Oferte City Break spre Lyon

Zbor si cazare din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Iasi

 
 
Vestigii ale orasului roman original (Lugdunum, care inseamna „orasul luminii”) se gasesc si astazi la Fourviere Hill. Arhitectura din Lyon poate fi admirata in fiecare seara, cand mai mult de 100 de locuri sunt luminate pentru a se vedea splendoarea arhitecturii. In vechiul Lyon se gasec cele mai multe urme ale arhitecturii renascentiste din Franta, la sfarsitul secolului al XV-lea orasul Lyon devenind un important centru comercial renumit pentru industria matasii si pentru targurile sale.
Zona Croiz Rousse este cartierul  din Lyon in care au lucrat tesatorii de matase. In centrul Pietei Croix Rousse se gaseste statuia lui Josph Marie Jacquard, cel care a infiintat un nou tip de razboi pentru tesut matasea, la inceputul secolului al XIX-lea.
 

 
Ce vizitam?
Lyon este considerat al doilea mare oras din Franta, dupa Paris, cu o populatie de peste 1.6 milioane locuitori. Lyon este un oras central, istoric, ce se intinde, insa, pe o suprafata mica.
Orasul Lyon are o multime de atractii turistice si culturale si este locul perfect pentru organizarea de excursii. Principalele atractii turistice ale orasului Lyon ar fi: Catedrala St Jean, Institut Lumiere, Aquarium du Grand Lyon, Atelier de Soierie, Ampithetre Galo Romain.
 
 
Unde mancam?
 
In Lyon se gasesc foarte multe restaurante, unele dintre acestea putand fi considerate cele mai frumoase din Franta. Unul dintre renumitele restaurante din Lyon, dar si unul dintre cele mai scumpe este Paul Bocuse’s L’Auberge du Pont de Collonges. Daca aveti un buget mai redus, puteti sa incercati una din specialitatile Lyonului, quenelles, care se gasesc in bistrourile traditionale. Alte restaurante renumitedin Lyon ar fi: Brasserie George, Le Bouchon de L’OperaChez Mounier.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 
Tehnologia ne apropie de oameni si de locuri. Acum ne putem bucura de un tur virtual in Lyon, preview al vacantei reale. Cateva imagini ale celor mai apreciate atractii, acompaniate de muzica locala te vor introduce in atmosfera de vacanta.
Pentru cateva minute chiar vei fi acolo!
 
Nu iti ramane decat sa rezervi un city break la Lyon, iar apoi poti incepe sa iti faci bagajul.
Bon Voyage!

Cand sa calatoresti la Lyon?
Lyon se afla in zona de tranzitie dintre climatul temperat oceanic din nordul Frantei si zonele cu clima subtropicala mediteraneana din sud. Desi Lyon nu inregistreaza veri uscate tipice climatului mediteranean, vara se pot atinge temperature ridicate, fapt ce duce la vreme deosebit de frumoasa in lunile Iunie, Iulie si August.
 
Regimul climatic anual in Lyon
Daca vrei sa calatoresti intr-un City Break la Lyon si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Lyon, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna

Temperatura
medie

Cantitatea
de precipitatii
Ianuarie 5°C 53mm
Februarie 7°C 50mm
Martie 12°C 62mm
Aprilie 15°C 67mm
Mai 20°C 80mm
Iunie 23°C 80mm
Iulie 26°C 66mm
August 25°C 86mm
Septembrie 22°C 85mm
Octombrie 16°C 85mm
Noiembrie 10°C 82mm
Decembrie 6°C 65mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Packages title Packages subtitle
Creeaza propriul City Break
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie
Data plecare
Data intoarcere
Solicita oferta