Circuit in Rusia

Perioada calatoriei: 22.07.2020-01.08.2020

 
 
1399
/ pers. in camera dubla, 10 nopti cu mic dejun

 

Ziua 1. BUCURESTI – SANKT PETERSBURG

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 23:30 (21–Iul) in aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare si zbor spre Sankt Petersburg, via Moscova. Noapte in avion.

Ziua 2. SANKT PETERSBURG

Sosire in orasul Sankt Petersburg in cursul diminetii, fondat de tarul Petru cel Mare in anul 1703 pe malurile Nevei, a fost capitala imperiala a Rusiei intre anii 1713 – 1728 si 1732 – 1918, numele fiindu-i schimbat in Petrograd, in Leningrad si revenind la numele initial in anul 1991. Ne vom intalni cu ghidul local pentru a face cunostinta si ne vom indrepta catre hotelul din Sankt Petersburg pentru cazare. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie.

Ziua 3. SANKT PETERSBURG

Mic dejun. Dimineata, vom face un tur de oras inedit, pentru a cunoaste mai in amanunt fosta capitala imperiala. Vizita la Fortareata Petru si Pavel, unde sunt inmormantati aproape toti tarii Rusiei din dinastia Romanov, de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea. Turul continua cu vizitarea Palatului Yusupov, situat pe canalul Moika, care a apartinut lui Felix Yusupov, unul dintre cei mai bogati aristocrati din Rusia tarista.  Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4. SANKT PETERSBURG - PETERHOF

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie la Peterhof –  Palatul Peterhof, construit din dorinta lui Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, fiind resedinta oficiala imperiala de vara, pana in anul 1917. Impresionanta sa fatada are 268 m si este zugravita in ocru si alb, fiind dominata de cupole aurite. Tot aici, veti putea admira impresionantele gradini, inspirate de cele de la Versailles. La intoarcere vizitarea Catedralei Sf. Issac (bonus). Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. SANKT PETERSBURG – TSARSKOE SELO – PAVLOVSK

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie la Tsarskoe Selo si Palatul Pavlovsk. Tsarskoe Selo, palatul de suflet al imparatesei Ecaterina cea Mare, este o adevarata bijuterie a barocului, zugravit in alb si albastru si dominat de turle aurite, inconjurat de doua parcuri, cu o serie de structuri romantice realizate in sec. al XVIII-lea. Vom putea admira interioarele somptuoase, incarcate de stucaturi si aurarii, marea sala de bal, dar ceea ce confera, cu adevarat, caracterul de unicitate palatului Ecaterina este camera de chihlimbar, alcatuita din mai bine de sase tone chihlimbar. Urmatoarea vizita va fi in eleganta resedinta a Tarului Pavel, palat construit in stil neo-clasic, care adaposteste lucrari de arta deosebite si este imprejmuit de gradini luxuriante, considerate o bijuterie a locului. Intoarcere in Sankt Petersburg si cazare la acelasi hotel.

Ziua 6. SANKT PETERSBURG & MUZEUL ERMITAJ

Mic dejun. Azi optional,  vizita la Muzeul Ermitaj pentru a admira impresionantele sale colectii de arta (tur de doua ore). Adapostit in fostul Palat de Iarna, Muzeul Ermitaj, a fost principala resedinta a familiei imperiale si gazduieste opere inestimabile ale unora din marii artisti europeni, clasici si moderni (Monet, Renoire, Picasso, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens etc). Cazare Sankt Petersburg. 

Ziua 7. SANKT PETERSBURG – NOVGOROD – MOSCOVA

Mic dejun.  Plecam cu autocarul catre Novgorod, cel mai important oras istoric din nord-vestul Rusiei, situat la aproximativ 200 km de Sankt Petersburg. Novgorod se mandreste cu cea mai mare varietate de monumente medievale din toata Rusia. Printre acestea, vom vizita Catedrala Sf. Sofia, cea mai bine conservata biserica din secolul al XI-lea si unul dintre cele mai vechi monumente crestine din Rusia. In continuare, vizitam Kremlin-ul, care in interior detine cel mai vechi palat, folosit in trecut ca sala de intalniri a arhiepiscopilor, vizitam Biserica Sfantul Andrei, Biserica Salvatorului si Muzeul Icoanelor din secolele XI-XIX. Cina intr-un restaurant local (inclusa). Transfer la gara pentru deplasare cu trenul catre Moscova, noapte in tren (cusete cu 4 locuri).

Ziua 8. MOSCOVA & MUZEUL BORODINO

Sosire in Moscova in cursul diminetii unde pornim direct in turul panoramic, incluzand si Catedrala Mantuitorului Iisus Hristos, continuand apoi cu vizita spectaculosului Muzeu Borodino(in functie de data redeschiderii, la momentul actual este in renovare) – cu vestita pictura panoramica, reprezentand batalia de la Borodino cu armata lui Napoleon, din anul 1812. Seara va propunem, optional, un spectacol folcloric traditional, al vestitului ansamblu de la Kostroma. Cazare la hotel in Moscova.

