungul unui zid de corali? Exista si mai mult spatiu incantator in desertul vast al Egiptului. Fie ca va uitati la soare dintre dunele Desertului Alb, ori priviti orizontul stralucitor din confortul rasaritului fierbinte al Siwa Oasis, veti constata faptul ca peisajele Egiptului sunt de o fascinatie fara sfarsit.

Abu Simbel Luxor
Abu Simbel Luxor

In randul lumii

O vorba veche spune ca Egiptul este darul Nilului. Argumentele sunt firesti: fara un rau, nu exista teren fertil, nici mancare si mult mai putina energie electrica. Desi vietile oamenilor se desfasoara fizic in departarea apei, Nilul inca exercita un rol unic si puternic. Din fericire pentru turisti, raul este, de asemenea, locul ideal pentru observarea celor mai spectaculoase monumente antice. Acesta este si unul dintre motivele pentru care croazierele pe Nil raman activitatea indragita de vizitatorii Egiptului care respecta conditiile de calatorie.

50px
>

Despre vreme si sezon. Cand sa calatoresti in Egipt?

Vremea ideala:
Octombrie - Februarie
„Iarna Egiptului” este in mare parte insorita si calda, cu ploi ocazionale. 
Vreme buna: 
Martie, Mai, Septembrie, Octombrie
Primavara aduce furtuni de praf ocazionale ce perturba zborurile. Caldura se extinde pana spre finalul toamnei, cand temperatura marii este inca potrivita pentru baie.
De evitat:
Iunie - August
Soarele este arzator, temperaturile ridicate pot fi greu de suportat. 
 
Regimul climatic anual in Egipt
Daca vrei sa calatoresti in Franta si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Franta, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna

Temperatura
medie

Cantitate
precipitatii
Ianuarie 19°C 18mm
Februarie 20°C 14mm
Martie 23°C 8mm
Aprilie 27°C 4mm
Mai 30°C 3mm
Iunie 32°C 1mm
Iulie 33°C 0mm
August 33°C 0mm
Septembrie 31°C 0mm
Octombrie 29°C 3mm
Noiembrie 25°C 8mm
Decembrie 21°C 15mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avion + Cazare in orice oras din Egipt
Destinatie
Nume hotel
Cere o oferta!