Cucereste Lumea!

Expeditii in Arctica si Antarctica

Arctica
Cele mai indepartate si, totodata, cele mai putin explorate regiuni din lume, pline de gheata si impanzite de frig, asteapta sa iti ofere cea mai bogata experienta de calatorie pe care ai putea-o avea vreodata – de la intalniri cu animale salbatice, la plimbari pe plaje pustii si o frumusete a naturii pure. Fie ca esti un novice al expeditiilor, un pasionat de lumea inconjuratoare, ori iti plac provocarile, aventura arctica este pentru tine!
 
Antarctica
Antarctica, de multe ori un continent neiertator, atins de temperature aspre si teren accidentat, gazduieste o diversitate de animale care traiesc pe ghetari, munti, golfuri, fiorduri sau plaje cu pietris. Ce ai zice de o calatorie cat mai departe de casa? Vei fi uimit de simplitatea, fragilitatea si  maretia acestor locuri.
 

Exploreaza Regiunile Polare

Recomandarile noastre

width: 100%, height:2px

Regiunea Arctica

width: 100%, height:3px

Groenlanda

 

Groenlanda poate fi explorata de-a lungul coastei stancoase, marginita de fiorduri, dat fiind faptul ca nu exista drumuri care sa lege orasele mici de pe aceasta imensa insula. Coasta pare sa fie o insiruire de aisberguri, ghetari, fiorduri, munti si intinderi neexplorate.

Groenlanda este un teritoriu danez autonom, cu parlament propriu. Limba oficiala este groenlanda de vest (kalaallisut), desi majoritatea sunt vorbitori de daneza si engleza. Aici se considera ca a luat nastere caiacul.

Oamenii sunt primitori si nerabdatori in a-si impartasi cultura cu orice turist interesat. Fauna infatiseaza unicitatea vietii salbatice, printre care: ursi polari, balene cu cocoasa, morse si reni. Desigur, nu putem uita Aurora Boreala, o explozie de lumini verde, violet si rosu, care se intinde pe cerul noptii.

Svalbard

 

In anii 1920, Svalbard a fost recunoscut prin Tratatul Spitsbergen ca apartinand Norvegiei. Principala ocupatie era mineritul, insa ulterior ramura turistica s-a extins.  

Spitsbergen este cea mai mare insula din arhipelagul norvegian Svalbard, care include si doua insule mai mici (Nordaustlandet si Edgeøya). Este numita „Tara soarelui de la miezul noptii”. Aflat la aproximativ 1300 km de Polul Nord, este marcat de intuneric 4 luni pe an, insa la intoarcerea soarelui in luna aprilie, acesta nu mai apune pana in luna iunie -  o veste minunata pentru cei care doresc sa admire fauna salbatica: ursi polari, morse, reni, vulpi arctice, pasari de mare si multe altele.

 

Arcticul Canadian

 

Canada detine cea mai mare suprafata terestra in Regiunea Arctica, insa cu o populatie relativa mica. Arcticul Canadian include teritorii in Yukon si Nunavut. Exista mai mult de 35 de mii de insule in Arhipelagul Arctic Canadian, dintre care Baffin, a cincea cea mai mare insula din lume.

Arcticul Canadian este delimitat la est de Marea Beaufort, la nord-vest de Oceanul Arctic si la est de Groenlanda, Golful Baffin si stramtoarea Davis. Limita sudica o reprezinta Golful Hudson si continentul Canadian. Astfel, privelistea se constituie din lanturi muntoase interminabile, ghetari, zone de tundra, tarmuri stancoase, stanci de granit si ochiuri de apa nesfarsite. Bineinteles, toate acestea cu fauna bogata, specifica zonei.

Polul Nord

 

Spre deosebire de Polul Sud, aflat pe continentul Antarcticii, Polul Nord este situat pe o parcela de gheata din mijlocul Oceanului Arctic, aflata in continua miscare. Aici nu exista locuinte permanente, dat fiind faptul ca gheata (a carei grosime atinge 3 metri) se misca in fiecare an.

Posibilitatea de a atinge varful lumii ademeneste calatorii catre Polul Nord, considerat de multi a fi „terra incognita”. Cel mai apropiat asezamant este Alert, Nunavut, situat la 800 km de Polul Nord. Spargatoarele de gheata si elicopterele sunt singurele mijloace cu care poti ajunge la Polul Nord. 

