Oferte City Break spre Stuttgart

Zbor si cazare din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Iasi

 
Caracteristice pentru Stuttgart sunt masinile (cei mai multi ne gandim la Mercedes si Porche), vinul rosu TrollingerSpatzle (un sortiment de paste fainoase facute in casa) si prezeln (covrigi sarati copti in cuptor). Trebuie mentionate si parcurile pentru care orasul Stuttgart si-a castigat reputatia de „orasul dintre paduri si podgorii“. Cea mai notabila trasatura a orasului este atmosfera prietenoasa si ospitalitatea.
 
 
Orasul Stuttgart cu siguranta „sta“ pe apa. Se poate lauda cu cele mai mari zacaminte de ape minerale din Europa (peste 250 de izvoare in zona urbana), dupa Budapesta. Aceste surse produc zilnic 22 milioane de litri de apa minerala. 
 
Localizare
Orasul Stuttgart este al saselea ca dimensiune din Germania si este impartit in 23 de districte. Este localizat in centrul Regiunii sud-vestice Stuttgart, in apropierea Muntilor Padurea Neagra, din care izvorasc Dunarea si Raul Neckar care strabate orasul. Tot aici se gaseste si a doua bursa ca marime din Germania (prima fiind cea din Frankfurt) precum si sediile unor importante companii financiare.
 

 

 
Istoric
Stuttgart este unul dintre cele mai importante orase din Germania la capitolul viticultura, avand o traditie de secole in domeniu si aflandu-se in centrul uneia din cele 13 regiuni de viticultura oficiale ale Germaniei.
Regiunea a fost atestata istoric in prima jumatate a secolului al X-lea, datorita unei crescatorii de iepe celebre (Stuotgarten – de unde vine si numele) intemeiata aici de catre Ducele Luitolt al Swabiei. In secolul al XIV-lea, familia regala Wuerttenberg isi stabileste aici resedinta oficiala.
Stuttgart este capitala landului german Baden – Wuerttenberg si cel mai mare oras al acestuia, avand peste 590.000 de locuitori. Stuttgart si regiunea sa metropolitana, entitatea numita Regiunea Stuttgart (formata din orasele Tuebingen, Reutlingen, Heilbronn si imprejurimile lor) este unul din cele mai renumite orase din Germania, in mod special datorita importantei sale economice, culturale si administrative. Aproximativ 150.000 de firme si companii au sediul in Regiunea Stuttgart. Zona este renumita pentru industria sa tehnologizata. Printre cele mai mari companii care au sediul sau o filiala aici se numara Daimler, Porsche, Bosch, Hewlett-Packard, IBM, Stihl.
 
 
Stuttgart este locul unde au fost inventate atat motocicleta cat si automobilul cu patru roti (ambele de catre Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach), fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondiala. Tot aici a fost construit prototipul masinii Volkswagen Beetle, dupa proiectele lui Ferdinand  Porsche. Aproximativ 4,3 miliarde € pe an sunt investiti in Regiunea Stuttgart pentru cercetare si dezvoltare, mai mult de 11% din totalul cheltuit in toata tara, aici fiind cea mai mare aglomeratie de organizatii academice, stiintifice si de cercetare din Germania.
 
Ce vizitam?
Orasul este unul dintre cele mai verzi de pe intreg continentul. Vizitatorii pot vizita podgorii, paduri, parcuri si spatii verzi.
Principalele puncte de atractie ale orasului sunt cladirile istorice, bisericile si catedralele, castelele familiei Hohenzoller, Turnul Televiziunii si multe muzee.
 
 
Muzeul Mercedes Benz se intinde pe o suprafata de 17.000 mp. Cladirea futuristica este organizata pe 9 niveluri. Vizitatorii pot parcurge 120 ani de istorie automobilistica si temele majore ale filosofiei Mercedes Benz. Sunt prezentate aproximativ 160 de automobile - de la „trasura cu motor din 1886 a lui Daimler, pana la cele mai noi modele personalizate de cursa. Complexul Mercedes Benz din Stuttgart este singurul centru in care cumparaiorul poate urmari productia pe banda.
 
 
Wilhelma este cea mai mare gradina zoologica si botanica a Europei. Se afla in inima Stuttgart-ului si a fost infiintata intre 1837 si 1864. Este o combinatie fascinanta de peste 10.000 de specii de animale si plante. Acvariul prezinta in detaliu viata speciilor si subspeciilor subacvatice din habitatul de origine. In insectariu regasim „pe viu“ etapele de transformare a fluturilor si multe specii de insecte din lumea intreaga.
 
Un punct de atractie al Stuttgart il reprezinta numeroasele magazine ce ofera o mare varietate de produse. In cafenelele locale se pot degusta specialitati gastronomice.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 
Tehnologia ne apropie de oameni si de locuri. Acum ne putem bucura de un tur virtual 360° in Stuttgart, preview al vacantei reale. Cateva imagini ale celor mai apreciate atractii, acompaniate de muzica locala te vor introduce in atmosfera de vacanta.
Pentru cateva minute chiar vei fi acolo!
 
Nu iti ramane decat sa rezervi un city break la Stuttgart, iar apoi poti incepe sa iti faci bagajul.
Gute Reise!

Cand sa calatoresti la Stuttgart?
Stuttgart are un climat oceanic. Vara, turistii pot se pot confrunta cu furtuni, iar in timpul iernii, zapada poate cadea zile in sir.
Va recomandam un city break in Stuttgart intre lunile Mai si Septembrie, cand vremea este placuta, calda, iar cerul senin. 
 
Regimul climatic anual in Stuttgart
Daca vrei sa calatoresti intr-un City Break la Stuttgart si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Stuttgart, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
Luna

Temperatura
medie

Cantitatea
de precipitatii
Ianuarie 3°C 41mm
Februarie 5°C 36mm
Martie 9°C 41mm
Aprilie 14°C 50mm
Mai 18°C 76mm
Iunie 21°C 88mm
Iulie 22°C 81mm
August 23°C 75mm
Septembrie 19°C 58mm
Octombrie 14°C 47mm
Noiembrie 7°C 50mm
Decembrie 4°C 44mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Packages title Packages subtitle
Creeaza propriul City Break
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie
Cere o oferta!