Condtii calatorie Albania

 

Plaje idilice, vreme calda, istorie bogata, peisaje montane spectaculoase si preturi avantajoase – par a fi elemente imposibil de gasit simultan in aceeasi destinatie europeana. Totusi, Albania indeplineste aceste criterii si mai adauga cateva calitati. In ultimul sfert de secol, tinutul balcanic a iesit treptat de sub influenta comunista si turistii au inceput sa il viziteze.

Capitala, Tirana, este un loc original si cosmopolit. Nenumaratele blocuri cu apartamente din epoca trecuta au fost insufletite cu pete de culoare stralucitoare, iar in unele parti ale orasului acestea stau alaturi de arhitectura otomana si italiana. La intrare, pare un oras dezordonat, dar aparte.

Unul dintre atuurile Albaniei este granita cu Grecia, litoralul adriatic. Plajele de aici atrag multimi semnificative de iubitori ai soarelui, in timpul lunilor iulie si august. Astfel ca, daca lasi prosopul deoparte, sunt destul de multe alte lucruri care te vor bucura: in orasele din apropiere poti explora, respectand condtiile de calatorie, istoria greaca, turca si rusa. De remarcat ar fi buncarele cu cupola, acum deteriorate si ocazional restaurate, construite din ordinal fostului conducator, Enver Hoxha.

Traseele pietruite de drumetie se impletesc cu muntii decolorati de soare, unde satele indepartate ofera o primire calduroasa oricarui vizitator curios. Chiar daca drumurile si strazile fac accesul in interiorul tarii destul de dificil, intotdeauna exista mancaruri pregatite cu drag, vin gustos si localnici ospitalieri.

Despre vreme si sezon. Cand sa mergi in Albania?

Vremea ideala:
Iunie
La intrarea in Albania, bucura-te de climatul mediteraneean si de plajele pustii. Ideal!
Vreme buna: 
Aprilie, Mai, Septembrie, Octombrie. 
Temperaturile sunt placute, confortabile.
Iulie – August
Plajele sunt pline de turisti, dar vremea iti ofera un moment excelent sa explorezi muntii, respectand conditiile de calatorie in tara.
De evitat:
Decembrie – Februarie
Vremea este rece, cu precipitatii abundente si temperaturi scazute.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Albania? Toate informatiile despre intrare in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta