LOT

Informatii despre reluarea zborurilor LOT si conditiile speciale de zbor

Data ultimului update: 26.06.2020 Sursa LOT

LOT, compania aeriana din Polonia anunta ca de la 1 iulie 2020 vor fi lansate zborurile catre destinatii preponderent din spatiul Schengen, acestea fiind: 

Praga,
Dusseldorf,
Vilnius,
Budapesta,
Berlin,
Viena,
Bruxelles,
Kiev,
Amsterdam,
București,
Barcelona,
​​Tbilisi,
Oslo,
Split,
Dubrovnik
Zadar,
Podgorica,
Corfu,
Chania
Varna 

Zborurile sunt deja încărcate în sistemele de rezervare. Până pe 14 iulie toate zborurile internaționale din / către Polonia vor fi efectuate de la / către Varșovia (principalul hub al LOT). În plus, printre noile zboruri exista si doua cu conexiune la Budapesta: Varna și Dubrovnik. Pe lângă zborurile internaționale, LOT va menține, de asemenea, programul actual de peste 30 de zboruri interne pe zi.

Data ultimului update: 19.05.2020 Sursa LOT

Echipa LOT a petrecut zile lungi analizând diferite scenarii și astăzi membrii companiei pot sa anunțe planul de a reveni la zbor.

De la 1 iunie 2020, vor fi lansate zborurile interne de pasageri în Polonia.

Pasagerii vor putea alege conexiuni și operațiuni LOT către / de la 8 aeroporturi interne:

 Varșovia-Gdansk: până la trei zboruri pe zi

 Varșovia spre Cracovia, Poznan, Rzeszow, Szczecin, Wrocław, Zielona Gora - până la două zboruri pe zi

 Cracovia spre Gdansk - o dată pe zi.

 

Noua rețea acoperă aproximativ 30 de zboruri pe zi (cu un orar de zbor prietenos atat pentru mediul de afare, dar si pentru amatorii de turism). Biletele sunt disponibile de la 99PLN (fără bagaje).

Planurile suplimentare pentru zborurile de pasageri depind de recomandările instituțiilor poloneze și europene responsabile de securitatea sanitară, precum și de restricțiile impuse de alte țări. Siguranța pasagerilor și a angajaților rămâne preocuparea principală a LOT, in consecință, toate zborurile internaționale, programate în perioada 1 - 14 iunie 2020, au fost anulate.

Masuri de securitate: 

Ca parte a limitării contactului pasagerilor cu personalul aeroportului, LOT lucrează și la înlocuirea procedurilor existente cu mecanisme de autoservire, inclusiv check-in online obligatoriu și îmbarcare automatizată. Procedurile detaliate ale aeroportului pentru pasageri sunt prezentate până pe 25 mai.

Angajații de manipulare la sol și echipajele de cabină vor fi echipate cu o serie de măsuri de protecție, cum ar fi măști și mănuși. Toți pasagerii care călătoresc pe zboruri LOT vor fi obligați să acopere gura și nasul cu o mască pe tot parcursul zborului.

Ca parte a serviciului de la bord, LOT va aplica procedura „fără contact”, limitând interacțiunea directă a pasagerilor cu echipajul.

Băuturile și gustările vor fi servite în pachete individuale. Pentru a minimiza contactul și a îmbunătăți procedurile de îmbarcare, pasagerii pot transporta doar un bagaj de mână (dimensiuni 55/40/23 cm) cu o greutate crescută de până la 10 kg (rucsac, poșetă, laptop sau geantă de cumpărături).

Mai mult, aeronavele LOT sunt echipate cu filtre HEPA (High Efficiency Particulate-Air) care elimină 99,9% din bacterii și virusurile aeriene. În plus, puntea, compartimentele de depozitare deasupra scaunelor și trapa pentru bagaje sunt dezinfectate în mod regulat cu biocide.

Informații actuale despre procedurile epidemiologice pe aeroporturi și cu privire la zborurile LOT sunt disponibile pe LOT.com

 

 

Data update: 09.05.2020 Sursa LOT

Toate zborurile LOT Polish Airlines sunt anulate pana in data de 31 mai 2020. 

"Decizia consiliului de administrație al LOT Polish Airlines de a anula zborurile până la 31 mai 2020 este dictată în principal de numeroasele restricții asupra traficului de afaceri și de afaceri din Uniunea Europeană și alte țări, inclusiv restricții impuse călătorilor străini. În același timp, urmărim îndeaproape schimbările reglementărilor locale și internaționale privind deschiderea frontierelor și lansarea infrastructurii necesare pentru gestionarea traficului aerian. Estimăm constant potențialul reluării conexiunilor de pasageri și creăm scenarii legate de cererea pentru destinații specifice. Datorită situației instabile pe piețele internaționale și a măsurilor de prevenire intensivă în zona COVID-19, este încă prea devreme pentru a indica date specifice pentru reluarea conexiunilor de pasageri cu LOT Polish Airlines.

Mai mult, LOT Polish Airlines, ca parte a procedurilor interne, lucrează intens la noile standarde de siguranță pentru reluarea zborurilor. Scenariile analizate includ, printre altele, introducerea principiului „distanțării sociale” la bordul aeronavelor LOT. Sunt luate în considerare, de asemenea, recomandări suplimentare referitoare la protecția echipajelor la bord sau la monitorizarea sănătății pasagerilor, pe baza recomandărilor din Inspectoratul Sanitar Șef, EASA și procedurile pregătite și implementate cu succes în Operațiunea #LOTdoDomu.

Ținând cont de confortul pasagerilor noștri în această situație dificilă, am modificat politica existentă de schimb de bilete. Capacitatea flexibilă de a gestiona rezervările include acum o serie de facilități, cum ar fi folosirea valorii biletului sub forma unui voucher, posibilitatea de a planifica o călătorie la un moment diferit sau posibilitatea de a face o redirecționare. Timpul de luare a unei decizii a fost prelungit la 12 luni de la data achiziționării biletului. O ofertă detaliată este disponibilă pe site-ul nostru la lot.com. Datorită unui număr foarte mare de aplicații primite și a timpilor de așteptare prelungiți, am oferit pasagerilor un formular electronic, care le permite să își înregistreze singuri cererile. Modificările rezervării pot fi făcute și prin intermediul Centrului de contact LOT și al agentului de la care a fost achiziționat biletul."

 

Cere o oferta!