Circuit in Maroc

Perioada calatoriei: 25.03.2020-02.04.2020

 
 
1169
/ loc in camera dubla

 

Ziua 1. BUCURESTI – MARRAKECH

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare in avion pentru zborul spre Maroc via Istanbul. Sosire in Marrakech, numit si Orasul Rosu al Marocului, care dispune de o pozitie strategica: se afla intre Mt. Atlas si Desertul Sahara, iar de-a lungul istoriei a fost un punct de plecare si de sosire a caravanelor ce transportau marfuri din Africa Neagra. Vizitam Gradinile Menara, Moscheea Koutubia (exterior), construita in sec. XII in timpul dinastiei Almohade. Transfer la hotel, cina si  cazare in Marrakech. 

Ziua 2. MARRAKECH – VALEA OURIKA - MARRAKECH

Mic dejun. Incepem cu vizite la Palatul Bahia si Necropola Saadiana, considerate o adevarata capodopera a arhitecturii hispanomaure si simbol al orasului Marrakech. Optional, incursiune in Muntii Atlasul Inalt, pe valea pitoreasca Ourika, localizata la aproximativ 100 km de Marrakech. Vom parcurge un traseu cu peisaje minunate cu paduri de pini, sate traditionale de berberi, case bine intretinute construite pe de-o parte si de alta a raului care strabate valea. Vom face o oprire la o casa traditionala berbera, unde ne vor intampina cu ospitalitate localnicii si ne vor arata cum se prepara painea pe vatra si ceaiul traditional.Seara va propunem un spectacol folcloric marocan – Chez Ali (optional). Cina si cazare in Marrakech.

Ziua 3. MARRAKECH – AIT BEN HADDOU – OUARZAZATE - ERFOUD – MERZOUGA (noapte in desert)

Mic dejun. Plecare in zori catre Erfoud, cu opriri la Ait Ben Haddoud si Ouarzazate. Ait Benhaddou, patrimoniu UNESCO, este cunoscut datorita numeroaselor filme realizate aici: “Lawrence al Arabiei” si „Giuvaerul Nilului”. Totodata, este si cea mai impresionanta fortareata din sudul Marocului. Continuam spre Erfoud de unde vom fi preluati de masini 4x4 pentru a ne deplasa in Desertul Sahara,  iar pana la cazare vom merge cu o caravana de camile conduse de ghizi berberi, o experienta de neuitat.  Cina si cazare in corturi de berberi (cu grup sanitar propriu) in Desertul Sahara. 

Ziua 4. MERZOUGA – ERFOUD – MIDELT – IFRANE – FEZ

Optional, dimineata foarte devreme, inainte de servirea micului dejun, plimbare pe dunele marocane pentru a admira rasaritul soarelui, o experienta unica pentru orice om care a pasit in desert. Intoarcere pentru servirea micului dejun. Intoarcere in desert cu caravan de camile, pana la locul de unde vom fi preluati de masini 4x4 si transferati inapoi in Erfoud. Plecare catre Fez, pe un traseu cu peisaje diversificate, de la zona desertica cu oaze de palmieri si asezari berbere la peisaje montane deosebite, traversand Atlasul Mijlociu si Inalt. Vom parcurge traseul pe valea raului Ziz pana la prima noastra oprire din Midelt, mic orasel comercial situat intre dealurile inalte ale Atlasului. Urmatorul popas il vom face in Ifrane, statiune de ski cocheta, supranumita si „Elvetia Marocului”. Sosire in Fez in cursul serii, cina si cazare.

Ziua 5. FEZ 

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata in intregime vizitarii Medinei din Fez, cea mai mare Medina din lume, patrimoniu UNESCO pentru valoarea ei culturala. Incepem turul cu o oprire la Palatul Regal din Fez, aflat  in imediata apropiere a Cartierului Evreiesc, pe care il vom traversa admirand arhitectura total diferita fata de cea din cadrul Medinei. Oprire la un punct de belvedere pentru a admira  orasul Fez si Medina. Continuam apoi cu un tu pietonal al Medinei ce cuprinde Universitatea si Moscheea Qaraouine (exterior), Scoala Coranica – Medressa,  Fantana Nejerine, Mausoleul Mulay Idriss II, dar si o incursiune in artizanatul traditional marocan, celebru in toata lumea: piele, argint, cupru, ceramica, lemn, textile. Cazare si cina la acelasi hotel in Fez. 

