Insula Lesbos

Un caleidoscop de evenimente culturale si culinare

 

Lesbos, o insula vibranta din Marea Egee, gazduieste o scena culturala bogata, care prinde viata mai ales in lunile calduroase de vara. Evenimentele sezoniere, organizate cu entuziasm, celebreaza diverse repere istorice si sociale, inclusiv festivaluri religioase pline de devotament.

Pe langa numeroasele sarbatori religioase ce ritmeaza viata insulei pe tot parcursul anului, Lesbos ofera un caleidoscop de experiente culturale diverse. De la promovarea produselor locale la competitii sportive palpitante si proiectii de filme captivante, insula te va cuceri cu diversitatea sa.

Lesbos se mandreste si cu festivaluri de renume international, precum Festivalul de Muzica Clasica din Molyvos, care te va purta pe culmile armoniilor divine, sau Festivalul Femeilor din Eresos, o celebrare a spiritului feminin si a traditiilor locale.

Fie ca esti pasionat de muzica, sport, film sau te atrag traditiile locale, Lesbos te asteapta cu bratele deschise pentru a te cufunda intr-o experienta culturala de neuitat!

Solicitare oferta vacanta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Festivaluri si activitati | Insula Lesbos
Festivalul International
de Muzica | Molyvos

Detalii

Festivalul International
de Muzica | Molyvos

Festivalul International de Muzica de la Molyvos a fost organizat pentru prima data in august 2015 si de atunci s-a impus ca fiind unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica clasica din Grecia. Artisti de seama, tineri si consacrati, interpreti si cantareti de muzica clasica de renume international au transformat acest festival intr-o atractie pentru publicul meloman international. Molyvos este acum o destinatie pentru iubitorii muzicii clasice. Este un festival cu standarde estetice si culturale ridicate. Combinatia dintre organizarea perfecta, varietate si deschidere in exprimarea artistica ofera o calitate inegalabila tuturor concertelor. Mai mult, pe parcursul anului academic, echipa organizatoare a festivalului desfasoara programe educationale pentru copiii localnici pentru a-i familiariza cu muzica clasica si a-i incuraja sa-si traseze propriul drum in acest domeniu.

Festivalul International
Euphoria

Detalii

Festivalul International
Euphoria

Festivalul International Lesvos Euphoria are ca scop promovarea insulei Lesbos ca destinatie pentru cei care doresc sa afle mai multe despre bunastarea fizica si emotionala. Evenimentul ii ajuta pe participanti sa isi cunoasca propriul corp si pe ei insisi printr-o varietate de tehnici, precum meditatia, exercitiile orthosomice, pilates, Tai Chi, yoga, mindfulness, artele terapeutice si multe alte workshopuri.

Festivalul dureaza patru zile si se desfasoara in numeroase locatii din jurul insulei, toate axate pe activitati de wellness. Aceste locatii pot fi langa mare, in livezi de maslini, paduri de pini, asezari traditionale, situri ale templelor antice, cu privelisti spre incomparabilele apusuri ale Egeei de Nord si multe alte locuri speciale care ofera experiente unice pe Lesbos.

Este un festival plin de evenimente potrivite pentru adulti si copii, localnici si vizitatori, instructori si specialisti din toata lumea, toate intr-un cadru ideal pentru miscare si elevare spirituala. Festivalul ofera, de asemenea, activitati creative si cursuri distractive pentru copii, astfel incat micutii participanti sa isi dezvolte inteligenta sociala, sa isi gestioneze si sa isi exprime sentimentele si emotiile, sa isi consolideze asertivitatea, flexibilitatea si perspicacitatea.

