LOT

Informatii despre reluarea zborurilor LOT si conditiile speciale de zbor

Data ultimului update: 26.06.2020 Sursa LOT

LOT, compania aeriana din Polonia anunta ca de la 1 iulie 2020 vor fi lansate zborurile catre destinatii preponderent din spatiul Schengen, acestea fiind: 

Praga,
Dusseldorf,
Vilnius,
Budapesta,
Berlin,
Viena,
Bruxelles,
Kiev,
Amsterdam,
București,
Barcelona,
ÔÇőÔÇőTbilisi,
Oslo,
Split,
Dubrovnik
Zadar,
Podgorica,
Corfu,
Chania
Varna 

Zborurile sunt deja înc─ârcate în sistemele de rezervare. Pân─â pe 14 iulie toate zborurile interna╚Ťionale din / c─âtre Polonia vor fi efectuate de la / c─âtre Var╚Öovia (principalul hub al LOT). În plus, printre noile zboruri exista si doua cu conexiune la Budapesta: Varna ╚Öi Dubrovnik. Pe lâng─â zborurile interna╚Ťionale, LOT va men╚Ťine, de asemenea, programul actual de peste 30 de zboruri interne pe zi.

Data ultimului update: 19.05.2020 Sursa LOT

Echipa LOT a petrecut zile lungi analizând diferite scenarii ╚Öi ast─âzi membrii companiei pot sa anun╚Ťe planul de a reveni la zbor.

De la 1 iunie 2020, vor fi lansate zborurile interne de pasageri în Polonia.

Pasagerii vor putea alege conexiuni ╚Öi opera╚Ťiuni LOT c─âtre / de la 8 aeroporturi interne:

´éž Var╚Öovia-Gdansk: pân─â la trei zboruri pe zi

´éž Var╚Öovia spre Cracovia, Poznan, Rzeszow, Szczecin, Wroc┼éaw, Zielona Gora - pân─â la dou─â zboruri pe zi

´éž Cracovia spre Gdansk - o dat─â pe zi.

 

Noua re╚Ťea acoper─â aproximativ 30 de zboruri pe zi (cu un orar de zbor prietenos atat pentru mediul de afare, dar si pentru amatorii de turism). Biletele sunt disponibile de la 99PLN (f─âr─â bagaje).

Planurile suplimentare pentru zborurile de pasageri depind de recomand─ârile institu╚Ťiilor poloneze ╚Öi europene responsabile de securitatea sanitar─â, precum ╚Öi de restric╚Ťiile impuse de alte ╚Ť─âri. Siguran╚Ťa pasagerilor ╚Öi a angaja╚Ťilor r─âmâne preocuparea principal─â a LOT, in consecin╚Ť─â, toate zborurile interna╚Ťionale, programate în perioada 1 - 14 iunie 2020, au fost anulate.

Masuri de securitate: 

Ca parte a limit─ârii contactului pasagerilor cu personalul aeroportului, LOT lucreaz─â ╚Öi la înlocuirea procedurilor existente cu mecanisme de autoservire, inclusiv check-in online obligatoriu ╚Öi îmbarcare automatizat─â. Procedurile detaliate ale aeroportului pentru pasageri sunt prezentate pân─â pe 25 mai.

Angaja╚Ťii de manipulare la sol ╚Öi echipajele de cabin─â vor fi echipate cu o serie de m─âsuri de protec╚Ťie, cum ar fi m─â╚Öti ╚Öi m─ânu╚Öi. To╚Ťi pasagerii care c─âl─âtoresc pe zboruri LOT vor fi obliga╚Ťi s─â acopere gura ╚Öi nasul cu o masc─â pe tot parcursul zborului.

Ca parte a serviciului de la bord, LOT va aplica procedura „f─âr─â contact”, limitând interac╚Ťiunea direct─â a pasagerilor cu echipajul.

