Pizza | Paste | Limoncello
Bucataria italiana este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bucatarii din lume, cu o varietate de preparate delicioase si de mare popularitate. De obicei, bucataria italiana se caracterizeaza prin utilizarea ingredientelor proaspete si simple, cum ar fi usturoiul, busuiocul, rosiile, uleiul de masline sau branza, precum si de prajirea sau gatirea la cuptor a multor feluri de mancare.
Mancarurile traditionale din Insula Ischia includ mai multe preparate din peste, fructe de mare, precum si preparate din carne de iepure sau cu legume proaspete si branzeturi. In mod traditional, alimentele sunt gatite cu ulei de masline, iar bucatele sunt insotite, de cele mai multe ori, de paine abia scoasa din cuptor si un pahar de vin sau faimoasa bautura, Limoncello.
Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.
Sa nu fii uimit daca vei intalni in fiecare meniu italian carnea de iepure. Curiozitate sau nu, preparatele din carne de iepure salbatic sunt specialitatile multor restaurante, mai ales ale celor din zona Ischia, splendida insula din Golful Napoli. Coniglio All′Ischitana este una dintre mancarurile traditionale, preparata prin retete autentice, asa cum numai italienii stiu sa o faca. Gatita in stil propriu bucatariei italiene, carnea frageda de iepure, alaturi de legume fierte la abur, sos de rosii puternic aromat si ingrediente speciale, vor fi un deliciu pentru papilele tale gustative. Lasa-te condus de valul aromelor italienesti si vei avea parte de experiente culinare foarte aromate si gustoase.
Italia isi incanta turistii de fiecare data cu pastele sale extraordinare, iar Ischia va fi mereu una dintre alegerile cele mai bune pentru a te delecta cu aceasta placere culinara. In zona Ischiei, de baza sunt pastele cu fructe de mare, printre cele mai apreciate fiind pastele cu scoici de tip Alle Vongole, in care savoarea mancarii este data de mixul arome speciale: vin, usturoi si patrunjel, pentru ca tu sa te poti bucura de o masa delicioasa. De neratat sunt si pastele de casa preparate in restaurantul La Vigna di Alberto sau pastele de tip Gragnano care sunt la fel de bune si se regasesc in majoritatea restaurantelor de pe insula.
Daca vrei sa te indulcesti putin si esti fan inrait al prajiturilor cu ciocolata, Torta Caprese este desertul cu specific napoletan pe care il poti incerca in vacanta ta din Ischia. Tortul simplu cu blat de ciocolata si ingrediente extra, cum ar fi cafea sau migdale, face ravagii in restaurantele italiene. De cele mai multe ori, se serveste impreuna cu faimosul lichior de lamaie italian, Limoncello.
Fii la curent cu cele mai noi oferte la preturi speciale