Teritoriul Arctic al Rusiei

 

Teritoriul Arctic al Rusiei reprezinta aproximativ o traime din intreaga suprafata a tarii. Include o coasta a carei lungimi uluitoare (24 de mii de km) se intinde de-a lungul Oceanului Arctic, Marea Barents, Marea Bering si Marea Okhotsk. In inima Arcticii Rusesti se afla arhipelaguri indepartate, cum ar fi  Novaya Zemlya in Marea Kara, Severnaya Zemlya in Marea Laptev.

Aproximativ 20% din suprafata terestra a Rusiei, ce include munti acoperiti de ghetari, tundra cu muschi, fiorduri de coasta spectaculoase, se afla la nord de Cercul Polar. Din cei aproximativ 4 milioane de oameni care locuiesc in Regiunea Arctica, jumatate dintre acestia locuiesc in Regiunea Arctica a Rusiei – desi multe regiuni, cum ar fi Severnaya Zemlya, nu au niciun locuitor, in afara catorva oameni de stiinta.

width: 100%, height:2px

Antarctica

width: 100%, height:3px

Peninsula Antarctica

 

Peninsula Antarctica este o intindere de pamant si gheata cu o lungime aproximativa de 1300 km, ce se intinde la nord de continentul Antarctica spre America de Sud. Turistii care ajung aici, in special pentru prima data, vor fi uimiti de frumusetea uluitoare a zonei: aisberguri, ghetari, varfuri montane acoperite de zapada si o fauna bogata si diversa. Pe Insula Danco poti observa coloniile de pinguini, in timp ce in Portul Neko poti fi martorul  despicarii ghetarilor imensi. Sunetul este incredibil!

Oamenii care viseaza sa viziteze cel de-al 7-lea continent incep adeseori de aici, de pe aceasta peninsula. Tierra del Fuego, cel mai sudic varf al Americii de Sud, se afla la aproximativ 1000 km distanta, de celalalta parte a Stramtorii Drake.

Insulele Falkland

 

Argentinienii le numesc Insulele Malvine, insa pentru britanici, arhipelagul din sudul Atlanticului este cunoscut sub numele de Insulele Falkland. Desi constituie cel mai sudic punct al Americii de Sud, Insulele Falkland sunt o marca a traditiilor si culturii britanice. Situate la aproximativ 400 km nord-est de Tierra del Fuego, Insulele Falklands sunt cunoscute pentru viata lor salbatica (preponderent pinguini si pasari de mare), dar si pentru istoria tumultuoasa. Disputele de suveranitate dintre Regatul Unit si Argentina au fus la Razboiul din Falkland din 1982.

Insulele Falkland, formate din Falkland de Est și de Vest, care sunt separate de Falkland Sound, sunt o oprire populara in randul turistilor iubitori de Antarctica.

Georgia de Sud

 

 

Spre deosebire de populatia din Insulele Falklands, care numara aproximativ 2900 de rezidenti permanenti, Georgia de Sud are doar o mana de locuitori temporari – cercetatori si oameni de stiinta. Insula muntoasa sub forma de semiluna, Georgia de Sud este cunoscuta pentru diversitatea salbatica, ghetari si fiorduri, dar mai ales pentru fauna specifica. Este denumita si „Oaza Antarcticii” datorita coloniilor de pinguini regali si a altor animale, cum ar fi focile elefant.

Pasionatii de istorie polara sunt deosebit de dornici sa viziteze Georgia de Sud. Exploratorul britanic Sir Ernest Shackleton a traversat prima oara insula in anul 1916 cautand ajutor, dat fiind esecul expeditiei sale transantarctice. Dupa stingerea sa, sotia a insistat ca regretatul explorator sa fie inmormantat aici.

 

Insula Snow Hill

 

Indepartata Insula Snow Hill de pe Coasta de Est a Peninsulei Antarctice ofera turistilor o multime de argumente pentru o expeditie. Insula gazduieste o colonie de 4000 de perechi de pinguini imperiali si descendentii lor, adica aproximativ 10.000 de pinguini intr-un spatiu relativ mic. Supravietuirea si obiceiurile acestei specii de pinguin au fascinat iubitorii de natura. Nu numai ca rezista la temperaturi de pana la -60°C, dar prefera sa se reproduca si sa isi incubeze ouale mai degraba pe gheata, decat la tarm.

Este o adevarata provocare sa ajungi pe Insula Snow Hill. Pe langa traversarea Stramtorii Drake, turistii trebuie sa navigheze prin gheata Marii Weddell cu un spargator, ca apoi sa finalizeze expeditia printr-un zbor cu elicopterul, urmat de mers la pas pana la colonie.

Solicita oferta