Eressos
Lava Weekend

Detalii

Eressos
Lava Weekend

Weekendul Eresos Lava este un eveniment sportiv cu curse de alergare montana si ciclism pe poteci pavate cu lava. Organizatorul principal este Serviciul de Dezvoltare si Promovare a Eresosului, sustinut si sponsorizat de numeroase agentii din Lesbos, avand LesvosRide drept consultant tehnic. Acest eveniment sportiv include o multitudine de concursuri separate pentru toate varstele. De exemplu, exista Eressos Lava Kids pentru copiii sub 14 ani, acestia participand la probe de echilibru pe bicicleta, jocuri si sporturi variate. Eressos Lava Trail este dedicat barbatilor si femeilor care doresc sa participe la curse montane si sa castige un trofeu. Eressos Lava MTB este pentru pasionatii de mountain bike care doresc sa descopere si sa exploreze unicul Geoparc Lesbos, cu muntii vulcanici sterili si poteci de lava. Dupa incheierea curselor, organizatorii ii intampina pe toti participantii, sportivi, voluntari, sponsori, parinti, la o petrecere cu muzica live si mancare din belsug pe plaja de aur a Skalei Eresos.

Seri de cinema la
conacul Georgiadis

Detalii

Seri de cinema la
conacul Georgiadis

Administratia Regionala a Egeii de Nord, in colaborare cu ELORIS SA si in cadrul Proiectului Cinematopedia – Cinematograful ca Hub de Inovare pentru Comunitatile Locale, le ofera locuitorilor insulelor si vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de Seari de Cinema in cinematografe in aer liber. Proiectiile de film incep in lunile de vara la Conacul Georgiadis, intrarea fiind gratuita. Programul include scurtmetraje si documentare pentru deliciul cinefililor care doresc sa exploreze noi cai spre cultura si arta de calitate.

Festivalul
de agroturism

Detalii

Festivalul
de agroturism

Festivitatea anuala a Agroturismului are loc la Muzeul de Istorie Naturala a Padurii Pietrificate din Lesbos, celebrand o institutie care promoveaza productia locala, traditiile si creatia artistica. Vizitatorii au ocazia sa deguste delicioase conserve dulci de fructe si marmelada, numeroase delicatese locale, cum ar fi muraturi, paste facute manual, ouzo, ulei de masline, branza ladotyri si multe alte produse lactate, preparate cu mult drag si efort de catre Cooperativele Femeilor din Agroturism. Chioscurile speciale ale expozitiei sunt amenajate pe teritoriul muzeului, permitand tuturor vizitatorilor sa se familiarizeze si sa deguste exemple clasice ale productiei alimentare locale. Acest eveniment a transformat Festivalul Agroturistic intr-o parte integranta a promovarii si dezvoltarii activitatii comerciale din Lesbos. De asemenea, festivalul prezinta spectacole muzicale si de dans, piese de teatru si multe alte evenimente complementare. 

Festivalul international
de chitara „Arion”

Detalii

Festivalul international
de chitara „Arion”

Festivalul International de Chitara "Arion" din Molyvos a inceput ca un festival de arta in 2012 in Molyvos, orasul natal al legendarului si mitologicului chitarist Arion, si tabara de vara de chitara "Arion". Evenimentul este organizat de Serviciul de Turism din Molyvos si se afla sub directoratul artistic al Korinei Vouyiouka. Este un festival de renume mondial care isi propune sa promoveze chitara ca instrument de expresie si creatie muzicala fina, educatie estetica si mijloc de comunicare si interactiune cu toate celelalte instrumente muzicale, interpreti si discipline din domeniul artistic.

Festivalul se mandreste cu participarea populara a numerosi chitaristi greci si internationali si absolventi ai academiilor "Arion". In plus, exista activitati precum spectacole muzicale si de dans in cele mai frumoase locatii din Molyvos, seminarii, prelegeri si workshopuri de ansamblu muzical unde maestrii recunoscuti international tin cursuri de masterclass pentru toti participantii "Arion", tineri si adulti. Cursurile sunt adaptate tuturor nivelurilor, de la copiii de scoala elementara, elevii de liceu, studentii universitari si profesori. Au loc si numeroase concursuri care acorda premii semnificative si generoase.