B─âuturile ╚Öi gust─ârile vor fi servite în pachete individuale. Pentru a minimiza contactul ╚Öi a îmbun─ât─â╚Ťi procedurile de îmbarcare, pasagerii pot transporta doar un bagaj de mân─â (dimensiuni 55/40/23 cm) cu o greutate crescut─â de pân─â la 10 kg (rucsac, po╚Öet─â, laptop sau geant─â de cump─âr─âturi).

Mai mult, aeronavele LOT sunt echipate cu filtre HEPA (High Efficiency Particulate-Air) care elimin─â 99,9% din bacterii ╚Öi virusurile aeriene. În plus, puntea, compartimentele de depozitare deasupra scaunelor ╚Öi trapa pentru bagaje sunt dezinfectate în mod regulat cu biocide.

Informa╚Ťii actuale despre procedurile epidemiologice pe aeroporturi ╚Öi cu privire la zborurile LOT sunt disponibile pe LOT.com

 

 

Data update: 09.05.2020 Sursa LOT

Toate zborurile LOT Polish Airlines sunt anulate pana in data de 31 mai 2020. 

"Decizia consiliului de administra╚Ťie al LOT Polish Airlines de a anula zborurile pân─â la 31 mai 2020 este dictat─â în principal de numeroasele restric╚Ťii asupra traficului de afaceri ╚Öi de afaceri din Uniunea European─â ╚Öi alte ╚Ť─âri, inclusiv restric╚Ťii impuse c─âl─âtorilor str─âini. În acela╚Öi timp, urm─ârim îndeaproape schimb─ârile reglement─ârilor locale ╚Öi interna╚Ťionale privind deschiderea frontierelor ╚Öi lansarea infrastructurii necesare pentru gestionarea traficului aerian. Estim─âm constant poten╚Ťialul relu─ârii conexiunilor de pasageri ╚Öi cre─âm scenarii legate de cererea pentru destina╚Ťii specifice. Datorit─â situa╚Ťiei instabile pe pie╚Ťele interna╚Ťionale ╚Öi a m─âsurilor de prevenire intensiv─â în zona COVID-19, este înc─â prea devreme pentru a indica date specifice pentru reluarea conexiunilor de pasageri cu LOT Polish Airlines.

Mai mult, LOT Polish Airlines, ca parte a procedurilor interne, lucreaz─â intens la noile standarde de siguran╚Ť─â pentru reluarea zborurilor. Scenariile analizate includ, printre altele, introducerea principiului „distan╚Ť─ârii sociale” la bordul aeronavelor LOT. Sunt luate în considerare, de asemenea, recomand─âri suplimentare referitoare la protec╚Ťia echipajelor la bord sau la monitorizarea s─ân─ât─â╚Ťii pasagerilor, pe baza recomand─ârilor din Inspectoratul Sanitar ╚śef, EASA ╚Öi procedurile preg─âtite ╚Öi implementate cu succes în Opera╚Ťiunea #LOTdoDomu.

╚Üinând cont de confortul pasagerilor no╚Ötri în aceast─â situa╚Ťie dificil─â, am modificat politica existent─â de schimb de bilete. Capacitatea flexibil─â de a gestiona rezerv─ârile include acum o serie de facilit─â╚Ťi, cum ar fi folosirea valorii biletului sub forma unui voucher, posibilitatea de a planifica o c─âl─âtorie la un moment diferit sau posibilitatea de a face o redirec╚Ťionare. Timpul de luare a unei decizii a fost prelungit la 12 luni de la data achizi╚Ťion─ârii biletului. O ofert─â detaliat─â este disponibil─â pe site-ul nostru la lot.com. Datorit─â unui num─âr foarte mare de aplica╚Ťii primite ╚Öi a timpilor de a╚Öteptare prelungi╚Ťi, am oferit pasagerilor un formular electronic, care le permite s─â î╚Öi înregistreze singuri cererile. Modific─ârile rezerv─ârii pot fi f─âcute ╚Öi prin intermediul Centrului de contact LOT ╚Öi al agentului de la care a fost achizi╚Ťionat biletul."