Circuit Maroc - Farmecul african

Transport AVION | 11 zile, 10 nopti

 
de la
 
1299
persoana / 10 nopti

Maroc este o destinatie frumoasa si variata, iar un circuit poate sa maximizeze experientele tale in aceasta tara. Vrei sa vezi Marrakechul, dar si sa te pierzi in Desertul Sahara sau sa treci prin pietele aglomerate din Fez? Cu un circuit, ai totul intr-un pachet! E ca Netflix pentru calatorii. Tu doar sa te relaxezi si sa te bucuri de aventura!

 

Date de plecare:
2023: 18.11.2023, 30.11.2023
2024: 25.01.2024, 08.02.2024
 
TARIFE
*calculate pentru minim 30 de platitori
 
» 1299 Euro adult loc in camera dubla
» 1299 Euro adult a 3-a persoana pat suplimentar in camera dubla
» 1099 Euro copil 2-11 ani cu doi adulti in camera dubla
» 1499 Euro adult loc in camera single
 
ITINERARIU
Casablanca – Rabat – Chefchaouen – Volubilis – Orasul sfant Moulay Idriss – Meknes – Fes – Ifrane – Merzouga – Erfoud – Defileul cheilor Todra – Valea trandafirilor – Ouarzazate – Kasbah-ul din Tiffoultout – Ait Ben Haddou – Pasul Tizin-Tichka – Marrakech – Essaouira
» Bilet de avion Bucuresti – Casablanca, via Frankfurt, compania Lufthansa;
» Bilet de avion Marrakech – Bucuresti, via Frankfurt, compania Lufthansa;
» Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor;
» Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor);
» 10 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
      - 2 nopti in Casablanca, hotel Oumpalace 4* sau similar
      - 1 noapte in Chefchaouen, hotel Parador 4* sau similar
      - 2 nopti in Fes, hotel Across 4* sau similar
      - 1 noapte in Merzouga, cazare traditionala Kasbha Leila sau similar
      - 1 noapte in Ouarzazate, hotel Fint 3*+ sau similar
      - 3 nopti in Marrakech, hotel Ayoub 4* sau similar
» Mese incluse: mic dejun, 8 cine si 1 pranz;
» Excursiile, tururile si vizitele zilnice prevazute program: Casablanca, Rabat, Chefchaouen, Volubilis, Meknes, Fes, Ifrane, Merzouga, Erfoud, valea trandafirilor si defileul cheilor Todra, Ourzazate, kasbah-ul din Tiffoultout, Ait Ben Haddou, Marrakech;
» Plimbare cu camilele in desertul Sahara la apus de soare;
» Biletele de intrare la obiectivele turistice: Palatul Bahia si Gradinile Majorelle din Marrakech, Madrasele;
» Bouenania si Al-Attarine din Fes, Mausoleul lui Moulay Ismail din Meknes, situl arheologic din Volubilis;
» Transport cu autocar local pe durata circuitului;
» Ghid local pe tot parcursul circuitului;
» Insotitor de grup
» Asigurarea storno si medicala (recomandata)
» Bacsisul pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi (se achita la fata locului)
» Excursiile optionale
» Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

ITINERARIU CIRCUIT MAROC

Casablanca – Rabat – Chefchaouen – Volubilis – Orasul sfant Moulay Idriss – Meknes – Fes – Ifrane – Merzouga – Erfoud – Defileul cheilor Todra – Valea trandafirilor – Ouarzazate – Kasbah-ul din Tiffoultout – Ait Ben Haddou – Pasul Tizin-Tichka – Marrakech – Essaouira

Ziua 1 Bucuresti – Casablanca
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 12:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH1419 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 14:35 si aterizare la Frankfurt la ora 16:15. Decolare cu zborul LH1330 la ora 22:00 cu destinatia Casablanca, unde aterizam la ora 01:25 (a doua zi). Transfer la hotel.
Cazare hotel Oumpalace 4* sau similar Casablanca.
 
