Oferte City Break spre Helsinki

Zbor si cazare din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Iasi

 
Helsinki este cel mai mare oras al Finlandei, avand si statusul de capitala a tarii. Vibrant si fermecator, ocupa permanent un loc fruntas printre cele mai bune locuri de trai din lume. Datorita caracterului urban complex, Helsinki se mandreste cu festivaluri de arta si culturale, muzee, sali de muzica si multe alte puncte de atractie. La nivel mondial viata de noapte, cluburile si cadrele de intalnire dintre oameni sunt recunoscute si apreciate. 
Specificul ce ii confera imaginea unei destinatii ideale consta, insa, in arhitectura uimitoare. 
 
Ce vizitam?
 
 
Helsinki Market este una dintre cele opt piete din Helsinki, de altminteri cea mai mare, alaturi de Hakaniemi Market. Cele doua reprezinta hrana si zona centrala de produse din oras, Helsinki Market desemnand una dintre atractiile principale. Oferind o varietate deosebita de produse proaspete si delicatese locale, ori regionale, Helsinki Market desemneaza un spatiu de descoperire a bucatariei specifice. Astfel, alimentele sunt, fara indoiala, principalul motiv pentru a explora piata, la care se adauga magazinele ce vand obiecte mestesugite si suveniruri. Corturile mari, incalzite, sunt proiectate drept cafenele in care vizitatorii pot savura atat de indragita ceasca de cafea fierbinte. 
In Helsinki Market gasiti orice, de la fructe proaspete, legume cultivate in fermele din apropiere, la stilul gourmet, branza si vin, fucte de mare si peste afumat. Dimineata este cea mai recomandata perioada a zilei de a vizita piata, dar ati putea reveni si dupa-amiaza, cand sunt organizate mici evenimente.
 
 
Una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din Europa, Catedrala Uspenski a fost construita in anul 1868. Este considerata cea mai semnificativa dovada a influentei rusesti in cultura finlandeza. Acest aspect este evidentiat prin fatada de caramida si cupolele aurite, de-a dreptul impresionante. De altminteri, Helsinki este comparat adesea cu orasul Sankt Petersburg, iar Catedrala Ortodoxa Uspenski este un factor important in cadrul acestei asocieri. Cladirea a fost proiectata, de fapt, de arhitectul Aleksei Gornostayev, a carui initiativa a intarit aceasta legatura dintre asezari. Situata pe o strada stancoasa, ofera o priveliste superba asupra orasului si a golfului. De aici se poate vedea Piata de peste in fata careia se afla statuia lui Alexandru al II-lea. Statuia desemneaza inca o amintire a perioadei de ocupatie ruseasca din istoria Finlandei, care a durat pana in 1919. Din exterior, trasatura remarcabila a catedralei este reprezentata de cupola. La apus, razele soarelui produc o imagine memorabila. In interior, colectia de icoane nepretuite si artefacte religioase atrage admiratia oricarui turist.
 
 
Piata Senatului sau Senaatintori este o parte din partea veche a orasului. Piata si imediata apropiere a acesteia sunt cele mai importante repere istorice si culturale ale orasului. Printre constructiile notabile din jur se numara: Catedrala din Helsinki, Palatul Guvernului, cladirea principala a Universitatii din Helsinki. De asemenea, in vecinatate este Casa Sederholm, care dateaza din 1757- cea mai veche cladire a orasului. Piata Senatului a fost proiectata de renumitul arhitect german Carl Ludvig Engel. In perioada in care Helsinki se afla sub administratia guvernului rus, Engel a fost imputernicit sa creeze intocmai aceasta legatura arhitecturala cu Sankt Petersburg. Rezultatul s-a dovedit o piata in stil neo-clasic, pe cat de simpla si subevaluata, pe atat de eleganta.Ulterior dominatiei turesti, in 1917, marea catedrala din Piata Senatului a fost transformata in biserica evanghelica luterana. Cu numeroasele sale evenimente in aer liber, inclusiv concerte si expozitii, Piata Senatului este unul dintre cele mai importante noduri culturale din tara. In jurul acestui loc sunt magazine, cafenele si restaurante.

