TAROM

Informatii despre reluarea zborurilor TAROM si conditiile speciale de zbor

Update 26 mai 2020

TAROM introduce noi zboruri catre: Italia, Spania, Belgia si Olanda, cu respectarea anumitor criterii in privinta calatorilor.

Conform datelor publicate de compania aeriana pe profilul de Facebook, zborurile sunt urmatoarele:

26 MAI

București - Roma - București 

București - Milano - București

26 și 28 MAI:

București - Bruxelles

Bruxelles - București

Zborurile Bruxelles - București vor avea escală la Amsterdam.

București - Amsterdam, 

Amsterdam - București, 

Zborurile București - Amsterdam vor avea escală la Bruxelles.

28 MAI

București - Madrid - București, 

București - Barcelona - București, 

31 MAI

București - Madrid - București,

București - Barcelona - București, 

 

Zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceste considerente, pasagerii care vor fi acceptați la bordul aeronavelor trebuie să se încadreaze in anumite categorii speciale, precum: 

1. Dinspre Italia spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.

Dinspre România spre Italia trebuie

- sa fie cetateni italieni sau
- sa fie lucratori sezonieri cu contract de munca conform art. 4, alin. I sau
- sa fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi ("green lanes"), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale - C (2020 1897/23.03.2020).

 

2. Dinspre Spania spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.

Dinspre România spre Spania sunt necesare următoarele condiții:

- să fie cetățeni spanioli sau
- să fie lucrători sezonieri cu contract de muncă conform art. 4, alin. I sau
- să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi ("green lanes"), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale - C (2020 1897/23.03.2020).

3. Dinspre Bruxelles și Amsterdam spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.

Dinspre România spre Bruxelles și Amsterdam sunt necesare următoarele condiții:

- să fie cetățeni ai statelor respective sau
- să fie lucrători sezonieri cu contract de muncă conform art. 4, alin. I sau
- să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi ("green lanes"), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale - C (2020 1897/23.03.2020).

 

Update 21 mai 2020

Ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de autorităţile romȃne şi israeliene, TAROM continuă suspendarea operării către/dinspre Tel Aviv pȃnă la data de 15 iunie 2020.

Puteţi reprograma călătoriile pentru date viitoare fără taxe de modificare sau puteţi solicita rambursarea sumelor plătite.

 

Ȋn cazul în care biletele au fost achiziţionate pe site-ul TAROM sau printr-o agenţie TAROM, vă puteţi adresa la unul din contactele de mai jos

Update 18 mai 2020

Compania TAROM reia operarea zborurilor incepand cu 18.05, astfel:

Update 28 aprilie 2020


În contextul epidemiologic actual, și ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii COVID - 19, Compania TAROM se aliniază la reglementările autorităților, respectiv la măsurile impuse în Articolul 3, punctele 1-5 ale Ordonanței Militare Nr.10/27.04.2020.

Astfel, la nivelul Companiei TAROM se instituie extinderea suspendarii operării curselor către/dinspre :

  • Italia până ‪în data de 14 mai 2020, inclusiv
  • Spania până în data de 14 mai 2020, inclusiv
  • Germania – până ‪în data de 14 mai, inclusiv
  • Franța până ‪în data de 14 mai, inclusiv
  • Austria până în data de 14 mai, inclusiv
  • Belgia până în data de 14 mai, inclusiv
  • Marea Britanie până în data de 14 mai, inclusiv
  • Olanda până în data de 14 mai, inclusiv
  • Turcia până în data de 14 mai, inclusiv

Vom continua să operăm zboruri de pasageri către, și dinspre, destinații considerate ca fiind cu risc redus, cu respectarea reglementărilor în vigoare și sub rezerva posibilității suspendării și acestora dacă situația o va impune.

Se vor opera în continuare zborurile de tip charter pasageri sau marfă, de asemenea cu respectarea regulilor în vigoare, acestea din urmă având prin definiție un regim special. Pentru detalii vă rugăm să contactaţi: charter@tarom.ro și taromcargo@tarom.ro

În acest context, vă rugăm să reprogramați călătoriile pentru date viitoare, puteți face acest lucru fără taxe de modificare sau puteți solicita rambursarea sumelor plătite, contactând agentul emitent sau call center TAROM la 0219361 și la contact@tarom.ro . Mulțumim pentru înțelegere!

 

Update 24 aprilie 2020

 

Dragi pasageri, vă reamintim că în acest moment este în vigoare Ordonanța Militară Nr. 9 din 16.04.2020 care prevede anumite restricții referitoare la efectuarea zborurilor (vedeti mai jos), si având in vedere contextul epidemiologic actual este important să precizăm că restricțiile pot fi modificate prin Ordonanțe Militare, sau alte acte normative. In eventualitatea acestui caz Compania Națională TAROM se va alinia intocmai și indată reglementărilor autoritaților, și de aceea programul de zbor poate suferi modificări. Speram totuși că vom putea să ne revedem cât mai curând, la bordul aeronavelor noastre.

Art. 1. – (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 18 aprilie 2020.

(2) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din această țară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 aprilie 2020.

(3) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 aprilie 2020.

 

(4) Măsurile prevăzute la alin.(1) și (3) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.