Ziua 2 Casablanca
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Suntem in Casablanca, cel mai mare oras din Maroc si una dintre cele mai mari patru metropole africane, capitala economica a taii. Tur de oras Casblanca cu ghid local: piata Mohammed al V -lea, centrul administrativ al orasulrui cu arhitectura neo-maura si art deco; plimbare pe cornisa pana la moscheea Hassan II. Moscheea este cel mai modern templu musulman din Africa de Nord si a doua cea mai mare cladire sacra dupa moscheea din Mecca, fiind un adevarat simbol si semn distinctiv al orasului. Are cel mai inalt minaret din lume, bogat decorat cu o inaltime de 200 m. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Servirea cinei la hotel.
Cazare hotel Oumpalace 4* sau similar Casablanca.
 
Ziua 3 Casablanca – Rabat – Chefchaouen
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Mese incluse în program: mic dejun si cina Excursia continua catre Rabat – Capitala Marocului unde vom face un tur de oras in care vom admira: Palatul RegalTurnul Hassan, Mausoleul lui Mohamed al V-lea si Kasbah-ul. Situat la varsarea raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul a fost unul dintre cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Ne indreptam apoi catre Chefchaouen, „diamantul albastru” al Marocului. Construit pe un versant de munte, Chefchaouen este un oras cu o vibratie speciala. Farmecul sau unic da o impresie de irealitate. Cu casele sale albastre, intregul oras pare sa fie scaldat in azur. Frumosul Chefchaouen este plin de atractii: Medina cu faimoasele alei inguste si intortocheate, kasbah-ul aflat in mijlocul cartierului vechi, gradinile sale luxuriante situate in centrul orasului. Te plimbi ca si cum ai fi intr-un vis! Servirea cinei la hotel.
Cazare hotel Parador 4* sau similar Chefchaouen.
 
Ziua 4 Chefchaouen – Volubilis – Meknes – Fes
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Ne indreptam catre Volubilis unde vom face un scurt tur al ruinelor orasului antic cu complexul celor mai importante sapaturi romane din Maroc, care sunt pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Drumul ne poarta pe langa orasul sfant Moulay Idriss, situat pitoresc pe varful unui deal si In cele din urma, ajungem la Meknes, oras imperial, un adevarat Versailles al Marocului. Vom trece pe langa monumentalul Bab al-Mansour - una dintre cele mai impresionante porti ale orasului, apoi vom ajunge in vecinatatea vechilor ziduri de fortofocatie si vom vizita Mausoleul lui Moulay Ismail. Seara ajungem la Fes. Servirea cinei hotel.
Cazare hotel Across 4* sau similar Fes.
 
Ziua 5 Orasul imperial Fes
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Intreaga zi este dedicata vizitarii cu ghid local a unuia dintre cele patru orase imperiale ale Marocului, Fes. Vom face o plimbare in jurul Fez el-Bali, aflat sub patronajul UNESCO, un labirint de 9 mii de strazi serpuitoare ale medinei.Vom admira moscheea si universitatea Al-Karawijn din secolul al IX-lea - cea mai veche din islamul occidental, vizitam madrasele Bouenania si Al-Attarine - adevarate perle ale arhitecturii maure. In continuarea turului ajungem in piata En-Nejjarine, unul dintre cele mai placute locuri din Fez unde ragasim fantana En-Nejjarine de la mijlocul secolului al XIX-lea, cu o bogata ornamentatie. Vom admira din exterior Palatul Regal – cu elemente de arhitectura araba si maura. Are sapte usi gigantice sculptate in bronz si incadrate de ornamente extraordinare din ceramica viu colorata. Este una din resedintele actualului rege al Marocului, din acest considerent nu se poate vizita in interior. Servirea cinei la hotel.
Cazare hotel Across 4* sau similar Fes.
 
Ziua 6 Fes – Ifrane – Merzouga
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Astazi ne vom indrepta spre Merzouga, pentru a incepe Aventura in Desertul Sahara! Pe drum vom face un popas in Ifrane – mica Elvetie a Marocului, supranumit si orasul minunilor. Amplasat la o altitudine de 1.650 de metri, farmecatorul Ifrane nu inceteaza sa-si uimeasca vizitatorii cu valurile calme ale lacurilor sale si cascadele care se revarsa in vai, fiind inconjurat de cea mai mare padure de cedri din lume. Vom strabate apoi partea de mijloc a muntilor Atlas, atat de spectaculoasa incat a fost comparata adesea cu Marele Canion si spre seara ajungem la Merzouga, una dintre portile Saharei, un mic sat situat in mijlocul nisipurilor scaldate de soare si de o atmosfera magica. Aici vom avea parte de o experienta unica: plimbare cu camilele la apusul soarelui in desertul Sahara! Servirea cinei.
Cazare traditionala la Kasbha Leila sau similar Merzouga.
 
