Alitalia

Informatii despre reluarea zborurilor Alitalia si conditiile speciale de zbor

Update 26 mai 2020 Sursa: Routes Online

Alitalia a declarat ca va relua zborurile non-stop Roma (FCO) - New York (JFK), dar si zborurile catre Madrid și Barcelona și va zbura direct intre Milano (MXP) și sudul Italiei incepând cu 2 iunie, crescand numarul de zboruri in iunie 36% fata de luna mai.

Compania aeriana a anuntat ca va opera 30 de rute catre 25 de aeroporturi, din care 15 in Italia și 10 in strainatate și a anuntta ca isi va creste activitatea in trimestrul al treilea, urmand sa atinga aproximativ 40% din nivelul planificat inainte de criza COVID-19.

Alitalia a declansat procedurile pentru faliment in urma cu trei ani. Dupa o cautare fara rezultat a unui investitor, statul italian a decis nationalizarea transportatorului pentru a-l salva in varful crizei coronavirusului și și-a propus sa investeasca cel putin 3 miliarde de euro in relansarea companiei aeriene.

Ministrul dezvoltarii economice din Italia, Stefano Patuanelli, a declarat anterior ca Alitalia va fi relansata in iunie cu o flota redusa de aproximativ 90 de aeronave.

„In iunie, compania aeriana va conecta hub-ul sau din aeroportul Roma Fiumicino cu Alghero, Bologna, Bari, Genoa, Lamezia Terme, Milano, Napoli, Olbia, Pisa, Torino, Venetia și, in strainatate, pe lânga New York, cu Barcelona, ​​Bruxelles , Frankfurt, Geneva, Londra, Madrid, Munchen, Paris și Zurich ", a spus Alitalia intr-un comunicat. Ofertele de zbor vor crește in functie de tendinta cererii, care se deja da semne de revenire pe unele rute interne și beneficiaza de restrangerea progresiva de catre tarile straine a restrictiilor privind zborurile și pasagerii din Italia.”

In iunie și iulie, va continua, de asemenea, zborurile cargo pentru aprovizionare cu echipamente din China, cu 25 de zboruri de marfa programate pentru iunie, dupa 15 operatiuni in martie și aprilie și 24 planificate pentru mai.

Alitalia a spus ca in aprilie a operat aproximativ 10% din zborurile fata de aceeași luna a anului precedent și aproximativ 12% in prima jumatate a lunii mai.

 

Cere o oferta!