Orasul bailor termale

City Break Budapesta

 

Fie ca sunteti un entuziast cu experienta, fie un incepator al acestei senzatii, va veti declara impresionat de ceea ce va pune la dispozitie Budapesta – in oras exista peste 120 de izvoare termale!

In anul 1934 Budapesta a primit titlul de oras al băilor, insa elementele cuprinse in patrimoniul SPA dateaza din epoca preistorica. Primii oameni care au profitat de apele fierbinti au fost romanii, care au introdus obiceiurile de imbaiere in Ungaria intre secolele I si al V-lea, cand asezarea facea parte din Imperiul Roman. In prezent puteti vedea ruinele bailor romane in Aquincum, Obuda (sectorul al III-lea din Budapesta).

Transformarea izvoarelor termale in bai publice se datoreaza turcilor. Intre secolele al XVI-lea si al XVII-lea, acestia au considerat baile drept o parte semnificativa a culturii musulmane, utilizandu-le pentru adunarile sociale si ritualurile de curatare. Chiar daca majoritatea bailor pe care le veti vedea in prezent in Budapesta au fost modificate si modernizate, puteti inca admira cupolele si piscinele turcesti in forma originala in faimoasele bai Rudas si Kiraly.

 

 

Secolul al XIX-lea a adus progrese in metodele de forare adanca si in stiinta medicala care a amenajat, de altminteri, traseul de dezvoltare a culturii de imbaiere. SPA-urile mari, cum ar fi Gellert, Lukacs si Szechenyi, raman dovada unei renasteri a popularitatii acesteia.

In momentul de fata se cauta imbunatatirea si modernizarea facilitatilor, respectiv extinderea serviciilor de care dispun baile, pentru a se plia pe cerintele ridicate de evolutia tehnologica a vremurilor. In Ungaria se afla mai mult de 160 de bai publice, dintre care 50 sunt SPA-uri cu apa termala. Apele din Budapesta sunt calde si bogate in minerale, fiind considerate un remediu pentru durerile reumatice, artrita, dureri musculare. De asemenea, baile ofera toate tipurile de terapie balneara.

 

 

 

 

 

Baile Szechenyi

 

 

Cu aspectul unui Palat Baroc, Szechenyi este una dintre cele mai mari bai medicinale si, totodata, una dintre cele mai mari bai publice din Europa. Este un loc deosebit atat pentru relaxare, datorita apelor calde, cat si pentru distractie, date fiind cele 18 piscine pe care le include.  

 

 

 

 

Baile Lukacs

 

    

 

Lukacs include 8 bazine, dintre care 5 sunt bazine termale. Izvoarele termale ce le alimenteaza sunt bogate in in calciu, magneziu, hidrogen-carbonat, sulfat si sodiu, cu un continut semnificativ de ioni de flor. Apele sunt recomandate in tratarea naturala a bolilor degenerative ale articulatiilor, ale coloanei vertebrale si vindecarii ulterioare interventiilor chirurgicale. Totodata beneficiile nu sunt doar trupesti, ci si psihice si emotionale.

   

 

 

Cu aceasta ocazie, nu mai trebuie sa alegeti intre relaxare si distractie. Le puteti avea pe amandoua in acelasi loc, iar Fabrica de Vacante va ofera raspunsul: Budapesta!

 

 

Destinatia ofertei este Budapesta. Un singur click, iar Orasul Bailor devine locul de desfasurare a urmatoarei tale vacante!

Pentru orice perioada si destinatie ati alege, sectiunea „City Breaks” din cadrul site-ului nostru va sta la dispozitie.

 

*Tariful „de la” include doua nopti de cazare si biletul de avion, intr-o anumita perioada a anului in curs. In functie de perioada de calatorie dorita si de hotelul ales, tariful se poate modifica.

*Tariful nu include intrarea la obiectivele turistice, oferta prezenta avand rolul de a inspira turistii in conturarea itinerariului de calatorie.

Servicii incluse:

Bilet de avion dus-intors;

Cazare 2 nopti;

Mic dejun inclus;

 

Servicii neincluse:

Transfer aeroport - hotel;

Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno;

Oricare cheltuieli de natura personala;

Note:

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile si poate suferi modificari;

La cerere, putem crea oferte similare, personalizate;

Plata integrala se va face in momentul rezervarii ferme;

Dupa emiterea actelor nu se permite anulare sau modificare;

Dupa emiterea documentelor, penalizarea este de 100%;

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Packages title Packages subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie
Cere o oferta!