Air France

Informatii despre reluarea zborurilor Air France si conditiile speciale de zbor

Data: 23.05.2020 Sursa Routes Online

 

Desi planuia ca retragerea aeronavelor de tip Airbus A380 sa fie facuta pe parcursul a 2 ani, incepand cu anul acesta, Air France se vede nevoita sa anunte ramanerea la sol a acestui tip de aparat, care nu va mai reveni in serviciu dupa criza generata de Covid19. 

In flota Air France exista in acest moment un numar de 9 aparate de acest fel, 5 fiind achizitionate prin imprumuturi bancare, in timp ce alte 4 sunt in leasing operational. 

In urma acestei modificari, grupul Air France-KLM se asteapta la pierderi suplimentare de 500 de milioane de euro, suma care se va regasi in situatia financiara a grupului pentru jumatatea a doua a anului 2020. 

Air France a mentionat ca aceste aeronave vor fi inlocuite cu altele, de tip Airbus A350s si Boeing787s, aceasta fiind strategia de a transforma flota intr-una competitiva si de a reduce amprenta asupra mediului. 

Cele mai importante rute pe care operau aceste aparate sunt: New York, Mexico City, Los Angeles si Shanghai. 

Acest anunt al Air France poate reprezenta inceputul unei serii de renuntari la astfel de aparate, fiind de asteptat ca si Lufthansa sa anunte scoaterea din flota a aparatelor de tip Airbus A380.

In Europa, in anul 2019, existau 37 astfel de aeronave, din care Lufthansa 14, British Airways 12, Air France 10 si Hi Fly unul. 

La nivel mondial, lider incontestabil in ceea ce priveste numarul de Airbus A380 ramane compania Emirates, cu un numar de 115 aparate de zbor.