Conditii calatorie Belgia

 

Care sunt primele lucruri la care te gandesti cand spui Belgia? Canalele din Bruges, moda din Anvers, delicatesele din ciocolata, midii si cipsuri, clopote si castele, carnavaluri dintre cele mai misterioase, berile Tintin si Trappist si inca mai cate!

Bogatii UNESCO si Rubens

Belgia se evidentiaza in Europa prin orasele sale medievale, gazduind o sumedenie de spatii aflate in patrimoniul UNESCO, dar si prin savoarea barurilor, care ofera turistilor gustul desavarsit al unor beri exceptionale. La acestea se adauga, bineinteles, pesterile pline de stalactite, raurile volburoase marginite de padure si castelele rurale care se intind pana la plajele nisipoase de la Marea Nordului. Belgia este tara cu muzee si galerii de top, ce dezvaluie istoria complexa a ceea ce a reprezentat candva varful Artei Europene; incepand cu pictorii flamanzi, trecand pe langa nimfa lui Rubens si urmand curbele sinuase ale Art Nuveau, pana la suprarealismul bizar, ajungem la benzile desenate, moda secolului XXI si cele mai neobisnuite carnavale ale lumii.

Cicatrici ale istoriei

Inca de pe vremea romanilor, spatiul de pe harta ocupat in prezent de Belgia s-a aflat constant in drumul invadatorilor. Orasele au fost devastate, iar conflictele deosebit de brutale au facut ravagii; statuia unui leu se afla in varful dealului artificial, conic, cu vedere la faimosul camp de lupta Waterloo, unde Napoleon a fost invins. Pe dealurile Flandrei, intr-o aparenta nesfarsita, se gasesc randuri de pietre funerare albe care comemoreaza perioada de infern a celui de Al Doilea Razboi Mondial. De asemenea, un omagiu adus celor care au sfarsit in acele vremuri cutremuratoare s-a infaptuit prin construirea numeroaselor muzee in locul lagarelor si al inchisorilor.

Urban sau rural?

Desi pe o suprafata relativ redusa, Belgia este un loc al contrastelor, atat pe plan lingvistic, cat si cultural, ori topografic. Majoritatea oraselor istorice, in care predomina arta, se situeaza in Flandra vorbitoare de olandeza si isi seduc inca de la intrare vizitatorii cu clopotele medievale, pietele magice, casele cu frontoane si canelele urbane. Punctele de atractie, muzee si galerii superbe, sunt interconectate perfect prin transportul public. In schimb, paralel, o mare parte din Valonia deluroasa, vorbitoare de franceza, este profund rurala. Asadar traseul turistic devine mai putin accesibil spre pesterile spectaculoase ale regiunii, castelele, ori vaile bucolice.

Chipsuri, ciocolata si bere

Daca doresti sa vizitezi Belgia respectand condtiile de calatorie, pregateste-te cu haine largi! Diversitatea gastronomica depaseste cu mult asteptarile oricarui vizitator. Bruxelles si Liege concureaza pentru „vafa perfecta”, in timp ce nenumarate magazine de specialitate vand cele mai ravnite bomboane din lume. Midiile „Jumbo” sunt servite cu cartofi prajiti crocanti. Apoi, desigur, exista berea care, de-a lungul timpului, a luat forma unei arte mistice in Belgia, un curcubeu de stiluri diferite.

Despre vreme si sezon. Cand decizi intrarea in Belgia?

Vremea ideala:
Iulie - August
Vreme calda, multa activitati in aer liber si festivaluri.
Vreme buna: 
Mai, Iunie, Septembrie
Temperaturile sunt placute, confortabile. Turistii sunt in numar mai redus, iar tarifele ar putea scadea usor.
De evitat:
Octombrie - Martie
Vremea este rece, cu precipitatii abundente si temperaturi scazute. Totusi, sunt organizate festivaluri pline de culoare, iar minunatul Bruges este linistit in Februarie.
  

Care sunt conditiile de calatorie spre Belgia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta