Atena

Un amestec de energie moderna si radacini antice

 
Atena este capitala Greciei si este cel mai vechi oras din Europa, fiind locuita neintrerupt de peste 7000 de ani. Nu intamplator, in mitologia greaca Atena este zeita intelepciunii: capitala Greciei este locul de nastere al culturii si civilizatiei occidentale, fie ca ne referim la sistemele de organizare politica, literatura, filozofie, psihologie, matematica, fizica, retorica sau sport si competitii olimpice. Eschil, Sofocle, Euripide, Herodot, Socrate, Hipocrate sau Pericle - sunt doar cateva dintre numele celebre care au scris istoria Atenei.
Atena este un muzeu in aer liber, invitand turistii sa ii admire cateva obiective turistice renumite, cum ar fi: Partenonul, Agora, Plaka, Thission sau Psyri. Atena contemporana este o metropola moderna, atractiva, cu un farmec unic, de neegalat. O mare parte din centrul istoric a fost transformat in zona pietonala, care are aproximativ 3 km.
Portul Pireus, situat la cativa km de Atena, este unul dintre cele mai mari porturi ale Marii Mediterane, fiind locul in care navele de croaziera ancoreaza din primavara pana toamna tarziu.
Atena are o viata de noapte vibranta, cu foarte multe restaurante grecesti, unde puteti degusta reparate si feluri specific grecesti: branza feta, salata greceasca cu ulei de masline, tzatziki, souvlaki, fructe de mare, peste si nenumarate dulciuri, impreuna cu un pahat ouzo, tsipouro sau de vin.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Atena, capitala Greciei iti prezinta cele mai deosebite atractii turistice

Templul lui Zeus
Este cel mai mare templu din Grecia, constructia acestuia fiind inceputa in sec 6 i.Hr. de catre Peisistratos. A fost abandonata din lipsa de fonduri, alti lideri avand o contributie insemnata de-a lungul timpului la ridicarea sa. Acesta a fost finalizat dupa aproape 600 de ani, in anul 129 d.Hr, in timpul domniei lui Hadrian. Templul impresiona prin dimensiunea celor 104 coloane corintice, din care in momentul de fata au mai ramas doar 15.
Agora
Este centrul vechi al orasului Atena, in care aveau loc intalnirile politice si dezbaterile cetatii. Extinderea anticei Agora a avut loc in a doua jumatate a  secolului I, i.Hr., cu donatii de la Iulius Cezar si Augustus. Cladirea Agora (111 x 98 m) a avut o curte interioara dreptunghiulara, inconjurata de galerii, magazine si depozite. Coloana ionica, inca in picioare, dateaza din secolul doilea. Sectiunile mai bine conservate ale colonadei se afla pe laturile de sud si est. 
Acropole
In a doua jumatate a secolului al V-lea i.Hr, Atena, in urma victoriei impotriva persilor si stabilirea democratiei, a devenit unul dintre cele mai puternice orase-state ale lumii grecesti. In aceasta perioada, un grup exceptional de artisti au dus la indeplinire planurile ambitioase ale lui Pericle si, sub indrumarea sculptorului Pheidias, au transformat dealul stancos intr-un monument unic. Propylaea, Parthenonul si Erechtheum sunt capodopere ale arhitecturii clasice.
Muzeul National de Arheologie
Ofera o imagine detaliata a culturii si civilizatiei grecesti, fiind unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectiile sale generoase, cu mai mult de 20000 de exponate, acopera intreaga istorie a civilizatiei grecesti, de la inceputurile preistorice pana in Antichitatea tarzie. Muzeul este gazduit intr-o cladire neoclasica impunatoare de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Muzeul dispune de o arhiva fotografica bogata si de o biblioteca cu multe publicatii rare. 
Templul lui Poseidon
A fost construit aproximativ in anul 440 i.Hr, peste ruinele unui templu si mai vechi. Acesta a avut 36 coloane, din marmura alba, in momentul de fata ramanand doar 18.
Teatrul lui Dionysos
A constituit, pentru grecii din Atena antica, o parte importanta a vietii lor cotidiene. Acesta este locul nasterii teatrului European. Inca din anul 534 I.Hr, aici s-au jucat primele tragedii si comedii grecesti, Dyonisos fiind considerat Patron al Teatrului.
Alte obiective turistice

Piata Syntagma si Omonia sunt cele mai importante piete grecesti. Cladirea Parlamentului domina Piata Syntagma, iar in fata acesteia se afla Monumentul Soldatului Necunoscut. Stadionul Panathenaikon este un al obiectiv important, aici avand loc primele jocuri olimpice din istoria moderna.

Unde facem cumparaturi?
Atena este locul perfect pentru cumparaturi. Atat in centrul orasului, cat si in zonele adiacente, se  gasesc magazine de lux. Pentru creatii ale unor designeri celebri greci si internationali, recomandam zona Kolonaki. Strada pietonala Ermou este una dintre cele mai bune zone comerciale, in care se gasesc peste 2500 de magazine. Plaka este o zona cu numeroase magazine de souveniruri. 
Cand sa calatoresti la Atena?
Aprilie si Mari ofera peisaje spectaculoase, cu portocali infloriti. Vremea este ideala pentru vizitarea obiectivelor turistice, evitand aglomeratia. Din Iunie si pana in August, Epidaurus Festival aduce spectacole de teatru, muzica si multe alte activitati culturale, astfel ca multimea turistilor creste deodata cu temperaturile. Toamna se arata la fel de placuta, iar atmosfera devine prietenoasa pe masura ce locuitorii se intorc din vacantele de pe insule. 
 
Regimul climatic anual in Atena
Daca vrei sa calatoresti intr-un City Break la Atena si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Atena, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna

Temperatura
medie

Cantitatea
de precipitatii
Ianuarie 13°C 46mm
Februarie 14°C 40mm
Martie 16°C 42mm
Aprilie 19°C 25mm
Mai 24°C 14mm
Iunie 29°C 6mm
Iulie 32°C 6mm
August 32°C 8mm
Septembrie 28°C 13mm
Octombrie 23°C 47mm
Noiembrie 19°C 57mm
Decembrie 15°C 62mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tehnologia ne apropie de oameni si de locuri. Acum ne putem bucura de un tur virtual 360° in Atena, preview al vacantei reale. Cateva imagini ale celor mai apreciate atractii, acompaniate de muzica locala te vor introduce in atmosfera de vacanta.
Pentru cateva minute chiar vei fi acolo!
 
Nu iti ramane decat sa rezervi un city break la Atena, iar apoi poti incepe sa iti faci bagajul.
ευχάριστο ταξίδι!

Packages title Packages subtitle
Creeaza propriul City Break
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie
Cere o oferta!