Ziua 7 Merzouga – Erfoud – Ouarzazate
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Excursia continua astazi catre Ourzazate, o alta poarta a desertului, situata la confluenta vailor Draa si Dadès, strabatand valea Dades, supranumit drumul „Miilor de Kasbah-uri”, care ne infatiseaza un peisaj sublim cu sate fortificate, kasbah-uri, valea trandafirilor si defileul cheilor Todra. Spre seara, ajungem in Ouarzazate, un fost important punct de trecere pentru comerciantii africani in drumul lor spre orasele din nordul Marocului si mai departe in Europa. Zona mai este cunoscuta si sub numele de „Hollywood”-ul Africii, pentru ca aici s-au turnat pelicule celebre precum „Lawrence of Arabia”, „Gladiator”, „Kundun”, „Babel” si mai recent „Prison Break”. Servirea cinei la hotel.
Cazare hotel Fint 3*+ Ouarzazate sau similar.
 
Ziua 8 Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Marrakech
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Este timpul sa ne indreptam catre Marrkech si vom vizita pe drum faimosul kasbah din Tiffoultout, construit in secolul al XVII-lea si Ait Ben Haddou cu a sa spectaculoasa fortareata, folosita ca decor pentru numeroase filme precum “Printul Desertului”. Vom traversa Muntii Atlas (2.260m altitudine) prin pasul Tizin-Tichka ce ne va dezvalui niste peisaje de vis, pentru a ajunge in cursul serii la Marrakech. Servirea cinei la hotel.
Cazare hotel Ayoub 4* Marrakech sau similar.
 
Ziua 9 Orasul imperial Marrakech
Mese incluse în program: mic dejun si pranz
Intreaga zi este dedicata vizitarii Marrakechului cu ghid local, fost oras imperial fondat in anul 1062. Veti descoperi silueta maiestuoasa a Koutoubia care domina casele rosii; apoi vom vizita Palatul Bahia, Moscheea Al Koutoubia (din exterior) – una dintre cele mai mari moschei ale Occidentului Islamic si cea mai inalta cladire din Marrakech, Mormintele Saadiene - un complex de mausolee bogat decorate din secolul al XVI-lea, Gradina Majorelle unde se afla casa celebrului creator de moda Yves Saint-Laurent ! Vom servi pranzul la un restaurant in medina. Continuam turul de oras prin piata Jemaa el-Fna, inima vie si un adevarat simbol al orasului si vom vizita souk-ul de mirodenii. Transfer la hotel. Seara, optional, va invitam la o cina cu spectacol la un restaurant traditional marocan.
Cazare hotel Ayoub 4* sau similar Marrakech.
 
Ziua 10 Essaouira – Anticul Mogador
Mese incluse în program: mic dejun si cina
Timp liber la dispozitie in Marrakech. Optional, excursie la Essouira – anticul Mogador. Aici vom putea admira case cu fatade albe si albastre, pereti crenelati, locul fiind cunoscut sub numele de „ Mireasa Atlanticului”, un oras de coasta cu o atmosfera unica. Vom face un tur la umbra meterezelor sale, chiar cele care deseneaza contururile Astaporului, orasul rosu din celebrul serial „Game of Thrones”. Vom urca apoi pe ziduri pentru o plimbare pe parapeti, de unde putem vedea Insulele Purpuraires. Continuam cu portul pescaresc unde se afla piata de peste, iar in centrul orasului, medina ne invita la o plimbare pe aleile sale intortocheate. Unesco a catalogat Essaouira drept unul dintre cele mai frumoase orase din Maroc! Intoarcere in Marrakech. Servirea cinei la hotel.
Cazare hotel Ayoub 4* sau similar Marrakech.
 
