City Break Cluj Napoca Budapesta

Ce poti face intr-un city break in Budapesta, Ungaria

Fie ca sunteti un entuziast cu experienta, fie un incepator al acestei senzatii, va veti declara impresionat de ceea ce va pune la dispozitie Budapesta – in oras exista peste 120 de izvoare termale!

In anul 1934 Budapesta a primit titlul de oras al b─âilor, insa elementele cuprinse in patrimoniul SPA dateaza din epoca preistorica. Primii oameni care au profitat de apele fierbinti au fost romanii, care au introdus obiceiurile de imbaiere in Ungaria intre secolele I si al V-lea, cand asezarea facea parte din Imperiul Roman. In prezent puteti vedea ruinele bailor romane in Aquincum, Obuda (sectorul al III-lea din Budapesta).

Transformarea izvoarelor termale in bai publice se datoreaza turcilor. Intre secolele al XVI-lea si al XVII-lea, acestia au considerat baile drept o parte semnificativa a culturii musulmane, utilizandu-le pentru adunarile sociale si ritualurile de curatare. Chiar daca majoritatea bailor pe care le veti vedea in prezent in Budapesta au fost modificate si modernizate, puteti inca admira cupolele si piscinele turcesti in forma originala in faimoasele bai Rudas si Kiraly.

BOX 43
Cere o oferta!