Ziua 6. FEZ – MEKNES – VOLUBILIS - CHAOUEN – TANGER

Mic dejun. Deplasare catre Tanger cu vizite la Meknes, Volubilis si Chaouen. Prima oprire va fi la Meknes, unde vom admira Poarta Bab Mansour si vom face o incursiune in Piata orasului. De asemenea, vom vizita si fostul granar si grajd al Sultanului Mulay si Bazinul Agdal. Plecam apoi spre orasul Mulay Idriss in apropierea caruia se afla ruinele romane de la Volubilis – pagina importanta din istoria Marocului deoarece pastreaza cele mai bine conservate ruine romane din Maroc. Situl a fost declarat Patrimoniu UNESCO in 1997 datorita importantei istorice si culturale in contextul Africii Romane.  Deplasare spre Chaouen – surprinzatorul Oras Albastru al Marocului, situat intr-o zona naturala deosebita. Orasul se afla sub influenta mediteraneeana si ofera, celor care il viziteaza, o relaxare deplina incantand turistii cu stradutele sale albastre si cochete. Plecare spre Tanger. Sosire, cina si cazare Tanger. 

Ziua 7. TANGER – RABAT – CASABLANCA

Mic dejun. Incepem ziua de azi cu vizita Tangerului, denumit si “Poarta dintre Europa si Africa”, unde vom face un scurt tur de oras urmat de vizita la Grotele lui Hercule. Pornim apoi catre Casablanca cu oprire en route in Rabat, oras localizat pe coasta Oceanului Atlantic, fiind produsul unui schimb cultural intre arabo-musulmani si occident, care se imparte in doua zone, una noua construita in perioada protectoratului francez la inceputul secolului XX si una veche ce dateaza din secolul XII. Se vizitează Palatul Regal (exterior), Mechouar, Kasbah Oudaya, Mausoleul Mohamed V si Turnul Hassan. Plecare spre Casablanca. Sosire, cina si cazare.

Ziua 8. CASABLANCA & AZEMMOUR -  EL JADIDA

Mic dejun. Ziua incepe cu turul Orasului Alb al Marocului in care vom vizita Piata Centrala, Cartierul Habous, Palatul Regal, Piata Mohamed V, zona rezidentiala Anfa, Moscheea Hassan II (a doua ca marime din lume si singura din Maroc ce poate fi vizitata si de catre turistii de alta religie decat cea musulmana). Dupa amiaza timp liber sau optional,  excursie in Azemmour si El Jadida.  pitorescul orasel Azemmour este situat pe malurile raului Oum Er-Rbia si este  renumit pentru broderia de buna calitate. Excursia  continua cu  orasul fortificat El Jadida, Patrimoniu UNESCO, singura asezare cu arhitectura diferita fata de cea maura intalnita in Maroc datorita cladirilor medievale lasate de portughezi. Intoarcere in Casablanca, cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 9. CASABLANCA – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber in prima parte a zilei pentru vizite individuale si cumparaturi. Transfer in jurul dupa amiezei  la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara, via Istanbul. Sosire in Bucuresti la ora 02:25 (a doua zi).

 

TARIFE:

Plecari

Loc in camera dubla

Supliment single

25.03.2020

1169€

195€

 

 

ORAR DE ZBOR (compania Turkish Airlines) - ore locale:

25.03.2020

Bucuresti

04:15

Istanbul

06:40

Istanbul

10:40

Marrakech

14:10

02.04.2020

Casablanca

15:55

Istanbul

22:20

Istanbul

01:05

Bucuresti

02:25 (03.04.)

 

  transport avion Bucuresti –  Marrakech / Casablanca - Bucuresti;

 taxele de aeroport si securitate pentru zboruri;

  7 nopti cu demipensiune in Maroc in hoteluri de 4*: 2 nopti Marrakech, 2 nopti Fez, 1 noapte Tanger, 2 nopti Casablanca;

  1 noapte cazare in corturi de berberi cu grup sanitar propriu in Desertul Sahara;

  autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;

  vizitele conform programului cu insotitorul roman pe toata durata circuitului si ghizi locali pe durata circuitului in Maroc;

  transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;

 asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie). 

 

 

 

 bacsisuri (se achita obligatoriu la insotitorul de grup)  5 $ / pers / zi;

 intrarea la Moscheea Hassan II (Casablanca): aproximativ 12 € / pers (se achita local);

 excursiile optionale;

 alte servicii decat cele mentionate. 

NOTE:

Reducere copii pana la 12 ani: 10% din pachet (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15-19 pers. tariful se majoreaza cu 55 € / pers. 

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

Pachet 4 optionale – 130 € 1. Valea Ourika:  45 €;  2. Chez Ali – spectacol folcloric traditional (transferuri, ghid si cina): 50 €; 3. Plimbare in Desertul Sahara la rasarit: 25 € ; 4. Azemmour & El Jadida: 45 €;

 

OBSERVATII:

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone: MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero) - Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau SUD EST: (firma Direct Aeroport) - Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport) - Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe 

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.  

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei: a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei; c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).  Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:  a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei; c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel: a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei; c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei; d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.  In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.   

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.  Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                   

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.). Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.  Pe durata croazierelor toate platile efectuate (bauturi, cumparaturi, masaj etc) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti. Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul. Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza).

Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata). 

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travelconditions . Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare. 

Cerere oferta


Cere o oferta!