Oferte vacanta Letonia

 
Letonia se afla pe malul estic al Marii Baltice. Este o tara verde, cu un patrimoniu cultural bogat. O jumatate din teritoriul tarii este acoperita de copaci, astfel ca Letonia este in top 5 cele mai impadurite tari din Europa. Este un loc sigur si primitor, oferind spatiu si oportunitati pentru orice turist si personalitate, fie ca este vorba despre un impatimit al distractiei ajuns in marile orase, fie de un iubitor al prezentei naturii, din orasele mici si retrase.

<font color="7e1f11"><b>Oferte vacanta Letonia</b></font>

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Letonia Independenta
Letonia Independenta

Istorie

Teritoriul leton si stramosii actualului popor au fost sub conducerea mai multor puteri europene de-a lungul secolelor. Din secolul al XIII-lea si pana in 1561, teritoriul era supus Germaniei. Apoi, Polonia a cucerit terioriul urmand ca, dupa un secol, Suedia sa ramana stapana pana in 1721. Din acest an si pana in 1918, teritoriul a apartinut Imperiului Rus, pastrandu-si, totusi, limba, obiceiurile si folclorul. Pe 18 noiembrie 1918 s-a proclamat Republica Letonia, urmand ca in Primul Razboi Mondial sa reintre sub stapanirea Uniunii Sovietice. In ciuda ocupatiei ruse si a Germaniei naziste (timp de 3 ani), Letonia a fost recunoscuta ca stat independent inca de la inceputul secolului. Totusi, la 21 august 1991, Letonia si-a declarat independenta. Este stat membru UE din 2004 si a aderat la zona euro incepand cu 2014.

Letonia_Art_Noveau
Letonia_Art_Noveau

Viata culturala

Letonia are o viata culturala vibranta. Cu peste 800 de cladiri in stil Art Nouveau, Riga are una dintre cele mai mari galerii arhitecturale in acest stil din intreaga lume. Muzica populara si dansul specific joaca un rol important, din scoala si pana la festivaluri pe intreg teritoriul tarii. Letonii sunt, de asemenea, mari fani ai teatrului si muzicii contemporane; muzeele acopera subiecte cat mai diverse.

Letonia_Gastronomie
Letonia_Gastronomie

Gastronomie

Mancarea este elementul central al aproapei orice sarbatori. Preparatele traditionale sunt satioase si hranitoare, dat fiind climatul nordic si a efortului depus de fermieri si pescari. Carnea, pestele, cartofii si produsele lactate sunt printre cele mai populare componente ale meselor principale. Letonii sunt pasionati de painea traditionala, din secara, si aleg bucataria de sezon, pentru aroma si pret. Multi se bucura sa isi cultive propriile fructe si legume, ori sa culeaga fructe de padure si ciuperci din paduri.

Despre vreme si sezon. Cand sa calatoresti in Letonia?
Vremea ideala:
Iunie, Septembrie
Zielele sunt lungi, iar temperaturile placute.
Multimea turistilor este considerabila.
Vreme buna: 
Iulie - August
Temperaturile ajung la 20°C, insa cantitatea de precipitatii este insemnata.
De evitat:
Noiembrie - Aprilie
Soarele se lasa asteptat, iar temperaturile raman sub 5°C. 
 
Regimul climatic anual in Letonia
Daca vrei sa calatoresti in Letonia si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Letonia, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna

Temperatura
medie

Cantitate
precipitatii
Ianuarie -1°C 38mm
Februarie -1°C 32mm
Martie 3°C 30mm
Aprilie 10°C 38mm
Mai 16°C 44mm
Iunie 20°C 64mm
Iulie 22°C 78mm
August 21°C 70mm
Septembrie 16°C 68mm
Octombrie 10°C 62mm
Noiembrie 4°C 54mm
Decembrie 0°C 45mm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avion + Cazare in orice oras din Letonia
Destinatie
Nume hotel
Cere o oferta!