Catedrala din Helsinki este o structura religioasa si o atractie turistica aflata alaturi de Helsinki Market. In mod obisnuit, numita Catedrala Luterana, cladirea a avut mai multe nume in istoria sa, printre care Biserica Sfantul Nicolae sau Catedrala Mare. Conform proiectiei Catedralei Sfantul Isaac din Sankt Petersburg, proiectul ridicarii constructiei i-a revenit lui Carl Ludvig Engel in 1830, finalizarea acesteia avand loc in 1852. In cadrul catedralei continua sa se desfasoare procesiuni religioase, desi majoritatea vizitatorilor tind sa fie turisti. Initial construita pentru slujbe luterane, modificarile aduse cladirii lui Ernst Lohrmann au creat o atmosfera ortodox-rusa. Caracteristicile distinctive sunt: dispunerea abrupta a scarilor amplasate la intrare si nuanta de alb-inchis a exteriorului. De asemenea, notabile sunt sculpturile celor doisprezece apostoli care stau drepti, veghiind de pe acoperisul catedralei deasupra orasului. Cripta, cunoscuta drept Kirkkokatu 18, prezinta o colectie de exponate la care ar trebui sa apeleze cei interesati de istoria constructiei, mai exact de epoca Imperiului orasului si de calatorii sositi aici de pe mare.
 
Ateneul este unul dintre cele mai renumite muzee de arta din Finlanda si centrul artei finlandeze. Muzeul serveste drept colectie de imagini istorice care incorporeaza memoria colectiva a poporului. Alaturi de Muzeul de Arta Contemporana Kiasma si Muzeul de Arta Sinebrychoff, Muzeul de Arta al Ateneului face parte din Galeria Nationala a Finlandei. Muzeul detine o gama impresionanta de elemente, acoperind perioade largi, din secolul al XIX-lea, pana in prezent. Constand in lucrari ale maestrilor finlandezi, precum si ale unora internationali, colectia ofera o imagine de ansamblu asupra cadrului artistic si cultural finlandez, trecut si prezent. Printre artistii ale caror nume au fost prezente in expozitiile temporare ale muzeului se numara Pablo Picasso, Tove Jansson, Helene Schjerfbeck si Carl Larsson. De asemenea, in procesul de dezvoltare a artei finlandeze, colectia a prevazut capodopere ale unor artisti locali si internationali. Printre cele mai importante exponate sunt acelea marca a lui Eero Jarnefelt, a lui Le Corbusier Edvard Munch si Ilya Repin. Lunar, muzeul organizeaza evenimente precum conferinte, ateliere, intalniri de club si excursii ghidate. Deschise publicului, aceste evenimente pot fi reprezentative pentru insusirea informatiilor despre opere, muzeu si arta finlandeza per ansamblu.
 
 
Temppeliaukio Kirkko este construita intr-un zid solid de piatra, fiind una dintre structurile distinctive din punct de vedere arhitectural din tara. Are o cupola din cupru, si grinzi de beton armat. Randul de ferestre amplasate pe acoperis deasupra peretelui altarului, permite luminii solare sa intre in interiorul cladirii dimineata, creand o perdea de lumina naturala. Peretele din piatra are o fisura ce dateaza din Epoca de Gheata, ce serveste ca altar al bisericii. Temppeliaukio Kirkko a fost proiectata de Timo si Tuomo Suomalainen. Lucrarile constructiei au inceput in 1968, biserica fiind finalizata in 1969. Datorita caracterului specific cladirii, aceasta este denumita in mod obisnuit „Biserica din Piatra” sau „Biserica in Stanca”. Proprietatile acustice unice ale interiorului au facut din biserica un loc renumit pentru concertele de muzica clasica. Din exterior, Temppeliaukio Kirkko se dovedeste impresionanta. Privita de pe strada, biserica se aseamana cu Monumentul Newgrange. Cativa metri distanta si mare parte a acesteia dispare, singurul element vizibil fiind cupola care iese din piatra. O alta caracteristica remarcabila este balconul solid din cupru. Biserica este o piesa unica intre monumentele arhitecturale finlandeze.
 
