City Break Cluj Napoca Atena

Ce poti face intr-un city break in Atena, Grecia

Atena este capitala Greciei si este cel mai vechi oras din Europa, fiind locuita neintrerupt de peste 7000 de ani. Nu intamplator, in mitologia greaca, Atena este zeita intelepciunii: capitala Greciei este locul de nastere al culturii si civilizatiei occidentale, fie ca ne referim la sistemele de organizare politica, literatura, filozofie, psihologie, matematica, fizica, retorica sau sport si competitii olimpice. Eschil, Sofocle, Euripide, Herodot, Socrate, Hipocrate sau Pericle - sunt doar cateva dintre numele celebre care au scris istoria Atenei.

Atena este un muzeu in aer liber, invitand turistii sa ii admire cateva obiective turistice renumite, cum ar fi:  Partenonul, Agora, Plaka, Thission sau Psyri. Atena contemporana este o metropola moderna, atractiva, cu un farmec unic, de neegalat. O mare parte din centrul istoric a fost transformat in zona pietonala, care are aproximativ 3 km.

Portul Pireus, situat la cativa km de Atena, este unul dintre cele mai mari porturi ale Marii Mediterane, fiind locul in care navele de croaziera ancoreaza din primavara pana toamna tarziu.

Atena are o viata de noapte vibranta, cu foarte multe restaurante grecesti, unde puteti degusta reparate si feluri specific grecesti: branza feta, salata greceasca cu ulei de masline, tzatziki, souvlaki, fructe de mare, peste si nenumarate dulciuri, impreuna cu un pahat ouzo, tsipouro sau de vin.

BOX 43
Cere o oferta!