Festivalul International
al Femeii | Eresos

Detalii

Festivalul International
al Femeii | Eresos

Festivalul International al Femeilor de la Eresos a inceput in anul 2000 si a devenit acum o destinatie internationala pentru mii de femei din intreaga lume. Eresos, locul nasterii lui Safo, poeta greaca antica care a celebrat iubirea pentru femei, este locul de intalnire unde femeile se simt in siguranta si libere sa isi exprime sexualitatea si, mai important, intr-un cadru de acceptare din partea comunitatii locale. Mii de femei vin in Eresos pentru a se distra, a schimba pareri si a impartasi experiente. Festivalul dureaza doua saptamani si include activitati interesante, cum ar fi workshopuri, expozitii foto, vizitare a obiectivelor turistice, concerte si petreceri toata noaptea in diverse baruri de pe plaja din Skala Eresos. Ioanna Savva este principala organizatoare si sursa de inspiratie a acestui festival.

Festivalul
Vara in Lesbos

Detalii

Festivalul
Vara in Lesbos

Vara In Lesbos (Lesvian Summer) este un festival culturalal si de divertisment cunoscut in toata Grecia, care are loc anual in lunile de vara. Ofera locuitorilor si vizitatorilor divertisment de calitate, seri unice si experiente in exprimare artistica si creativa sub egida Primariei din Mytilini. Evenimentele din cadrul Vara in Lesbos includ: concerte cu muzicieni si cantareti faimosi, piese de teatru, expozitii de pictura, prezentari de carti, celebrari ale traditiilor locale si promovarea produselor locale, spectacole muzicale si de dans ale asociatiilor si cluburilor culturale locale etc.

Festivalul Anasonului
in Lisvori

Detalii

Festivalul Anasonului
in Lisvori

In fiecare an, in luna august, la Lisvori are loc Festivalul anual al Anasonului. Vizitatori din toata insula vin la Lisvori pentru a savura otuzul special de acolo, acompaniat de mancare delicioasa. Acest festival este completat cu muzica, dans si multe evenimente conexe, precum o expozitie foto centrata pe anason, ingredientul fundamental al ouzului si aroma sa.

Lesbos
Food Fest

Detalii

Lesbos
Food Fest

Festivalul Lesvos Food Fest a inceput in 2017 din initiativa Asociatiei Restauratorilor din Molyvos si a Profesionistilor Asociati. Prin intermediul actiunilor sale dinamice, festivalul isi propune sa promoveze produsele locale si producatorii acestora, subliniind traditiile gastronomice locale, explorarea noilor tendinte culinare, crearea de experiente gastronomice pentru vizitatori, crearea de retele de restaurante si producatori locali, educatie si formare oferite de catre oameni de stiinta si experti cu experienta in domeniul gastronomiei.

Festivalul include, de asemenea, numeroase workshopuri culinare pentru copii, sesiuni de haute cuisine folosind in toate cazurile produse locale din Lesbos, alaturi de degustari de ouzo si vinuri locale, acompaniate de mezeuri variate si multa, multa muzica.

Festivalul Caracatitei
in Nees Kydonies

Detalii

Festivalul Caracatitei
in Nees Kydonies

La nord-vest de statiunea termala Thermi, mai exact in satul Nees Kydonies, are loc anual, la inceputul lunii august, Festivalul Caracatitei. Acest sat de pe coasta este renumit in toata Grecia pentru pestele proaspat si fructele de mare pescuite zilnic de barcile pescaresti locale („kaikia”), dar mai ales pentru delicioasele sale octopuse. Festivalul include spectacole muzicale si de dans traditionale, petrecere pana noaptea, mult ouzo si meze de caracatita proaspata.

