Circuit in Etiopia

Perioada calatoriei: 22.02.2020-01.03.2020

 
 
1859
/ loc in camera dubla, 8 nopti cu mic dejun

 

Ziua 1. BUCURESTI – ADDIS ABEBA

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda si zbor spre Addis Abeba, via Frankfurt. Sosire seara tarziu in capitala Etiopiei, tara cu cea mai mare populatie din Africa, dupa Nigeria, si cea mai veche natiune crestina din lume, dupa Armenia. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. ADDIS ABEBA

Mic dejun. Zi dedicata descoperirii capitalei africane situate la cea mai mare altitudine (2355 m), cu o populatie de aprox. 4 milioane de locuitori. Pe parcursul turului de oras vom vizita Muzeul Etnologic, amenajat in fostul Palat al Imparatului Hailesillassie, Muzeul National de Arheologie, superba Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime si Mercato, cea mai mare piata in aer liber din Africa. Cazare Addis Abeba, la acelasi hotel. 

Ziua 3. ADDIS ABEBA – BAHIR DAR – LACUL TANA

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Bahir Dar, de unde ne vom deplasa spre oraselul Tiss Abay, in apropierea caruia se afla Cascada de pe Nilul Albastru (Blue Nile Falls), una dintre marile atractii ale Etiopiei, cu o cadere de 40 m si o latime de cca. 400 m. Dupa vizita la cascada si in cateva sate din zona vom putea face o plimbare (optionala) cu vaporasul pe Lacul Tana, cel mai mare din Etiopia (3600 kmp) si vom vizita manastirile Ura Kidane Mihret and Azwa Mariam, situate pe cea mai mare peninsula a lacului. Aceste manastiri sunt renumite pentru frescele pline de culoare, crucile de diverse tipuri si impresionantele biblii ilustrate, scrise in cea mai veche limba din Etiopia, Ge'ez. Cazare Bahir Dar.

Ziua 4. BAHIR DAR– GONDAR

Mic dejun. Plecare matinala spre Gondar, prima capitala a Imperiului Etiopian, care a inceput in 1632, odata cu domnia regelui Fasilledes. Deoarece aici se afla vestigiile a numeroase castele construite de-a lungul a 236 de ani, de fondator si urmasii sai, complexul regal a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO din anul 1979. Vizitam palatele, resedintele si baile in aer liber ale regelui Fasilledes, ansamblul manastiresc Qusquom si biserica Debre Berhan Sellassie ("Lumina Sfintei Treimi"), singura biserica salvata de invazia mahdistilor din 1888 datorita, conform legendei, aparitiei miraculoase a unui imens roi de albine. Biserica este renumita pentru plafonul decorat cu chipurile a sute de ingeri si picturile murale, reprezentand scene biblice si sfinti. Cazare Gondar.

Ziua 5. GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN

Mic dejun.  Dimineata vom face o vizita in comunitatea Beta Israel (evrei etiopieni) de langa Gondar. Dupa amiaza timp liber sau optional excursie in Parcul National Simien. Plecare din Gondar spre Debark unde se afla intrarea in Parcul National montan Simien, intrat in patrimoniul natural UNESCO in 1978 datorita peisajelor spectaculoase. Numiti si "Acoperisul Africii", cu varfuri de peste 4500 m, Muntii Simien adapostesc numeroase specii endemice de pasari si plante, multe dintre ele pe cale de disparitie (babuinul Gelada, vulpea de Simien, capra Walia ibex, care poate fi intalnita numai aici, vulturul cu barba etc ). Ajunsi la Sankaber, la altitudinea de 3230 m, vom parcurge un traseu magnific, admirand atat peisajul spectaculos, cat si fauna si flora endemice. Cazare Gondar, la acelasi hotel.

Ziua 6. GONDAR – LALIBELA

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Lalibela, cel mai mare centru de pelerinaj crestin din Etiopia, faimos in intreaga lume datorita complexului de 11 biserici monolitice, taiate in granit roz in sec.12, in timpul domniei Regelui Lalibela, considerate ‘cea de-a opta minune a lumii’. Orasul a fost inclus in patrimoniul cultural UNESCO in 1978. Astazi vom vizita principalele doua grupuri de biserici monolitice. Cazare Lalibela.

