Fii eroul propriului basm

City Break in Madrid, Munchen, Viena, Londra, Berlin sau Bruxelles

 

Cel mai adesea copiii isi doresc ca in viitor sa devina printi, printese, cavaleri, insusi Fat-Frumos ori Ileana Cosanzeana. Dar adultii nu isi pot dori acelasi lucru?

Intr-un amestec de evolutie a familiilor regale, aliante, razboaie, povesti de dragoste, tratate de pace si mult curaj, va prezentam pe scurt un numar magic de castele ale Europei in care poti avea sentimentul ca visele devin realitate.

 

 

 

 

Castelul Alcazar

 

 

 

Aflat la confluenta raurilor Eresma si Clamores, prima inregistrare documentara a castelului il stabileste in cadrul secolului al XII-lea. Construit pe o stanca, ramane dovada a statului militar pe care l-a avut initial fortificatia. A servit, de asemenea, ca resedinta a lui Alfondo al VIII-lea. In secolul urmator, cladirea a primit un aer de eleganta specifica stilului gotic datorita arhitectilor spanioli care lucrau pentru Ioan al II-lea si Henric al IV-lea. Ultima etapa a finalizarii arhitecturale a fost realizata in 1587 de catre arhitectul Francisco de Mora, intr-o colaborare cu Juan de Herrera, care a proiectat curtea principala si „Escuela de Honor”. In anul 1764 Charles al II-lea a fondat in acest loc Colegiul Regal de Artilerie. Castelul are o serie de tuneluri subterane care asigura conectarea cu mai multe castele din zona. De asemenea, castelul este unul dintre cele care a inspirat castelul din „Cenusareasa”, in productia lui Walt Disney.

 

 

Schloss Neuschwanstein

 

 

 

 

Moartea regelui Ludowig al II-lea, ce a avut loc in anul 1886, Castelul Neuschwanstein a devenit accesibil publicului larg. O fire timida si introvertita, regele a construit castelul drept un refugiu, departe de lume. Astazi este unul dintre cele mai cunoscute castele ale Europei. In fiecare an, circa 1,4 milioane de oameni viziteaza „castelul regelui din poveste”.

 

 

Castelul Hohenwerfen

 

 

 

Impunatoarea prezenta a Castelului Hohenwerfen a fost construit la o inaltime de peste 155 de metri inaltime, deasupra Vaii Salzachtal, acum mai bine de 9 secole. Ridicata concomitent cu Cetatea Hohensalzburg, fortificatia este una dintre cele mai bine conservate camere de aparare medievale de pe intreg continentul. Surse istorice ale acelor vremuri l-au apreciat ca fiind „Coroana tuturor castelelor din Swabia (regiune medievala in Bavaria). Cu toate acestea, in anul 1423, Castelul a fost complex distrus. De-a lungul secolelor, asezarea a cunoscut numeroase atacuri si asedii, iar cativa conducatori, de exemplu Prințul-arhiepiscop Wolf Dietrich von Raitenau, au fost detinuti in acest castel.

 

 

Castelul Windsor

 

 

 

 

Castelul Windsor este cel care detine recordul lumii cu privire la longevitatea ocuparii acestuia, fiind si resedinta oficiala a Maiestatii Sale, Regina. Cu o istorie de aproape un mileniu, castelul acopera o suprafata de 5 hectare si cuprinde: apartamentele mobilate cu elemente ale colectiei regale, Capela Sfantul Gheorghe (una dintre cele mai frumoase asezari ecleziastice din Marea Britanie si locul inmormantarii a 10 monarhi), Casuta de Papusi a Reginei Mary („Queen Mary's Dolls' House”, o capodopera miniaturala) si o galerie de arta.

 

 

Castelul Schwerin

 

 

 

Inconjurat de un peisaj minunat, constituit din lacuri si paduri, Castelul Schwerin arata cu adevarat asemeni unui castel din povesti. Este punctul de reper al orasului Schwerin si chiar al landul Mecklenburg-Vorpommern. Pana in urma cu un secol, a fost resedinta marelui duce de Mecklenburg-Schwerin. In prezent este sediul parlamentului. O combinatie eclectica de clasic si contemporan, castelul inspira o prestanta deosebita.

 

 

Castelul Gravensteen

 

   

 

Incredibilul Castel Gravensteen este situat chiar in centrul frumosului Ghent din Belgia. O adevarata comoara pentru oras, detine mai multe puncte de atractie turistica, printre care o camera de tortura si o pivnita. Infiorator? Castelul dateaza din anul 1180 si a fost construit de Filip I de Flandra, pe locul fostei fortificatii, inconjurandu-l de un sant de dimensiuni considerabile, alimentat cu apa Raului Lys. Pana in anul 1353 Gravensteen a fost resedinta contilor de Flandra.

 

 

Fabrica de Vacante se va dovedi un camarad de nadejde in aventura ta, etapa cu etapa. Nu iti uita visurile copilariei!

 

 

 

 

Pentru orice perioada si destinatie ati alege, sectiunea „City Breaks” din cadrul site-ului nostru va sta la dispozitie.

Destinatiile ofertei:

Madrid, Munchen, Viena, Londra, Berlin sau Bruxelles.

 

*Tariful „de la” include doua nopti de cazare si biletul de avion, intr-o anumita perioada a anului in curs. In functie de perioada de calatorie dorita si de hotelul ales, tariful se poate modifica.

*Tariful nu include intrarea la obiectivele turistice, oferta prezenta avand rolul de a inspira turistii in conturarea itinerariului de calatorie.

Note:

La cerere, putem crea oferte similare, personalizate;

Plata integrala se va face in momentul rezervarii ferme;

Dupa emiterea actelor nu se permite anulare sau modificare;

Dupa emiterea documentelor, penalizarea este de 100%;

 

Cerere oferta


Cere o oferta!