Oferte City Break spre Bologna

Zbor si cazare din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Iasi

 
Combinatia dintre eleganta inaltatoare a drumurilor din pietris si a frumoasei retele medievale de coloane, Bologna este un oras cu personalitate dubla. Prima reprezinta un oras muncitor si tehnologizat, unde se afla Valea Po, unde slujitorii din spectacolele de teatru sufera la curtile regale si unde se afla unele dintre cele mai bune restaurante ale Italiei. Cea de a doua personalitate intruchipeaza un oras reclacitrant si necooperant, care gazduieste cea mai veche universitate a lumii, fiind renumit, de asemenea, pentru pietele decorate cu graffiti si pline cu tineri studenti care poarta polemici legate de stilul gotic. 
 
Bologna se contureaza pe mai multe elemente culturale. Remarcabila este frumusetea grandioasa a complexului de biserici medievale, Basilica di Santo Stefano: trei camere rigide, in care bate o lumina obscura si un miros de ceara de cirese, cu cele mai vechi coloane romane restaurate. Pinacoteca Nazionale este plina de picturi ale lui Carraccis. Raphael, Giotto, El Greco si Tititan, iar Basilica di San Domenico, construita in secolul al XIII-lea, contine lucrari ale lui Michelangelo. Muzeele orasului sunt adapostite in „palazzi” aurite: Museo Civico Medievale urmareste istoria orasului prin manuscrise si prin armurile decorative, in timp ce Museo Civico Archeologico contine o remarcabila colectie etrusca. 
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Turnurile Asinelli si Garisenda
Turnurile Asinelli si Garisenda

Construit la sfarsitul secolului al XI-lea, turnul Asinelli este un simbol al Bologniei, alaturi de Garisenda, ridicat in aceeasi perioada. Cu toate ca cele doua au fost proiectate cu o inaltime mai mare de 60 de metri, acestea dispun de 48 de metri, insa Asinelli a dovedit ca nu doar Pisa dispune de singurul turn inclinat al Italiei. Vizitatorii pot urca scarile intortocheate pana in varf, unde vor fi rasplatiti cu vederi impresionante asupra orasului.

Piata San Stefano
Piata San Stefano

Aceasta este una dintre cele mai populare piete ale orasului, gazduind mai multe cladiri importante, precum cele 7 biserici, alaturi de Casa Berti, unde frescele reprezinta creatia lui Gaetano Gandolfi, sau de Palatele Isolani sau Bolognini, iar aici sunt organizate periodic cele mai importante concerte si evenimente culturale din Bologna.

Cadrilaterul
Cadrilaterul
Delimitat de piata Maggiore si strazile Rizzoli, Castiglioni si Farini, Cadrilaterul reprezinta inima orasului si una dintre cele mai vechi zone ale Bologniei, fiind un loc ideal unde oricine poate descoperi tot ce are orasul de oferit. De la standurile cu fructe si legume proaspete, la cele cu specialitati din branza sau peste, cafenele si mici fast food-uri, Cadrilaterul este locul in care antichitatea se intalneste cu modernul, impletindu-se, iar cumparaturile nu au fost niciodata mai grozave de atat.

 
Tehnologia ne apropie de oameni si de locuri. Acum ne putem bucura de un tur virtual 360° in Bologna, preview al vacantei reale. Cateva imagini ale celor mai apreciate atractii, acompaniate de muzica locala te vor introduce in atmosfera de vacanta.
Pentru cateva minute chiar vei fi acolo!
 
Nu iti ramane decat sa rezervi un city break la Bologna, iar apoi poti incepe sa iti faci bagajul.
Buon viaggio!

Cand sa calatoresti la Bologna? 
Primavara (Martie - Mai)
Atat temperaturile, cat si nivelul de umiditate sunt moderate. Ploaia este frecventa, cu pana la 7 zile pe luna de precipitatii semnificative.
Vara (Iunie - August)
Lunile din mijlocul anului ating temperaturi ridicate, cu vreme in limitele confortului termic si precipitatii reduse, de pana la 5 zile pe luna. 
Toamna (Septembrie - Noiembrie)
Maximele zilnice de toamna variaza de la 25°C  la 10°C, temperaturi ce sunt acceptate imediat de corp, avand in vedere nivel de umiditate si vantul. Poate ploua sau chiar ninge in cantitati semnificativ- 3 pana la 6 zile pe luna.
Iarna (Decembrie-Februarie)
Vremea este rece in aceasta perioada a anului in Bologna. In medie, ploua sau ninge de 4 pana la 6 ori pe luna. 
 
Regimul climatic anual in Bologna
Daca vrei sa calatoresti intr-un City Break la Bologna si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Bologna, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
Luna

Temperatura
medie

Cantitatea
de precipitatii
Ianuarie 4°C 41mm
Februarie 7°C 43mm
Martie 12°C 54mm
Aprilie 17°C 61mm
Mai 22°C 64mm
Iunie 26°C 56mm
Iulie 29°C 38mm
August 28°C 42mm
Septembrie 24°C 64mm
Octombrie 17°C 84mm
Noiembrie 10°C 77mm
Decembrie 6°C 55mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Packages title Packages subtitle
Creeaza propriul City Break
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie
Cere o oferta!