 
Muzeul National Finlandez este unul dintre cele mai importante din tara. A fost proiectat de o echipa formata din Herman Gasellius, Armas Lindgren si Eliel Saarinen, care in 1902 au obtinut contractul de construire a muzeului castigand competitia arhitecturala. Lucrarile au avut loc intre anii 1905-1910, muzeul fiind dezvaluit publicului 6 ani mai tarziu. Locul pe care se afla muzeul a fost anterior spatiul Muzeului Istoric al Statului. Acesta a fost stabilit printr-o combinatie de colectii mai mici, aflate in grija Guvernului Finlandez. In perioada 1997 si 2000, au avut loc actiuni de renovare si extindere a Muzeului National Finlandez. Rezultatul este o structura arhitecturala care combina tendintele marcate in secolele al XIX-lea si XX, dar si influentele altor perioade arhitecturale ale istoriei. Fatada din granit a cladirii si decoratiunile din steatit indica stilul romantic specific mostenirii culturale finlandeze. Interiorul muzeului este caracterizat prin elemente care amintesc de arhitectura secolului XX. Sala centrala, cu plafonul boltit, este de-a dreptul magnifica. Si inca nu am oferit niciun indiciu despre exponatele si operele aflate in colectia muzeului. Va lasam bucuria de a le descoperi in intregime!  

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 
Tehnologia ne apropie de oameni si de locuri. Acum ne putem bucura de un tur virtual 360° in Helsinki, preview al vacantei reale. Cateva imagini ale celor mai apreciate atractii, acompaniate de muzica locala te vor introduce in atmosfera de vacanta.
Pentru cateva minute chiar vei fi acolo!
 
Nu iti ramane decat sa rezervi un city break la Helsinki, iar apoi poti incepe sa iti faci bagajul.
Hyvää matkaa!

Cand sa calatoresti la Helsinki?
Primavara este foarte scurta in Helsiki, marcata de un cer preponderent senin si intinderi mari de parcuri ce inverzesc. Parcul Central este deosebit de frumos in aceasta perioada a anului. Pe 1 Mai are loc festivalul Vappu, nu doar in Helsinki, ci in toata tara. La inceputul lunii Iunie s-ar putea sa credeti ca sunteti in Rio de Janeiro. Orasul finlandez are propriul Carnaval cu o parada de dansatori si muzica asemanatoare cu a celui mai vestit festival brazilian. Pe data de 12 iunie localnicii sarbatoresc ziua orasului, organizand si participand la concerte, spectacole, expozitii si alte ceremonii.
Vara in Helsinki (Iulie si August) este momentul de varf pentru vizita turistilor. Temperaturile inregistrate sunt placute, iar cafenelele, plajele si parcurile sunt pline de oameni bucurosi de zilele lungi. 
In timp ce copacii isi schimba culoarea frunzisului, toamna vine cu degustari de fructe de padure si ciuperci. 
Schiul de fond este activitatea principala in Helsinki iarna. Aproximativ 200 de kilometri de trasee au fost create in jurul capitalei, in timp ce orasul are o atmosfera magica.
 
Regimul climatic anual in Helsinki
Daca vrei sa calatoresti intr-un City Break la Helsinki si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Helsinki, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
Luna

Temperatura
medie

Cantitatea
de precipitatii
Ianuarie -2°C 49mm
Februarie -2°C 37mm
Martie 1°C 35mm
Aprilie 6°C 37mm
Mai 13°C 35mm
Iunie 18°C 51mm
Iulie 21°C 60mm
August 19°C 78mm
Septembrie 14°C 65mm
Octombrie 9°C 71mm
Noiembrie 3°C 68mm
Decembrie 0°C 59mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Packages title Packages subtitle
Creeaza propriul City Break
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie
Cere o oferta!