O za din „Lantul Baltic”

City Break in Vilnius

 

Pe scurt

Incantare si frumusete - acestea sunt atributele care iti rasar in minte cand vorbesti despre Vilnius. Orasul afiseaza o varietate de elemente arhitecturale expresive si puternice. Faptul se datoreaza, cel mai probabil, istoriei orasului, care nu a fost dintotdeauna capitala tarii. Cu toate acestea, de mai bine de cinci secole, pana in secolul al XVIII-lea, Vilnius a desemnat centrul politic si cultural al Marelui Ducat al Lituaniei. Vechiul Oras a fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1994, datorita conservarii unui complex impresionant de cladiri gotice, renascentiste, baroce si clasice, dar si a dispunerii sale medievale si a cadrului natural vast. In 2009 Vilnius a fost Capitala Europeana a Culturii. 

Cel mai relevant si totodata recent episod de o mare consistenta istorica a avut loc pe 23 august 1989, „Lantul Baltic”. Acesta a fost un protest pasnic, organizat prin tinerea de maini intre oamenii din cele trei tari baltice; De la Vilnius, la Riga si pana in Tallin, lantul uman a depasit distanta de 675 km. Ravnind independenta fata de ocupatia sovietica, protestatarii marcau, prin gestul lor, si jumatate de secol de la Pactul de neagresiune Molotov-Ribbentrop.

 

Puncte de interes

Data fiind bogatia istorica, multe culturi si obiceiuri au influentat orasul. Nenumarate biserici, dintre care 40 functionale si in prezent, reflecta intocmai acest lucru. Lacasurile de cult, manastirile, muzeele si elementele arhitecturale valoroase confera caracterul si spiritul unic pe care acest oras il manifesta, rareori intalnit in alte destinatii ale lumii.

De mentionat sunt, de asemenea, parcurile care, la fiecare pas facut in interiorul lor, trezesc vizitatorilor interesul pentru picnicuri romantice sau excursii de-o zi.

 

Zumzaiala continua

Vilnius se poate mandri cu o diversitate debordanta de obiceiuri si locuri. O noapte in Vilnius este extraordinara. Barurile si Pub-urile confortabile ale Orasului Vechi sunt amestecate cu cluburi subterane si discoteci de top international, unde puteti dansa toata noaptea, pana cand soarele da ordinul inceperii urmatoarei zile.

Dansati in mega cluburi cu doua etaje sau doar petreceti cateva ore prin cafenelele cochete. Veti gasi toate tipurile de muzica, de la funky jazz la hip-hop, cu un ritm tehno care nu va va permite sa luati loc nicio clipa.

 

Diversitate si influente culinare

Este aproape imposibil sa stati infometati in Vilnius. Orasul are o multime de restaurante cu mancare delicioasa. Bucataria este, desigur, de natura internationala, dar gazduieste o atmosfera confortabila, chiar de o intimitate specifica. Gama de restaurante este vasta. Pozitionarea in Europa de Est a avut un aport important, iar influentele venite de la vecini sunt bine conturate.

 

 

Pentru orice perioada si destinatie ati alege, sectiunea „City Breaks” din cadrul site-ului nostru va sta la dispozitie.

Destinatiile ofertei:

Vilnius.

 

*Tariful „de la” include doua nopti de cazare si biletul de avion, intr-o anumita perioada a anului in curs. In functie de perioada de calatorie dorita si de hotelul ales, tariful se poate modifica.

*Tariful nu include intrarea la obiectivele turistice, oferta prezenta avand rolul de a inspira turistii in conturarea itinerariului de calatorie.

Note:

La cerere, putem crea o oferte similare, personalizate;

Plata integrala se va face in momentul rezervarii ferme;

Dupa emiterea actelor nu se permite anulare sau modificare;

Dupa emiterea documentelor, penalizarea este de 100%;

 

Cerere oferta


Cere o oferta!