Austria

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Este singurul loc din lume unde trecerea din interiorul cladirilor spre exteriorul natural si dintre nou spre vechi se face cu o usurinta deosebita. Intr-o zi te vei înalta pe culmile alpine, iar în urmatoarea vei fi absorbit de specificul Vienei Imperiale.
 
Colectionari de palate si arta
De-a lungul secolelor, habsburgii au investit sume imense in artele plastice si in muzica, colectionand palatele ca pe banalele timbre. Fiecare pas in acest taram te va face sa simti vibratiile culturale din acele timpuri. Fie ca privesti spre armasarii din rasa Lipizzaner de la Scoala Spaniola de Echitatie sau traversezi de la Palatul Hofburg spre capodoperele lui Rubens din Muzeul Kunsthistorisches, ale lui Klimt sau ale lui Schiele din MuseumsQuartier, vei auzi in fundal operele lui Mozart, Strauss, Mahler, Haydn si Schubert. Salile de concert fastuoase si aurite nu raman goale niciodata. Mai mult, Festivalul Salzburg si Bregenzer Festspiele sunt organizate pe malul lacurilor sau intr-un decor montan. Deja fredonezi, nu-i asa?
 
Destinatia, nu drumul
In ceea ce priveste Austria, calatoria inseamna destinatie, și nu drumul pana acolo. Poate ca a ta va fi una ratacitoare, prin vai adanc sculptate, pe caile ferate care strabat Alpii, prin palcurile de gheata si pajistile cu flori. Peisajele lirice de acest fel o sa te provoace sa te urci pe saua unei biciclete sau sa iti iei bocancii de drumetie pentru a ajunge in cele mai incantatoare colturi ale tarii. In timpul iernii, partiile se umplu de schiori si de iubitori ai sportului de zapada, in timp ce vara lacurile glaciare stralucesc ca pietrele pretioase.
 
Dincolo de baroc
Austria detine un numar impresionant de biserici sau palate de inspiratie baroca, cum ar fi Schonbrunn, dar si exemple ale gloriei curentului gotic, cum este Catedrala Sfantul Stefan. Cu toate acestea, elementele de inspiratie noua, prezenta, se regasesc intr-o imbinare deosebita a istoricului cu contemporanul. Unele dintre cele mai atragatoare puncte sunt, de altminteri, de arhitectura moderna: MuseumsQuartier din Viena, uriasul cub Rubik al Centrului Ars Electronica din Lienz si Muzeul Kunsthaus Graz din...Graz.
 
Snitele cu stele Michelin
Credeai ca bucatele austriece se rezuma la snitele si galuste? Te-ai inselat. Indiferent daca te afli la o piata de fermieri, la o degustare in stil retro, la un simplu brunch sau la un restaurant cu stele Michelin, realizezi ca tara a continuat sa tina pasul cu evolutia gusturilor in lume, pastrand totodata tendinta de aprovizionare locala. Arunca un ochi in jur! Sparanghelul musteste primavara, caisele sunt doldora vara, ciupercile, vanatul si vinul petrec intreaga toamna. Fiecare anotimp are savoarea lui!
 
Despre vreme si sezon. Cand sa mergi in Austria?
 
Vremea ideala: Aprilie – Octombrie
Temperaturi bune si foarte bune, confortabile.
In zonele cu lacuri, varful sezonului este din iunie si pana in septembrie
Salzburg este aglomentat in Iulie si August, dat fiind Festivalul de la Salzburg.
 
Vreme buna: a doua jumatate a lunii Martie – Mai, respectiv a doua jumatate a lunii Septembrie - Octombrie 
Vremea este schimbatoare.
In zonele cu lacuri, temperaturile coboara.
Vreme excelenta pentru drumetii.
Atractiile sunt deschise si mai putin aglomerate.
 
Vreme de nisa: Noiembrie – Martie (favorabil pentru statiunile de schi)
Multe obiective turistice sunt inchise in aceasta perioada a anului.
Statiunile  de schi sunt deschise de la mijlocul lunii decembrie, sezonul finalizandu-se in martie.
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Austria? Toate informatiile AICI