Ziua 7. LALIBELA 

Mic dejun. In cursul diminetii vizitam manastirea Asheten Mariam, construita in sec.13 pe un versant muntos in apropiere de Lalibela, la 3150 m inaltime, de unde putem admira orasul si imprejurimile sale. Dupa amiaza timp liber sau optional, vizita la manastirea Yemrehanna Kristos, despre care se spune ca a fost fondata in sec.11 de regele cu acest nume, predecesor al regelului Lalibela. Spre deosebire de bisericile din Lalibela, sapate in stanca, aceasta biserica a fost construita intr-o pestera, in stil axunit tarziu, cu pereti din blocuri de granit vopsite in alb, care alterneaza cu barne de lemn. Cazare Lalibela, la acelasi hotel.

Ziua 8. LALIBELA - AXUM

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Axum, fosta capitala a Etiopiei, cu o istorie de peste 2000 de ani, considerat leaganul culturii etiopiene, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO in anul 1980. Vom vizita Campul de Stele (ansamblu de blocuri de piatra monolitice din granit cu inaltimi variabile, dintre care Stela Uriasa, de 33 m, este considerata cea mai inalta din lume), castelele fostilor monarhi, Muzeul Arheologic, Biserica Sf. Maria din Sion (unde este pastrat Chivotul Legii, despre care se spune ca a fost furat din Templul din Ierusalim – cu voia lui Dumnezeu – si adus aici de regele Menelik I, care, conform legendei, era fiul regelui Solomon si al reginei din Saba), ruinele Palatului Reginei din Saba, mormintele regilor Kaleb si Gebre Meskel. Cazare Axum.

 

TARIFE:

 

Plecari

Loc in camera dubla

Supliment single

22.02.2020

1859€

195€

 

ORAR DE ZBOR (compania Lufthansa) - ore locale: 

 

22.02.2020

Bucuresti

06:30

Frankfurt

08:10

Frankfurt

12:50

Addis Abeba

21:40

01.03.2020

Addis Abeba

23:55

Frankfurt

05:25

Frankfurt

10:30

Bucuresti

13:50

 

 transport avion Bucuresti – Addis – Bucuresti;

 transport avion Addis Abeba-Bahir Dar / Gondar-Lalibela / Lalibela-Axum / Axum-Addis;

 taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale si regionale;

 transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;

 8 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4* conform program;

 insotitor roman pe toata durata excursiei;

 intrarile la obiectivele turistice din program;

 transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;

 asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie). 

 

 

 

 taxa de viza si procesare Etiopia 120 CHF (taxa se va achita in Ron la depunerea documentelor de viza);

 supliment demipensiune (optiunea se face doar la inscriere): 195 €/pers;

 bacsisurile de pe durata excursiilor optionale (se achita insotitorului roman de grup): 5 €/pers/zi;

 excursiile optionale;

 alte servicii decat cele mentionate in program. 

 

NOTE

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 95 €.  

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Pachet 3 optionale (optiunea se face doar la inscriere) – 140 € 1. Parcul National Simien (transferuri, intrare, ghid local si insotitor roman):  95 €;  2. Manastirea Yemrehanna Kristos - Lalibela (transferuri, ghid si insotitor roman): 45 €; 3. Croaziera pe Lacul Tana (transferuri, ghid si insotitor roman): 35 €; 

OBSERVATII:

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone: MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero) - Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau SUD EST: (firma Direct Aeroport) - Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport) - Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE: 

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.  In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei: a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei; c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).  Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:  a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei; c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel: a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei; c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei; d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.  In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.   Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.  Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                   

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.). Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.  Pe durata croazierelor toate platile efectuate (bauturi, cumparaturi, masaj etc) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti. Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul. Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza).

Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata). 

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travelconditions . Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare. 

 

 

Cerere oferta similara


Cere o oferta!