Eilat - Rubinul de la Marea Rosie

 

Marea Moarta revitalizeaza trupul

Cel mai sudic oras din Israel, Eilat este un port renumit pentru climatul arid, imblanzit de vecinatatea Marii Rosii, activitatile nautice, peisajele desertice, frumusetea naturala a formelor de relief si scena gastronomica ecletica. Datorita temperaturilor care se mentin calde pe toata perioada anului, orasul a devenit o statiune extrem de populara si cautata de turisti nu doar in lunile de vara, ci si pe durata iernii. Proprietatile sarurilor Marii Moarte constituie principalul motiv pentru care vizitatorii se indreapta in numar mare in acest oras, cu scopul de a beneficia de refacerea formei fizice si de regenerarea celulara. Doar aici vei recapata energia de care ai nevoie pentru a continua mai departe calatoria spre punctele de interes ale orasului! 

 Marea Moarta

 

Lumea inghetata a Articii

Cercetarea parcului marin de observare subacvatica iti va permite sa patrunzi in lumea necunoscuta a adancurilor si sa interactionezi cu cele mai spectaculoase forme de viata: pesti multicolori, rechini si broaste testoase. In Parcul Timna vei afla despre istoria mineritului din cupru, despre formatiunile bizare din roca nisipoasa „Pilonii Lui Solomon”, urmand, ca la final, sa admiri stanca ce il infatiseaza pe Faraonul Ramses al II-lea si templul egiptean dedicat lui Hathor. Paseste pe cararile sinuoase spre Canionul Rosu din muntii Eilat, in timp ce savurezi apusul de soare in dungi rosiatice, si lasa-te purtat de camile in aerul libertatii din desert. Nici practicantii sporturilor acvatice nu sunt lasati in urma, pentru ca in cadrul Rezervatiei Naturale de Corali au posibilitatea de a face scufundari, iar in Reciful de Delfini pot experimenta excursii de snorkeling si inot. Echipeaza-te corespunzator, fa-ti curaj si intra in “lumea ingetata a Articii”, cu temperaturi scazute de pana la -7°, pentru a te bucura de sculpturile din gheata din interior.

 Parcul Timna

 

Prima supa de mazare nu se uita niciodata

Orasul Eilat musteste de traditie si vitalitate, idee sugerata de multitudinea de restaurante, cafenele, centre comerciale, baruri, cluburi in trend, deschise pe tot parcursul anului. In majoritatea localurilor sunt servite preparate din bucataria israeliana si mediteraneana, pregatite dupa retete internationale, la care se adauga amprenta locala. Nu poti pleca din Eilat fara sa te delectezi cu gustul oriental al supei creme de mazare si savoarea sparanghelului cu parmezan, care iti vor dezvalui cele mai nebanuite secrete ale artei culinare din Israel! 

 Supa de mazare

Cere o oferta!