Orasul Alb

City Break in Belgrad, Serbia

 
de la
 
302
/ pers./ 2 nopti

Belgrad este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, fiind situat intre Occident si Orient, la confluenta dintre raul Sava si fluviul Dunarea. Moizac bogat in culturi, influente si stiluri, capitala Serbiei ofera o multitudine de atractii culturale, o larga gama de evenimente, fapt ce atrage permanent turisti.

 

 

 

 

Cetatea Belgrad

 

 

 

 

Pozitionarea a conferit ca, dupa doua milenii, Cetatea sa aiba un rol distinct: impartirea asezarii in Orasul de Sus si Orasul de Jos. Arhitectural, elementele combina stilul medieval si cel baroc al secolului al XVIII-lea.

 

 

 

 

 

Palatul Regal

 

 

 

 

Palatul Regal a fost construit intre anii 1924 si 1929, la comanda Regelui Alexandru I, pentru a servi drept resedinta regala. Proiectat in stilul sarbo-bizantin, Palatul este inconjurat de pergole, parcuri, piscine, un pavilion si o scena. De asemenea, asigura o priveliste magnifica asupra Belgradului, data fiind situarea pe varful unui deal.

 

 

 

 

Zemun

 

 

  

Anterior un oras vecin Belgradului, Zemun a devenit suburbie a acestuia. Un loc boem si relaxant, pune la dispozitie vizitatorilor terase pe malul Dunarii, ale caror meniu include specialitati locale din peste. Principala atractie este Turnul Gardos, ascuns printre strazi intortocheate din piatra cubica.

 

 

 

 

Catedrala Sfantul Sava

 

 

  

Constructia a fost ridicata intr-un loc cu simbolistica puternica: aici turcii otomani ar fi distrus grupul rebel sarb (1594), incendiind Moastele Sfantului Sava Nemanja. Dupa multe incercari ale Patriarhiei Sarbe, in anul 1939 s-a pus temelia Catedralei. Cel de-Al Doilea Razboi Mondial a sistat lucrarile, fiind reluate abia dupa anul 1984. De dimensiuni impresionante (punctul cel mai inalt are 134 de metri), cu multe mozaicuri, clopote, galerii, un balcon destinat corului, Catedrala are dedesupt o alta biserica, de 1.800 de mp. Intr-una dintre criptele acesteia se pastreaza portiuni ale vestmantului Sfantului Sava.

 

 

 

 

Mausoleul lui Iosip Bronz Tito

 

 

 

Centrul muzeul principal al Iugoslaviei este reprezentat de Mausoleul lui Iosip Broz Tito, liderul comunist al fostei Iugoslavia. Apreciat drept un erou national, mormantul acestuia ar fi fost acoperit cu nenumarate flori, fapt ce a oferit spatiului numele de Casa cu Flori. Tot aici puteti descoperi Muzeul de Istorie Iugoslavia, de unde sa aflati totul despre epoca apusa.

 

 

 

Piata Republicii

 

  

 

Piata Republicii contureaza aparenta unui cartier urban, fiind deseori confundat cu Centrul Orasului. Aici se afla Muzeul National, Teatrul National si statuia ecvestra din bronz a printului Mihailo al III-lea, emblema eliberarii de sub dominatie turca. Un alt monument este Ceasul Mileniului (ridicat in anul 2000), care expune atat ora, cat si conditiile meteo inregistrate in oras.

 

 

 

 

Surpriza acestei oferte o constituie posibilitatea participarii la tururile ghidate gratuite. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul de rezervari: www.belgradefreetour.com

 

 

 

 

Destinatiile unice pot fi si aproape de casa, iar cu Fabrica de Vacanta aveti ocazia de a le descoperi!

 

 

 

 

 

Pentru orice perioada si destinatie ati alege, sectiunea „City Breaks” din cadrul site-ului nostru va sta la dispozitie.

Destinatiile ofertei:

Belgrad.

 

*Tariful „de la” include doua nopti de cazare si biletul de avion, intr-o anumita perioada a anului in curs. In functie de perioada de calatorie dorita si de hotelul ales, tariful se poate modifica.

*Tariful nu include intrarea la obiectivele turistice, oferta prezenta avand rolul de a inspira turistii in conturarea itinerariului de calatorie.

 

 

Note:

La cerere, putem crea oferte similare, personalizate;

Plata integrala se va face in momentul rezervarii ferme;

Dupa emiterea actelor nu se permite anulare sau modificare;

Dupa emiterea documentelor, penalizarea este de 100%;

 

Cerere oferta

Solicita oferta