Ouzo
Fest

Detalii

Ouzo
Fest

Festivalul Ouzo este organizat pe Lesbos din 2013. Acesta este un festival anual special dedicat promovarii rachiului ouzo, culturii sale si secretelor sale. Vizitatorii au ocazia sa deguste peste 40 de marci de ouzo, sa discute cu producatorii sai, sa fie initiati in tainele bauturii si sa savureze delicatese lesbiene. De asemenea, se pot vizita diverse muzee si spatii special amenajate pentru a afla despre istoria si productia de ouzo, un produs indisolubil legat de Lesbos. Festivalul este completat de muzica live si degustari de mancare asociate cu consumul de ouzo. Evenimentul are loc anual in luna iulie, in cadrul Verii Lesbiene, sub auspiciile Asociatiei Producatorilor de Bauturi Spirtoase si Distilatorilor din Lesbos. Festivalul se desfasoara in orasele Mytilini si Plomari.

Festivalul Viticulturii
in Anemotia

Detalii

Festivalul Viticulturii
in Anemotia

Festivalul Vinului are loc anual timp de trei zile in luna august si este organizat de Asociatia Viticola „Kambos” din Anemotia, Lesbos. Scopul festivalului este promovarea traditiilor creative si folclorice, a muzicii si dansurilor locale, imbogatirea evenimentelor de divertisment pentru locuitorii comunitatii. Programul cuprinde o varietate de activitati, precum prezentari, expozitii folclorice, ateliere practice, degustari de vin, expozitii in aer liber cu produse traditionale, teatru, dans, muzica etc.

Festivalul Sardinelor
in Skala Kallonis

Detalii

Festivalul Sardinelor
in Skala Kallonis

Festivalul anual al Sardinei de la Skala Kallonis are o vechime de cel putin treizeci de ani si celebreaza una dintre cele mai importante institutii ale insulei Lesbos: productia locala de papaline (sardine). Evenimentul are loc in oricare dintre primele doua weekenduri din august si dureaza trei zile. Sardinele pescuite in Golful Kalloni sunt considerate cele mai bune din Grecia. Vizitatori din toata Grecia si din strainatate se aduna la locul festivalului pentru a se bucura gratuit de acest produs delicios, fript pe carbune sau marinat, alaturi de o gura de ouzo. Muzica live greceasca continentala si locala si dansurile traditionale sunt ingredientele necesare acestei sarbatori. Festivalul are loc sub auspiciile  Municipalitatii Lesvosului de Vest, a Asociatiei Pescarilor din Kalloni si a Asociatiei pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Turistice din Kalloni.

Festivalul Trahana
Akrasi

Detalii

Festivalul Trahana
Akrasi

Festivalul anual al Trahanei are loc in fiecare luna august in Akrasi, un sat fermecator situat in partea de sud a Insulei Lesbos, la 15 km de Plomari. Sub platanii umbrosi ai satului, localnici si vizitatori se pot bucura impreuna de procesul producerii trahanei, o delicatesa traditionala si sanatoasa. Formatii de muzica populara si grupuri de dansuri folclorice in costume traditionale ii distreaza pe oaspeti pana in zorii zilei.

Festivalul Branzei
in Mantamados

Detalii

Festivalul Branzei
in Mantamados

Festivalul anual al Branzei are loc in fiecare august la Mantamados, o localitate cu o lunga traditie in produse lactate. Evenimentul se desfasoara in curtea Centrului Multifunctional din Mantamados, unde vizitatorii pot degusta branzeturi, masline, rosii si mancaruri calde la cuptor preparate de doamnele din zona. Formatii muzicale locale si dansatori ai Asociatiei Satului ii distreaza pe oaspeti.

40px
Insula Lesbos Creeaza-ti sejurul inedit pe meleagurile grecesti
Insula Lesbos Creeaza-ti sejurul inedit pe meleagurile grecesti
Insula Lesbos Creeaza-ti sejurul inedit pe meleagurile grecesti
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Cere o oferta!