Oferte vacanta Norvegia

 
Norvegia este un teritoriu ingust din nordul Europei. Imparte Peninsula Scandinava cu Suedia si Finlanda. Linia de coasta a Norvegiei este renumita pentru fiordurile sale, care sunt intrari marine printre stanci abrupte. Fiordurile, alaturi de muntii tarii, au fost sculptate de ghetari. Norvegia are multi munti, iar unele varfuri sunt atat de abrupte si periculoase, incat nu a incercat nimeni sa ajunga la ele. Pe langa aceasta suprafata, Norvegia detine lantul de Insule Svalbard si alte trei insule din Antarctica.

<font color="1F425E"><b>Oferte vacanta Norvegia</b></font>

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

norvegia-panorama
norvegia-panorama

Un moment de istorie

In acest spatiu, oamenii au trait inca din anii 9000 i. Hr. Primii locuitori au trait in pesteri si corturi. Ulterior, triburile germanice s-au mutat in zona, iar locuitorii au inceput sa cultive, in loc sa vaneze. Asezarile agricole s-au organizat in mici formatiuni independente. Dupa sute de ani in care Danemarca si Suedia au condus, pe rand, Norvegia. Tara a devenit independenta in 1905. In cadrul Primului Razboi Mondial, aceasta a ramas neutra, insa in cel de Al Doilea, Germania a invadat tara in aprilie 1940 si a ocupat Norvegia pana la finalul razboiului.

norvegia-sami-populatie
norvegia-sami-populatie

Uman si omenie

Majoritatea norvegienilor se aseamana cu fratii danezi si suedezi. Norvegia gazduieste o minoritate numita Sami, un popor de pastori cunoscut candva sub numele de Laponi. Membrii acesteia sunt mai scunzi si cu tenul mai inchis la culoare, comparativ cu majoritatea norvegienilor. Ei pastoresc reni. 
Norvegienii sunt mandri de traditiile lor, de ideea de egalitate pe care o promoveaza. Tara primeste deseori refugiati si persoane ce solicita azil din alte tari. Locuitorii tarii au unul dintre cele mai inalte standarde de viata din lume. 

norvegia-fauna
norvegia-fauna

Fauna

Animalele arctice, cum ar fi renii sau glutonii, traiesc pe intreg teritoriul Norvegiei. Stancile marine sunt pline cu pasari, inclusiv cormorani, pescarusi si pufin. Exista aproximativ 2000 de specii de plante, cateva fiind unice in lume. Fructele de padure se gasesc peste tot.

 
Despre vreme si sezon. Cand sa calatoresti in Norvegia?
Vremea ideala:
Iunie - August
Pregatiti-va pentru o multime considerabila de turisti ce sosesc in Norvegia, respectand conditiile de calatorie.
Recomandam ca transportul si unitatea de cazare dorita sa fie rezervata din timp. Tarifele sunt reduse, exceptand districtul Lofoten.
Vremea nu este stabila, poate fi cald si insorit sau racoros si ploios.
Vreme buna: 
Mai - Septembrie
Temperaturile sunt placute, iar vizitatorii sunt mai putini, astfel ca aceasta este o perioada buna pentru vacanta.
Tarifele la cazare pot fi ridicate, cu exceptia weekendurilor.
Daca doriti sa participati la festivaluri, recomandam rezervarea din timp a camerelor.
De evitat:
Octombrie - Aprilie
Multe dintre atractiile turistice sunt inchise, iar temperaturile pot cobori simtitor sub pragul inghetului.
In nordul indepartat are loc sezonul turismului pentru surprinderea aurorelor boreale. In aceasta zona, zilele sunt scurte.
 
Regimul climatic anual in Norvegia
Daca vrei sa calatoresti in Norvegia si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Norvevgia, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna

Temperatura
medie

Cantitate
precipitatii
Ianuarie -1°C 49mm
Februarie 0°C 37mm
Martie 4°C 38mm
Aprilie 9°C 43mm
Mai 16°C 53mm
Iunie 20°C 73mm
Iulie 22°C 86mm
August 20°C 96mm
Septembrie 15°C 84mm
Octombrie 9°C 81mm
Noiembrie 3°C 73mm
Decembrie 0°C 54mm
Avion + Cazare in orice oras din Norvegia
Destinatie
Nume hotel
Cere o oferta!