Suntem alaturi de dumneavoastra si va intelegem starea de ingrijorare referitoare la situatia creata de epidemia de COVID-19, atat din punct de vedere medical, cat si financiar. Rezervarile pentru calatoria dumneavoastra (bilete de avion, hotel, rent-a-car etc.), inclusiv platile aferente nu si-a pierdut valabilitatea si nu sunt periclitate in niciun mod.
Pentru plecarile care trebuiau sa aiba loc pana pe 30.04.2020
Toate calatoriile care ar fi urmat sa se desfasoare in perioada imediat urmatoare, adica pana pe 30 aprilie 2020, vor fi reprogramate pentru o data ulterioara, in acord cu nevoile dumneavoastra, situatia de fapt si conditiile impuse de furnizorii de servicii turistice.
Avand in vedere concentrarea unui numar mare de solicitari de reprogramare, acestea vor fi procesate intr-un termen mai lung decat de obicei. Fiecare cerere de reprogramare va fi analizata cu atentie si va primi o solutie individuala, in functie de nevoile dumneavoastra si datele obiective in care se incadreaza. Vor fi procesate prioritar cererile de reprogramare care vizeaza serviciile turistice care ar fi trebuit sa se desfasoare pana pe 30.04.2020.
Pentru plecarile din perioada 01.05.2020 – 31.12.2020
Va informam ca in prezent, pentru majoritatea serviciilor turistice cu desfasurare in perioada 30.04.2020 – 31.12.2020, furnizorii nostri considera ca pot livra serviciile in parametri normali, iar eventualelor solicitari de reprogramare li se aplica conditiile contractuale.
In masura in care vor avea loc schimbari referitoare la situatia sau deciziile luate de autoritatile locale din destinatia vizata, modificari ale conditiilor impuse de autoritatile din Romania si, implicit, schimbari decise de furnizorii de servicii turistice, vom actualiza informatiile referitoare la calatoriile dumneavoastra.
Dorim sa va asiguram ca, in aceste vremuri complicate, Aerotravel depune toate eforturile necesare pentru a oferi solutii echilibrate, adaptate situatiilor individuale si prevederilor specifice care le guverneaza.
Update 02.04.2020
Pe 31 martie 2020 existau peste 838 000 de cazuri confirmate de COVID-19 si peste 41 200 de decese, in peste 150 de tari. Caracterul contagios al virusului si perioada lunga de incubatie (pana la 14 de zile) au franat eforturile de combatere a raspandirii bolii, pe masura ce numarul cazurilor confirmate si al deceselor continua sa creasca.
Numarul cazurilor confirmate in SUA, Italia si Spania (177 400, 105 700 si, respectiv, 94 400) a depasit numarul cazurilor confirmate in China. In Europa, decesele din doua tari - Italia (12 400 de decese) si Spania (8 200 de decese) - au depasit pe cele din China, ceea ce indica o deplasare geografica a epicentrului pandemiei. Rata globala a mortalitatii COVID-19 este de aproximativ 4,9%, dar variaza considerabil in functie de tara. Riscul individual de deces depinde in mare masura de varsta bolnavului, de asa-numitele comorbiditati si de accesul la asistenta medicala adecvata.
Desi OMS raporteaza ca 80% dintre cei care iau acest virus au doar simptome usoare, volumul mare de cazuri din unele tari ameninta sa suprasolicite sistemele de sanatate. Mai multe tari raporteaza o lipsa de echipament critic, inclusiv ventilatoare si masti chirurgicale. Prin urmare, specialistii din domeniul sanatatii din intreaga lume continua sa incurajeze distantarea sociala preventiva, chiar si in randul tinerilor care sunt sanatosi. In ciuda eforturilor continue depuse in cel putin trei tari pentru a dezvolta si testa un vaccin COVID-19, este dificil de prevazut daca sau cand ar putea fi disponibil un vaccin.
Guvernele din intreaga lume pun in aplicare restrictii tot mai severe la nivel national si international privind circulatia, in efortul de a combate pandemia COVID-19. Majoritatea masurilor urmeaza sa expire la sfarsitul lunii aprilie, dar vor fi probabil prelungite, in absenta unui declin al transmiterii bolilor.
Autoritatile au oprit sau au limitat calatoriile nu numai catre si din tarile cele mai afectate de epidemie, ci toate calatoriile internationale. Alte restrictii de miscare includ interdictii de intrare/iesire pentru anumiti calatori, anulari de zboruri si plasarea in carantina fortata. Mai multe tari au declarat stare de urgenta, insotita de interdictii generale pe timpul noptii, precum si restrictionarea transportului pentru localnicii din interiorul "zonelor de izolare". Persoanele care incalca aceste reglementari pot fi sanctionate, atat in Marea Britanie, cat si in multe alte tari europene. In plus, intr-un numar de state, autoritatile nu au ezitat sa foloseasca chiar forta impotriva celor care incalca ordinele de sedere si/sau autoizolare la domiciliu.
Circulatia marfurilor face exceptie de la aceste restrictii, pentru a putea fi asigurat fluxul international continuu de produse alimentare si de marfuri esentiale; de aceea, nu au fost raportate lipsuri de produse, cu exceptia - notabila - a echipamentelor medicale necesare in lupta cu virusul COVID-19.
Reactia internationala la criza COVID-19 este in mare masura lipsita de coordonare, fapt care a destabilizat pietele mondiale si a accentuat ingrijorarile privitoare la o recesiune economica globala. Mai multe guverne au aprobat reduceri ale ratei dobanzii, pachete de stimulente si alte masuri, intr-un efort de a contracara criza economica provocata de COVID-19, care deja isi face simtita efectele. Chiar daca unii epidemiologi sunt optimisti cu privire la incetarea epidemiei, economistii sunt mai sceptici si atrag atentia ca redresarea economica va fi lenta si va avea nevoie de timp. Carantina si alte restrictii impuse mobilitatii interne si externe au deja un impact semnificativ atat asupra cererii, cat si a ofertei, iar inasprirea controalelor la frontiera incepe sa puna probleme logistice. In afara de aceasta, atat in SUA, cat si in UE, s-a trecut la inchiderea scolilor si a unor afaceri in care interactiunea umana era pregnanta; mai mult, autoritatile solicita locuitorilor sa practice distantarea sociala sau sa ramana in case, chiar si in orase in care au fost inregistrate relativ putine cazuri de COVID-19.
Pentru orice solicitare, inclusiv referitoare la bilete de avion, va rugam sa contactati specialistul Aerotravel dedicat sau sa utilizati datele noastre de contact. Toti specialistii Aerotravel sunt disponibili pe email si telefonic, pentru a va furniza toate detaliile legate de rezervarile dumneavoastra!