Ziua 9. MOSCOVA 

 

Mic dejun. Dimineata, turul Kremlinului – prestigiosul centru istoric al puterii tarilor rusi si resedinta oficiala actuala a presedintelui Federatiei Ruse, o cetate de forma triunghiulara cu 20 de turnuri, fondata in anul 1156 de printul Andrei Dolgoruki. In incinta Kremlinului puteti admira Palatul Congreselor, Piata Senatului, Arsenalul, cladirile Senatului, resedinta Presedintelui Federatiei Ruse, clopotul si tunul Tarilor Rusi, Piata Catedralei cu catedrala Inaltarii, catedrala Arhanghelului si catedrala Bunei Vestiri (vizita interioara a doua dintre cele trei).  Optional vizitarea Armoreriei si a Fondului de Diamante. In continuare,  vizitam faimoasa galerie de pictura rusa Tretiakov. Cazare la hotel in Moscova.

Ziua 10. MOSCOVA -  RINGUL DE AUR (Vladimir & Suzdal)

Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi. Optional, excursie de o zi pentru a descoperi cele mai frumoase orase de pe Ringul de Aur, aflate in Patrimoniul UNESCO. Aceste orase medievale care formeaza Ringul, au jucat un rol esential in formarea Bisericii Ortodoxe Ruse si pastreaza vie amintirea evenimentelor importante din istoria Rusiei. Veti avea ocazia sa admirati adevarate muzee in aer liber, cu monumente extrem de bine conservate, datand din sec. XII – XVIII, care au supravietuit uimitor probei timpului. Printre acestea veti gasi kremlinuri (cetati), manastiri, catedrale si biserici. Orasul Vladimir, fosta capitala a unui puternic principat al Rusiei Medievale, este un oras extrem de important din punct de vedere istoric. O serie de monumente precum Poarta de Aur, catedrala Sf. Demetrius si catedrala Adormirii Fecioarei sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Spre deosebire de Vladimir, Suzdal este un oras putin industrializat, dar cu monumente istorice exceptionale, incluse de asemenea pe lista UNESCO. Pranz intr-un restaurant local.  Intoarcere in Moscova si cazare la hotel. 

Ziua 11. MOSCOVA – SERGHIEV POSAD - KUSKOVO

Dupa micul dejun, excursie optionala la Serghiev Posad, aflat in patrimoniul UNESCO, lacasul sacru al bisericii ortodoxe ruse, incluzand Manastirea Sfintei Treimi, Academia de Teologie si muzeul si a Domeniului  Kuskovo. Seara, cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 12. MOSCOVA – BUCURESTI

Dupa servirea micului dejun dimineata devreme, pornim catre aeroport pentru zborul spre Bucuresti. Aterizare pe aeroportul Henri Coanda – Otopeni in jurul orei 13:50. 

TARIFE:

Plecari

Loc in camera dubla

Supliment single

22.07.2020

1399€

350€

 

ORAR DE ZBOR (compania Aeroflot) - ore locale: 

22.07.2020

Bucuresti

01:55

Moscova

05:04

Moscova

06:55

Sankt Petersburg

08:25

01.08.2020

Moscova

09:20

Bucuresti

12:30

 

  transport avion Bucuresti –  Sankt Petersburg / Moscova - Bucuresti;

  bilet de tren Novgorod – Moscova;

  taxele de aeroport si securitate pentru zboruri;

  autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;

  10 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4* + 1 cina bonus Novgorod;

  vizitele conform programului cu insotitorul roman pe toata durata circuitului si ghizi locali pe durata circuitului;

  transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;

  asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie).

 

 

 

 bacsisuri (se achita obligatoriu la insotitorul de grup):  5 € / pers/ zi;

 taxa de viza si procesare pentru Rusia ~330 RON( se achita la momentul depunerii actelor la Ambasada );

 asigurarea medicala speciala pentru obtinere viza: ~68 RON (se achita la momentul depunerii actelor la Ambasada);

 excursiile optionale;

 alte servicii decat cele mentionate. 

Note: 

Reducere copii pana la 12 ani: 10% din pachet (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15-19 pers. tariful se majoreaza cu 110 € / pers.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

Pachet 7 optionale (optiunea se face doar la inscriere) – 365 €

1. Palatul Peterhof (insotitor roman, ghid local si bilet de intrare): 75 €;
2. Tsarskoe Selo & Pavlovsk (insotitor roman, ghid local si bilet de intrare): 80 €;
3. Spectacol folcloric traditional (transferuri, bilet intrare, insotitor roman): 65 €;
4. Armoreria si Fondul de Diamante: 25€;
5. Ringul de Aur – Vladimir & Suzdal (insotitor roman, ghid local, masa de pranz, intrari): 100 €;
6. Serghiev Posad (insotitor roman, ghid local si bilet de intrare): 70 €;
7. Muzeul Ermitaj (insotitor roman si bilet de intrare): 40 €;
 
OBSERVATII:
Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone: MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero) - Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau SUD EST: (firma Direct Aeroport) - Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport) - Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe 
 
 
CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.  In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei: a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei; c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).  Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:  a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei; c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel: a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei; b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei; c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei; d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita. Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.  In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.   Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.  Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.). Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.  Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul. Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).
Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions . Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Cerere oferta


Cere o oferta!