Oferte vacanta Irlanda

 
Irlanda este o tara insulara, aflata la marginea de vest a Europei. Este a doua insula ca marime de pe continent, dupa Marea Britanie. Republica Irlanda ocupa circa 80% din aceasta suprafata, in timp ce o parte nordica apartine Regatului Unit. 
 

<font color="007D7D"><b>Oferte vacanta Irlanda</b></font>

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Irlanda - Insula de Smarald
Irlanda - Insula de Smarald

Insula de Smarald

Irlanda este cunoscuta pentru intinderile sale de campuri verzi. Din acest motiv i se mai spune Insula de Smarald. Pe langa acestea, exista zone extinse de teren accidentat si stancos. Acum aproximativ 15.000 de ani, Irlanda era acoperita in totalitate de ghetari. Miscarea acestor straturi de gheata au eliberat solul, lasand portiuni uriase de calcar. Regiunea Midlands si coasta de vest a Irlandei sunt presarate cu turbarii, mlastini bogate in turba, ramasite ale lacurilor stravechi lasate de ghetari si uscate in timp. Muntii inalti ai tarii se ridica in zona de sud-vest, ajungand deseori la stanci ce se arunca in Oceanul Atlantic.

Viking Irlanda
Viking Irlanda

Din cele mai vechi timpuri

Arheologii cred ca primii oameni care s-au stabilit in Irlanda au sosit in jurul anului 6000 i.Hr. Pana in anul 3500 i.Hr., colonistii au folosit unelte de piatra pentru a curata terenurile agricole, urmand ca acest teritoriu sa fie stapanit de celti, mult avansati tehnologic, in jurul anului 700 i.Hr. In secolul al IX-lea d.Hr, invadatorii vikingi au stabilit asezari care, mai tarziu, au devenit unele dintre principalele orase ale tarii, inclusiv capitala, Dublin. In 1170, tot ei au facut din Irlanda teritoriu englez. Dupa o conducere indelungata a Angliei, independenta Irlandei a fost proclamata in 1948, pe fondul unor tensiuni puternice, inclusiv de natura religioasa.

Irlanda o tara de povestitori
Irlanda o tara de povestitori

Povesti

Inca de la intrarea in tara si primul contact cu locuitorii, observi ca Irlanda este o natiune de povestitori. Traditia dateaza de pe vremea celtilor. Multi scriitori renumiti provin de pe aceste meleaguri, inclusiv patru castigatori ai Premiului Nobel pentru literatura.

Irlanda Fauna
Irlanda Fauna

Iubitori de natura

Irlandezii iubesc natura si viata rurala. Primele monede au avut gravate imagini cu animale, iar nivelurile reduse de dezvoltare urbana si poluare din tara au lasat majoritatea spatiilor neatinse. Nu exista serpi salbatici in Irlanda. Marea a impiedicat multe animale comune in Europa continentala sa ajunga pe insula. De asemenea, aici puteti gasi doar doua specii de soareci salbatici, un tip de soparla si doar trei tupuri de amfibieni. Zonele salbatice din irlanda sunt protejate si conservate. Pentru a fi pastrat habitatul natural, au fost infiintate sase parcuri nationale si sute de zone de patrimoniu national pe intreg teritoriul tarii.

Despre vreme si sezon. Cand sa calatoresti in Irlanda?
Vremea ideala:
Iunie - Septembrie
Vreme deosebit de placuta, cu temperaturi ridicate, propice activitatilor in aer liber.
Intrucat este varful ocuparii in orase ca Dublin, Kerry si pe coasta de sud, respectiv vest, tarifele la cazare sunt ridicate.
Vreme buna: 
Mai, Septembrie - Octombrie
Vreme placuta in continuare, cu precipitatii moderate.
Multimea turistilor este redusa, astfel ca si tarifele unitatilor de cazare scad. 
De evitat:
Noiembrie - Mai
Programul de lucru este redus. Punctele turistice isi inchid usile, asemenea unora dintre destinatii.
Atractiile din orasele mari isi pastreaza, totusi, programul.
Vremea este rece si umeda, iar ceata poate reduce considerabil vizibilitatea. 
 
Regimul climatic anual in Irlanda
Daca vrei sa calatoresti in Irlanda si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Irlanda, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna

Temperatura
medie

Cantitate
precipitatii
Ianuarie 7°C 66mm
Februarie 8°C 51mm
Martie 9°C 51mm
Aprilie 12°C 49mm
Mai 15°C 58mm
Iunie 18°C 58mm
Iulie 19°C 67mm
August 19°C 77mm
Septembrie 17°C 65mm
Octombrie 13°C 75mm
Noiembrie 10°C 72mm
Decembrie 8°C 72mm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avion + Cazare in orice oras din Irlanda
Destinatie
Cere o oferta!