Ziua 11 Marrakech - Bucuresti
Mese incluse în program: mic dejun
Dimineata, timp liber la dispozitie in Marrakeck. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH4371 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 15:25 si aterizare la Frankfurt la ora 19:20. Escala pana la ora 20:20 cand decolam cu zborul LH1422 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 23:45.

vezi mai mult

Atractii turistice incluse in circuit

Casablanca
Este cel mai mare oras al tarii si un important centru economic si cultural. Ceea ce il face special este combinarea frumoasa a istoriei si a contemporaneitatii. Poti explora zidurile orașului vechi, gradinile luxuriante si moschei remarcabile, precum Moscheea Hassan al II-lea, una dintre cele mai mari moschei din lume. Pe langa agitatia urbana, Casablanca ofera o atmosfera relaxanta pe plajele sale frumoase, precum si oportunitati pentru a savura gastronomia marocana in restaurante si taverne traditionale.
Orasele Marakkech si Fez
Marrakech, cunoscut si sub numele de „Orașul Rosu", este unul dintre cele mai captivante orase din Maroc. Este renumit pentru medina sa veche si labirintica, inconjurata de ziduri medievale. Orasul este o explozie de culori, sunete si mirosuri, oferind vizitatorilor o experienta autentica a culturii marocane.
Fez sau „Fes," este renumit pentru medina sa imensa si bine pastrata, care este, de asemenea, un sit din patrimoniul mondial UNESCO, dar si pentru productia de textile, tesaturi si produse de olarit, iar suq-urile sunt pline de opere de arta traditionale.
 
Desertul Sahara
Sahara este cel mai mare desert fierbinte din lume si se intinde pe o mare parte a nordului Africii. Cu o suprafata de aproximativ 9,2 milioane de kilometri patrati, Sahara este aproape de doua ori mai mare decat Statele Unite. In ciuda conditiilor extreme de ariditate, adaposteste o varietate surprinzatoare de viata. Aici poti gasi plante adaptate la conditiile desertice, precum si specii de animale, cum ar fi camilele sau liliecii, care au dezvoltat mecanisme de supravietuire unice. Te poti aventura intr-o drumetie cu camile sau in safari prin desert, unde vei avea parte de experiente de neuitat.
Quarzazate
Ouarzazate este cunoscut ca „Orasul Filmelor" datorita studiourilor de film de mare succes si locatiilor de filmare din zona. Aici au fost realizate filme celebre precum „Lawrence al Arabiei," „Gladiator," sau „Game of Thrones”, iar studiourile Atlas și Taourirt Kasbah sunt deschise pentru turisti. Ouarzazate este deseori numit "Portile de Sud" sau "Portile de Desert" datorita pozitiei sale strategice la intrarea in desertul Sahara. Orasul serveste drept punct de plecare sau oprire pentru turistii care doresc sa exploreze desertul sau sa calatoreasca catre zonele mai indepartate din sudul Marocului.

Informatii utile circuit Maroc 2023-2024

Documente de calatorie

» Pasaport romanesc valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

 

Excursii optionale

Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori:
» Cina cu spectacol la un restaurant traditional marocan: 40 Euro/persoana (transfer inclus)
» Excursie la Essaouira: 65 Euro/persoana. Include: transport autocar, ghid local, tur de oras Essaouira, pranz la restaurant local, insotitor de grup.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet

» Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
» Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
» Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
» Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

 

 

Maroc
Maroc

Maroc

Asta-i tara care se afla in partea de sus a Africii, unde gasesti de toate. Ai o gramada de munte in Atlas, cat si nisip fara sfarsit in Sahara. Cand vine vorba de cultura, e ca un fel de amestec cosmic: influente arabe, berbere, europene, ai tot ce-ti doresti.
Orasele sunt si ele super faine. Casablanca e centrul economic, dar Marrakech e locul unde distractia e la ea acasa. In plus, ai Fes cu medina lui veche de cand lumea si mai multe palate decat poti numara.
Cat despre mancare, preparatele marocane sunt puse in valoare prin condimente care-ti fac papilele gustative sa danseze. Tagine, cous-cous si alte preparate delicioase cu influrente. Daca esti aventurier, te poti duce in Sahara sau te poti relaxa pe plajele superbe de la Atlantic sau Mediterana.

Abonare Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte la preturi speciale

Cere o oferta!